Evoluția pompelor de beton și aplicații în construcțiile moderne
Pompele de beton au trecut printr-o evoluție. La începutul secolului 20, pompele au fost folosite pentru a muta betonul lichid dintr-o betoniera care implica roabe. Pe măsură ce clădirile au început să devină mai înalte, procesul de mutare a betonului a presupus ridicarea acestuia în găleți mari cunoscute sub numele de skips. Până la începutul secolului al XX-lea, betonul era amestecat pe șantier și era folosit pentru a transporta betonul lichid dintr-o betoniere folosind roabe sau în găleți ridicate cu macarale. Acest lucru a necesitat mult timp și muncă. În 1927, Max Giese și Fritz Hull au venit cu ideea de a pompa beton prin țevi. Au existat mai multe modele diferite de pompe de beton în anii următori, cel mai mare progres a avut loc în 1957. Aceasta a fost inventarea unei pompe hidraulice de beton cu doi cilindrii de la compania lui Friedrich Wilhelm Schwing, Schwing GmbH. De atunci, a crescut capacitatea de a pompa beton într-un ritm mult mai rapid si o aprovizionare constantă de beton pentru a atinge înălțimea în creștere a proiectelor de construcții moderne. Furtunurile de amplasare permit poziționarea betonului exact acolo unde este necesar și elimină nevoia de a-l distribui sau deplasa. O pompă de beton modernă poate funcționa mai repede decât ar putea ridica gălețile, înseamnă, de asemenea, o alimentare constantă cu beton în partea de sus unde furtunurile de plasare pot fi poziționate.
Aplicarea pompelor moderne de beton
Pompele de beton sunt importante în construcția clădirilor și structurilor înalte. Amplasarea betonului în zone inaccesibile a necesitat utilizarea pompelor în procesul de construcție actual. Pompele moderne de beton pot pompa mai repede, pot ridica cupele cu ușurință și permit un flux continuu de beton. Ele permit, de asemenea, turnarea betonului direct printr-un braț de plasare, în loc să fie transferat neglijent într-o găleată. În special odată cu creșterea betonului gata amestecat în întreaga lume, nevoia de pompare a crescut din plin. În timp ce ușurința de pompare depinde de tipul de pompă disponibilă, distanța pe care urmează să fie pompat betonul și proprietățile betonului, împreună cu câteva aspecte mai fine, pot afecta funcționarea. Pompele cu braț de beton își găsesc o mare utilitate în proiecte de infrastructură, cum ar fi hidro, aeroporturi, metrouri, poduri, deoarece aceste proiecte necesită cantități mari de beton în intervale de timp rapide. Fie că este vorba de proiecte comerciale de anvergură sau șantiere de construcții de dimensiuni medii, mașinile de pompare a betonului sunt folosite cu succes.
Amplasarea betonului în zone inaccesibile pe un șantier a necesitat utilizarea pompelor în activitățile de construcție de astăzi. În special, odată cu creșterea betonului gata amestecat în toată țara, nevoia de pompare a crescut din plin. Iată câteva tendințe ale pieței pompelor de beton. Pompele de beton sunt împărțite în trei tipuri: pompă de beton cu braț sau montată pe camion, pompă de beton pentru linie de remorcă/pompă staționară și pompă de beton cu utilizare specializată. Pe baza a trei categorii largi, diferite tipuri de pompe de beton sunt utilizate în toată țara în funcție de transportul și poziția pompei, amplasarea brațului și capacitatea de depozitare și alimentare a betonului.
Pompă staționară de beton
Cea mai recentă pompă staționară de beton vine cu un diametru specificat al cilindrului de 150 până la 200 mm, asigurând pomparea la distanțe lungi și o dimensiune mai mare a agregatului. Cilindrul cu diametru mare asigură puterea maximă specificată în cele mai mici curse posibile pe minut, reducând astfel uzura și deteriorarea sistemului de pompare în mod substanțial. Ieșirea poate fi controlată la infinit de la zero la maxim, așa cum poate fi necesar pentru aplicația pe șantier. În plus, designul pistonului de livrare de tip etanșare reduce drastic costul de înlocuire. Atât pompele diesel, cât și cele electrice au o lungime de remorcare mai mică în clasa lor și sunt ideale pentru pomparea betonului până la o înălțime de 60-80 de metri. Pompele optimizează utilizarea puterii motorului pentru a obține pompare înaltă și pe distanțe lungi. Acest lucru asigură un consum redus de combustibil împreună cu o durată de viață extinsă a pompei. Presiunea ridicată este atinsă prin furnizarea unui motor primar nominal mai mare și nu prin reducerea diametrului cilindrului.
Pompă de beton pentru remorcă
Aceste pompe pot pompa beton cu granulatie de până la 14 -16 mm pe distanțe considerabile. Pompa puternică cu piston este ideală pentru aplicații pentru beton proiectat și șapă lichidă. Cu o presiune de livrare de până la 68 bar și o putere de 20 m 3 / h, este o adevărată pompă de putere, în ciuda dimensiunilor sale mici și a greutății reduse.
Pompe de beton cu braț montat pe camion
Pompele mobile de beton montate pe camion sunt disponibile în toate intervalele de putere și dimensiunile brațului. Vin cu brațe de aproximativ 30 – 48 de metri cu stabilizatoare X care oferă mai multe spații pentru depozitarea accesoriilor. Există caracteristici opționale, cum ar fi kituri de pompă, supape de oprire pentru beton și sisteme automate de iluminat. Cu suportul pentru țevi lateral montat pe punte și panourile laterale mari rabatabile acum standard, aceste pompe permit mult spațiu și oferă o modalitate rapidă, convenabilă și curată de a stoca tot ceea ce este necesar pentru operațiunea dumneavoastră. Ideal pentru aplicații de înaltă presiune, S-Valve din aceste pompe este capabilă să pompeze amestecuri dure de beton. Reducerea sa treptată de la 8″ la 6″ (200 la 150 mm) asigură un flux mai fin de beton, în timp ce construcția „cu pereți groși” a supapei crește durata de viață și reduce costurile de operare.
Pompe statice cu braț montat pe camion
Pompele statice moderne montate pe camion sunt încorporate cu flexibilitate maximă pentru cerințe alternative. Este echipat cu o capacitate de transport a conductei de livrare de 100 de metri, un rezervor de apă integrat pentru curățarea la presiune înaltă. Ele vin cu un furtun lung atașat la o pompă staționară montată pe o remorcă. Acest furtun vă permite să direcționați mai ușor turnarea betonului și este excelent pentru pomparea orizontală, deoarece puteți extinde furtunul practic atâta timp cât aveți nevoie de el. Aceste pompe sunt, de asemenea, mult mai mici și mai compacte decât omologii lor cu pompe cu braț, ceea ce le face mult mai ușor de transportat și de manevrat în jurul șantierului. De asemenea, sunt echipate cu un rezervor de apă și o pompă de apă de spălare. Datorită flexibilității și capacității sale de volum mai mic, veți folosi mai frecvent o pompă de beton pentru turnarea betonului la lucrări rezidențiale mai mici, cum ar fi construirea unei piscine sau asfaltarea unei alei.
Pompe de beton pentru autobeton
Cea mai recentă serie de pompe de beton pentru autobetonare vine cu un sistem de suport variabil, care oferă o flexibilitate incredibilă în situații de configurare restrânse. Sistemul Ergonomic Setup Control controlează interacțiunea dintre suport și braț pentru a asigura un sprijin complet, îngust și variabil flexibil și sigur. Brațul de plasare cu 4 brațe cu pliere în Z oferă caracteristici de alunecare optimizate. Cinematica perfecționată mărește domeniul de lucru spațial și previne „spațiul mort”. Este folosit în locuri în care pompele de beton montate pe camioane sunt prea mari și inflexibile. Este echipamentul ideal pentru lucrări de renovare interioară. Cadrul integral rezistent la torsiune reduce uzura, reduce costurile și asigură stabilitate, mai ales în timpul operațiunii de pompare.
Concluzie
Noile modele actualizate vin cu o pompă de înaltă presiune care asigură pomparea betonului la înălțimi de clădire de 100 m. Modelele sunt echipate cu cea mai recentă tehnologie S-valve și cu componente din oțel foarte rezistente la uzură. Noua gamă de produse acoperă numeroase aplicații, începând cu pompa de beton mică și versatilă și terminând cu pompa de beton care are cea mai mare rază de acțiune și cea mai bună manevrabilitate.