ianuarie 18, 2025
Afla mai multe despre gastroenterologie si bolile gastro intenstinale

Stiai aceste lucruri despre gastroenterologie?

gastroenterologie

Stresul, o dieta nesanatoasa si un stil de viata dezechilibrat pot duce la probleme gastro-intestinale. Sunt frecvente si relativ usor de tratat daca sunt diagnosticate prompt. Care sunt simptomele bolilor gastro-intestinale? Aflati din urmatoarele randuri. Daca aveti aceste afectiuni, este foarte important sa consultati un specialist in gastroenterologie inainte de a aparea complicatii.

Sistemul digestiv este complex si sensibil la alimentele care trec prin el. Se compune din gura, glande salivare, stomac, intestine subtire si gros, ficat, pancreas, colon si vezica biliara. Atunci cand consuma o dieta nesanatoasa, sistemul digestiv simte imediat acest lucru si creeaza un raspuns iritant si inflamator, care poate fi exacerbat de stres si de un stil de viata sedentar.

Manifestari concomitente ale bolilor gastro-intestinale

Greata – de obicei insotita de salivatie, transpiratie si ameteli. Acest lucru se datoreaza relaxarii tonusului muscular gastrointestinal si are adesea o cauza psihologica (ex. soc emotional, miros neplacut etc.). Frecvent in bolile gastrointestinale sau alte organe abdominale, in special in cancerul gastric si gastrita cronica, boli asociate cu pierderea tonusului muscular gastric. Cand vine din stomac, de obicei precede varsaturile.

Varsaturile – este o actiune reflexa al carei efect este eliminarea brusca a continutului stomacului prin gura. Nu trebuie confundat cu refluxul (trecerea mucusului sau sucurilor gastrice in faringe si gura fara greata sau varsaturi). Un fenomen usor care apare in afectiunile esofagului si stomacului, dar si in nevrozele tubului digestiv.

Care sunt consecintele simptomelor netratate?

In acest sens, in ceea ce priveste gastroenterologia, disfagia poate fi una dintre consecintele simptomelor netratate. Chiar daca este vorba despre mancare sau doar despre apa, acest simptom poate afecta apetitul si poftele de mancare, care pot fi foarte grave. In plus, acest lucru netratat si lasat pe loc pentru o perioada mai lunga de timp poate duce la cancer esofagian.

Daca slabesti intr-o perioada scurta de timp sau te ingrasi prea repede, aceasta poate fi o cauza legata de zona si poate necesita ingrijiri medicale imediate. Chiar daca acestea pot fi simptome ale mai multor boli, exista sanse mari ca acestea sa fie legate de sistemul digestiv.

Daca va lipseste fierul in organism, atunci este posibil sa aveti o problema cu sistemul digestiv. Acest lucru poate indica clar o problema cu modul in care organismul absoarbe si descompune substantele din alimentele ingerate.

Vino si tu la un consult de gastroenterologie la Romgermed!

Source

Comunicat de presa

Advertorial