0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Daca esti sportiv de performanta sau practici un sport in mod frecvent, kinetoterapia iti poate oferi un avantaj competitiv, deoarece iti va imbunatati performantele. Doar cateva sesiuni iti pot calma durerile, iti imbunatatesc gama de miscari si amplitudinea acestora, pot repara dezechilibrele posturale si, cel mai important, accelereaza vindecarea accidentarilor.

Exista doua tipuri de accidentari sportive: acute si cronice. Acut se refera la leziunile ce au loc brusc, iar cronic la leziunile ce se dezvolta in timp, datorita efortului fizic prea mare. Oricare ar fi cauza, cel mai important este timpul de recuperare.

Asadar, viziteaza o clinica de recuperare medicala pentru a incepe un plan personalizat de tratament care sa iti imbunatateasca abilitatile motorii si conditia fizica!

Imbunatateste flexibilitatea musculare si articulara

In majoritatea sporturilor, precum inot, alergare, fotbal, handbal si altele, sportivii depind de flexibilitatea corpului lor. Insa nu toata lumea se naste cu articulatii sau muschi flexibili, asadar exista intotdeauna riscul de accidentari, precum leziunile ce pot afecta functia musculara.

Un kinetetotarapeut dintr-o clinica de recuperare medicala isi poate oferi tot ajutorul de care ai nevoie in prevenirea si tratarea unor astfel de incidente. Impreuna cu acesta vei face o serie de exercitii fizice care iti vor aduce beneficii pe termen lung si iti vor imbunatati performantele sportive.

Calmeaza durerile musculare

Durerile musculare apar cel mai adesea atunci cand antrenezi o grupa de muschi pe care o folosesti destul de rar, de asemenea mai apar si in cazul suprasolicitarii in urma unui antrenament intens.

Daca ai de-a face cu astfel de dureri, apeleaza la serviciile unei clinici de recuperare medicala. Exista mai multe tratamente, cel mai des folosit fiind masajul, care este o modalitate naturala de a reduce durerea si inflamatia.

Imbunatateste performanta atletica

Diferitele forme de terapie oferite de clinicile de recuperare medicala iti pot oferi un avantaj competitiv, deoarece ajuta la imbunatatirea tiparelor de miscare, corecteaza orice dezechilibru muscular si creste mobilitatea. Exista mai multe tipuri de terapii care se concentreaza pe diferite functii ale aparatului locomotor. Exista exercitii ce intaresc muschii spatelui, imbunatatesc timpul de reactie si iti mentin articulatiile si muschii flexibili.

Imbunatateste aria de miscare

Unul din beneficiile pe care o clinica de recuperare medicala ti le aduce este imbunatatirea gamei de miscari si a ariei de miscare dupa accidentare. Acest lucru se realizeaza prin masaj si intindere. Datorita tratamentului de recuperare, muschii tai nu devin rigizi sau atrofiati in timpul procesului de vindecare.

Reduce daunele tesutului muscular

Kinetoterapia este un instrument valoros pentru recuperarea sportivilor ce sufera de leziuni musculare.  Aceste leziuni declanseaza simptome precum durerea, umflarea, rigiditatea, slabiciunea si limitarea miscarilor. Cu indrumarea personalului unei clini de recuperare medicala te poti recupera rapid, pentru a reveni la activitatea zilnica obisnuita.

De asemenea, un kinetoterapeut te poate ajuta le reducerea spasmelor musculare, la cresterea fortei si flexibilitatii musculare.

Daca esti atlet este esential sa stii cum kinetoterapia te ajuta sa te recuperezi dupa accidentari. Acestea sunt frecvente si se pot produce in cele mai importante momente ale activitatii tale sportive.

Sportivii performeaza cel mai bine atunci cand sunt confortabili cu corpul lor si se pot misca liber, fara durere sau disconfort. Atletico Kinetic este o clinica de recuperare medicala ai carei profesionisti te vor ajuta sa iti recapeti in cel mai scurt timp conditia fizica optima.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat