0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Auzi tot mai mult în jurul tău despre gonartroză, cunoscută și sub denumirea de artroză a genunchiului? Află că este o afecțiune comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. 

Această boală degenerativă a articulației genunchiului poate provoca dureri severe și limitări ale mișcării. În timp ce există mai multe opțiuni de tratament disponibile, terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP) devine din ce în ce mai populară ca soluție eficientă și non-invazivă pentru gestionarea gonartrozei.

Iată 10 aspecte esențiale pe care trebuie să le cunoști despre gonartroză și modul în care terapia PRP poate juca un rol semnificativ în tratarea acestei afecțiuni.

  • Gonartroza nu este doar o problemă legată de vârstă

Deși este adevărat că gonartroza apare mai frecvent în rândul persoanelor în vârstă, aceasta nu este exclusiv o problemă legată de vârstă. Factorii precum predispoziția genetică, traumele anterioare la nivelul genunchilor și obezitatea pot contribui semnificativ la apariția gonartrozei la orice vârstă.

  • Simptomele gonartrozei pot varia considerabil

Simptomele gonartrozei pot varia de la durere și umflături la nivelul genunchilor, la o limitare progresivă a mișcării și chiar deformări ale articulației. Diagnosticul precoce și gestionarea corespunzătoare pot ajuta la controlul simptomelor și prevenirea agravării bolii.

  • Exercițiile fizice corecte pot aduce beneficii semnificative

Un regim regulat de exerciții fizice adaptate te poate ajuta la menținerea sănătății genunchilor și la ameliorarea simptomelor gonartrozei. Exercițiile de întărire a mușchilor din jurul articulației genunchiului pot sprijini și proteja articulația afectată.

  • Controlul greutății este foarte important

Obezitatea este un factor de risc major pentru gonartroză, iar reducerea greutății poate aduce beneficii semnificative în gestionarea simptomelor. Adoptarea unei diete echilibrate și menținerea unei greutăți sănătoase poate contribui la încetinirea progresiei bolii.

  • Terapia PRP este o alternativă inovatoare pentru tratarea gonartrozei

Plasma bogată în trombocite (PRP) este o terapie inovatoare care utilizează propriul sânge al pacientului pentru a stimula procesul de vindecare. În cazul gonartrozei, prp genunchi poate fi injectată în articulația acestuia, eliberând factori de creștere care pot ajuta la repararea țesuturilor deteriorate și la reducerea inflamației.

  • Procedura PRP este non-invazivă și sigură

Comparativ cu intervențiile chirurgicale majore, terapia PRP este non-invazivă și presupune un risc redus de complicații. Aceasta se desfășoară într-un cabinet medical și implică recoltarea unei cantități mici de sânge, prelucrarea acestuia pentru a obține PRP și injectarea acestuia în zona afectată a genunchiului.

  • PRP stimulează vindecarea ţesuturilor și reduce durerea

Substanțele eliberate de trombocitele din PRP au capacitatea de a accelera procesul natural de vindecare a țesuturilor. În cazul gonartrozei, aceasta poate îmbunătăți structura cartilajului și reduce inflamația, conducând la diminuarea durerii și îmbunătățirea funcției genunchiului.

  • Beneficiile PRP pot fi vizibile după câteva săptămâni

Deși rezultatele pot varia de la un pacient la altul, vei experimenta o ameliorare semnificativă a simptomelor după câteva săptămâni de la procedura PRP. Beneficiile pe termen lung pot include o mai bună mobilitate și o calitate a vieții îmbunătățită.

  • Colaborarea cu specialiștii este esențială

Pentru a beneficia la maximum de terapia PRP și pentru a gestiona eficient gonartroza, colaborarea cu un specialist în ortopedie sau un medic reumatolog este esențială. Acești profesioniști pot personaliza planul de tratament în funcție de nevoile tale individuale.

Aşadar, terapia PRP reprezintă o opțiune promițătoare pentru tratarea gonartrozei, oferind o alternativă non-invazivă și eficientă. Cu o abordare cuprinzătoare care include exerciții fizice, controlul greutății și terapia PRP, poţi experimenta o ameliorare semnificativă a simptomelor și o îmbunătățire a calității vieții.

Este important să consulți întotdeauna un specialist înainte de a lua decizii privind tratamentul, pentru a asigura un plan personalizat și sigur pentru starea ta de sănătate.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat