noiembrie 22, 2024
Mituri și Adevăruri despre Probiotice

Chiar dacă termenul de “probiotice” este unul cunoscut de majoritatea oamenilor, iar în ultimii ani cererea pentru suplimentele  probiotice a crescut semnificativ, înțelegerea corectă a rolului probioticelor este totuși destul de limitată.

Specialiștii de la MegaSpore Romania ne dezvăluie câteva mituri despre probiotice, pe care cu siguranță le-ai auzit și tu măcar odată.

Mit Nr. 1

Alimentele precum iaurtul, kefirul și murăturile conțin suficiente probiotice încât nu este necesar să luăm suplimente probiotice.

Adevăr Nr. 1

Într-adevăr aceste alimente conțin bacterii probiotice, dar acestea nu ajung în stare viabilă în intestinul subțire sau gros. Este posibil ca o persoană sănătoasă să nu necesite suplimente probiotice, dacă dieta acesteia este una sănătoasă și echilibrată. În realitate, viața cotidiană ne expune zilinc la factori care ne pot afecta microbiomul intestinal. Consumăm adesea alimente procesate care conțin aditivi alimentari, zahăr sau carbohidrați sau chiar antibiotic, folosite în creșterea animalelor. Alimentele fermentate sunt importante pentru sanitate, nu datorita bacteriilor probiotice, pentru ca acestea nu ajung in stare viabila in intestin, ci datorita acizilor organici dezvoltati in procesul de fermentatie. Suntem mereu expuși stresului și luăm tot mai des antibiotice. Toți acești factori pot distruge bacteriile bune din intestinul nostru, și pot face loc bacteriilor dăunătoare. În acest caz, un supliment probiotic de înaltă calitate poate ajuta la restabilirea bacteriilor bune din intestin pentru a repara flora intestinală.

Mit Nr. 2

Nu este bine să iei suplimente probiotice în timp ce ești sub tratament cu antibiotice și trebuie să aștepți finalizarea lui.

Adevăr Nr. 2

În realitate, este mai mult decât esențial să-ți restabilești sănătatea intestinală dacă urmezi un tratament cu antibiotice, deoarece în acea perioadă, ai cea mai mare nevoie de probiotice. Din păcate, nu orice preparat care se numește “probiotic” este și eficient. Este recomandat să începi să iei probiotice în același timp cu antibioticele, și să continui utilizarea lor și după ce ai terminat tratamentul. Pe lângă faptul că probioticele te ajută la restabilirea echilibrului florei intestinale, acestea pot ajuta la prevenirea diareei asociate cu antibioticele. Este important să nu amâni începerea administrării probioticelor, deoarece acest lucru poate reduce eficacitatea lor în prevenirea diareei.

Mit Nr. 3

Probioticele sunt utile doar pentru sănătatea digestivă.

Adevăr Nr. 3

Probioticele au multe alte beneficii asupra sănătății, pe lângă cele asupra sistemului digestiv. De exemplu, probioticele de la MegaSporeBiotic Plus® au capacitatea de a-ți întări sistemul imunitar și a te proteja împotriva infecțiilor virale și bacteriene, te ajută să slăbești prin limitarea numărului de calorii absorbite, îți protejează ficatul, reduc inflamația și au acțiune antioxidantă. Specialiștii de la MegaSpore Romania ne pun la dispoziție primul probiotic conceput din 100% spori, probiotic care străbate bariera gastrică și are în același timp și acțiune antioxidantă.

Mit Nr. 4

Probioticele trebuie luate pe stomacul gol.

Adevăr Nr. 4

Circulă adesea teoria că probioticele trebuie luate pe stomacul gol pentru a fi mai eficiente. Cu toate acestea, cercetătorii din domeniu susțin că această idee este greșită. Un probiotic administrat în timpul mesei sau după, poate ajuta la îmbunătățirea supraviețuirii probioticului, în comparație cu administrarea acestuia pe stomacul gol.

Atunci când stomacul este gol, nivelul acidului din stomac este mai mare, însă după masă sau chiar în timpul ei, nivelul acidității stomacului scade, ceea ce îmbunătățește capacitatea probioticelor de a supraviețui trecerii prin stomac și de a ajunge în intestinul subțire, unde își pot exercita activitatea. Probioticele din MegaSporeBiotic Plus® au capacitatea șă supraviețuiască barierei gastrice și să ajungă vii în intestin.

Mit Nr. 5

Probioticele provoacă disconfort digestiv.

Adevăr Nr. 5

Poate unul dintre cele mai aberante mituri este cel menționat mai sus, deoarece probioticele sunt aliații cei mai de nădejde a-i digestiei. Bacteriile probiotice apar în mod natural în intestinul uman sănătos, și nu cauzează disconfort. Dimpotrivă, acestea mențin sănătatea sistemului digestiv eliminând siptomele de costipație, balonare, flatulența sau reflux gastro-esofagian. Datorită faptului că probioticele sporulate desfășoară o acțiune de “poliție intestinală”, reducând bacteriile rele, în cursul acestui proces, poate apărea un ușor disconfort, pentru câteva zile (fenomenul de die-off).

Odată clarificate aceste mituri în mintea ta, vei putea să vizualizezi mai bine cât de important este rolul unui probiotic în menținerea sănătății tale. Mai multe beneficii și informații despre probiotice https://megaspore.ro/

Source

Comunicat de presa

Advertorial