ianuarie 18, 2025
ATEN: Camera de control pentru observarea de la distanta intr-un spital de urgenta din Europa – Studiu de caz

Bucuresti, 28 decembrie 2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, pune la dispozitia spitalelor tehnologia care le permite acestora sa ingrijeasca mai bine si, in acelasi timp, mai eficient pacientii.

Medicina moderna a facut posibila atat extinderea considerabila a sperantei de viata, cat si cresterea calitatii vietii. Cu toate acestea, trebuie precizat ca sistemul de sanatate se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari de capacitate, pe fondul cresterii populatiei si al imbatranirii acesteia, iar epidemia globala de COVID-19 a expus tocmai aceste limite. Pe de o parte, este vorba despre limitele fizice ale cladirilor in care se desfasoara actul medical, iar, pe de alta parte, intervine problema tot mai acuta a personalului medical.

Pentru a continua sa ofere cea mai buna ingrijire posibila pentru pacientii sai, un spital din Europa a decis sa-si reproiecteze sectiile intr-o imbinare de camere de grup si individuale pentru pacienti, camere care ar putea fi monitorizate in mod convenabil 24/7 dintr-o singura camera de control centrala.

Cerintele principale pentru un sistem integrat

Sistemul propus de ATEN a trebuit sa raspunda catorva cerinte foarte importante:

  1. Trebuie sa ofere posibilitatea de a distribui la distanta inregistrari video 4K HDMI catre un perete video 3×3;
  2. Trebuie sa ofere posibilitatea unui management centralizat si usor de gestionat pentru diferite echipamente medicale, de supraveghere si alte surse;
  3. Sa ofere utilizatorilor metode de control flexibile pentru mobilitate si comoditate;
  4. Sa ajute la cresterea calitatii asistentei medicale prin oferirea posibilitatii unor interventii rapide din partea personalului medical.

Sistemul de monitorizare a asistentei medicale trebuie sa integreze echipamente EKG, echipamente de supraveghere, la care se adauga microscoape, PC-uri si TV. In acelasi timp, trebuie sa ofere posibilitatea accesarii dosarelor medicale. A fost necesara instalarea unui Video Wall 3×3 pentru a afisa in mod flexibil o mare varietate de intrari. In plus, membrii echipei medicale aveau diferite niveluri de familiarizare cu tehnologia Pro AV, asa ca solutia trebuia sa fie suficient de intuitiva si simpla pentru a fi folosita de toata lumea.

Solutia implementata –  ATEN Matrix Switch si Control System

Cu ajutorul solutiei ATEN Matrix Switch si Control System, medicii pot sa efectueze mai multe sarcini in mod eficient, pot scrie rapoarte in timp ce monitorizeaza starea pacientului si pot controla sistemul folosind propriile dispozitive mobile cu care sunt familiarizati, ceea ce scade curba de invatare si imbunatateste in acelasi timp calitatea serviciului medical.

In centrul solutiei propuse de ATEN se afla Switch-ul Matrix 16×16 VM1600A. Datorita designului sau modular si diverselor module compatibile disponibile, acesta poate conecta pana la 16 surse de semnal cu pana la 16 dispozitive de afisare, folosind diverse interfete, precum 4K HDMI, 4K DP, HDBaseT, 3G-SDI, DVI sau VGA. In acest fel, este garantata compatibilitatea cu o multitudine de dispozitive care furnizeaza continut, precum sisteme de arhivare pentru imagistica medicala (PACS), sisteme EKG, sisteme de inregistrare video, PC-uri si chiar Apple TV. Iar redarea pe un panou video compus din 9 ecrane la rezolutie 4K nu reprezinta nicio problema. De asemenea, echipamentul este ajutat si de solutiile de extensie video ATEN HDMI VE801A.

Compuse dintr-un dispozitiv de transmisiune (VE801T) si unul de receptie (VE801R), acestea pot fi folosite pentru a transmite imagini HDMI la rezolutie 4K/1080p din diverse surse, precum microscoape sau camere web, pe distante de pana la 40/70 m.

Eficienta, comoditate si control centralizat usor

Pentru controlul de la distanta al diverselor echipamente, ATEN a introdus in sistem si dispozitivul VK2100A. Prevazut cu interfete Serial bidirectionale programabile, intrari si iesiri digitale si canale comutate, acesta a fost conceput special pentru managementul cladirilor moderne si este compatibil cu o paleta larga de standarde de comunicatii, ceea ce asigura un nivel superior de flexibilitate si compatibilitate. Actionand ca un controller principal, modelul asigura conectivitatea cu toate echipamentele hardware prezente intr-o incapere, precum routere, proiectoare video sau de iluminat. Controlul este posibil practic de oriunde, de pe dispozitive iOS, Android sau Windows.

Pe langa redare, cu ajutorul modelului ATEN CS1644A – un switch KVMP cu 4 porturi si suport USB, DVI Dual Link, Dual Display si Audio, a fost implementata si posibilitatea controlului tuturor echipamentelor integrate intr-o solutie de monitorizare a pacientilor. Actionand ca o consola dual-display, acesta poate fi folosit pentru a accesa de la un singur pupitru de control sistemul de arhivare pentru imagistica medicala (PACS), sistemul EKG, sistemul de inregistrare video si un PC.

De asemenea, ATEN Matrix Switch si Control System se integreaza fara probleme cu sistemul de videoconferinta existent pentru a imbunatati comunicarea inter-disciplinara pentru o ingrijire mai rapida si complexa.

Toate aceste echipamente se regasesc in portofoliul ATEN si pot fi implementate de orice institutie medicala care doreste sa creasca nivelul de calitate al serviciilor furnizate pacientilor, indiferent daca este vorba despre o clinica privata de mici dimensiuni sau un spital de urgenta sau judetean de mari dimensiuni.

Source

Comunicat de presa

Advertorial