0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second

Unele persoane considera ca nasul lor este prea mare sau nu este suficient de simetric, in timp ce altele au probleme cu functia nasului lor, cum ar fi dificultati de respiratie din cauza unui sept deviat. Astfel de nemultumiri pot aparea la orice varsta, ceea ce ii determina pe multi oameni sa isi puna intrebarea: “Cati ani trebuie sa am pentru a ma putea supune unei rinoplastii?”. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de cateva circumstante. Cu toate acestea, majoritatea chirurgilor plasticieni nu sunt de acord cu efectuarea acestei proceduri la pacientii care au varsta mai mica de 16 ani.

Varsta minima pentru rinoplastie

In primul rand, nasul creste pana la varsta de aproximativ 15 sau 16 ani. Daca ti se face o procedura de rinoplastie inainte ca nasul sa inceteze sa creasca, aceasta poate avea efecte grave in viitor. Pe masura ce nasul continua sa creasca, acesta poate afecta dezvoltarea restului fetei, provocandu-ti comprimarea oaselor pometilor sau cresterea incorecta a dintilor.

Un alt motiv pentru care este important sa astepti pana la cel putin 16 ani pentru a te supune unei rinoplastii este dezvoltarea emotionala. Multi adolescenti nu sunt suficient de maturi din punct de vedere emotional pentru a lua o decizie care le poate schimba viata, cum ar fi o operatie la nas. Nu reusesc sa realizeze ca rezultatele sunt de lunga durata. Nu este ceva de care pot scapa cu usurinta in cazul in care nu le place, cum ar fi o piesa de imbracaminte sau un telefon. Daca esti parintele unui adolescent care isi doreste o rinoplastie, vorbeste-i in detaliu despre asta.

Cand poate un copil sa fie supus unei rinoplastii?

Singurele scenarii in care un copil poate fi luat in considerare pentru o operatie la nas sunt cele in care este necesara imbunatatirea respiratiei. Daca are un sept foarte deviat sau daca a avut parte de un traumatism sever la nivelul nasului, copilul poate sa fie supus unei rinoplastii. Asadar, daca este vorba de imbunatatirea respiratiei si reducerea riscurilor pentru sanatatea copilului, atunci chirurgul plastician poate efectua o rinoplastie cuiva mai mic de 15 sau 16 ani.

Copiii mici ar putea avea un sept deviat din mai multe motive. Septul poate fi deviat din cauza unui accident cu bicicleta sau a unei caderi grave la locul de joaca. Ar putea fi si rezultatul unui defect congenital. Daca scopul rinoplastiei este de a imbunatati respiratia si in cele din urma de a ameliora sanatatea copilului, procedura se poate dovedi benefica daca este efectuata de un chirurg cu experienta.

In cazul in care te gandesti la o rinoplastie pentru tine sau copilul tau, primul pas este sa apelezi la Doctorul Serban Porumb, medic primar chirurgie plastica si reconstructiva la Estetis Clinic. Cu peste 12 000 de interventii chirurgicale la activ si o experienta internationala de exceptie acumulata in 23 de ani de chirurgie plastica si estetica. Doctorul Serban Porumb este considerat lider expert in interventiile de rinoplastie si chirurgia sanului.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat