0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Aparitia tigarii electronice in 2004 a reprezentat o adevarata revolutie pentru fumatori. Acestia se puteau bucura de nicotina si de obiceiul de a fuma, fara a-l asocia tuturor riscurilor pentru sanatate. Este adevarat ca tigara electronica nu este 100% inofensiva, insa este cu pana la 95% mai sanatoasa decat tigarile clasice.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de existenta, tigara electronica s-a dezvoltat extrem de mult. In ultimii ani a aparut inclusiv tigara electronica de unica folosinta, care este similara unei tigari clasice, din tutun, iti permite sa tragi pana la 800 de pufuri si vine la pachet cu o multime de avantaje.

Nu vom vorbi despre avantajele tigarii electronice insa, ci despre miturile care s-au creat de-a lungul timpului in jurul ei.

Care sunt principalele mituri conturate in jurul tigarii electronice?

  • In tigara electronica exista anti-congelant. Este adevarat ca in 2009 s-au gasit urme de dietlienglicol intr-un cartus studiat, insa a fost un caz izolat iar urmele erau non-toxice. Dietlienglicolul este folosit in anti-congelant, insa nu este prezent in tigarile electronice. Probabil ca a fost un pur accident. Singurele componente din lichidul tigarii electronice sunt propilen glicolul, glicerina vegetala si aromele;
  • Cei care vapeaza fac apa la plamani. Este un alt mit popular, total neadevarat. Apa la plamani este cauzata de agravarea unei raceli, nici decum de vapat. Aburul inhalat prin vapare pur si simplu nu are cum sa ajunga in pleura, zona care se inflameaza in aceasta afectiune;
  • Vapatul. provoaca cancer. Este adevarat ca in tigara electronica sunt gasite nitrozamine, elemente care pot produce cancer. Acestea sunt intr-o cantitate mult mai mica decat intr-o tigara clasica, insa, mai exact, de 1300 de ori mai putine. Nitrozaminele sunt gasite inclusiv in plasturii folositi de cei care vor sa se lase de fumat;
  • In lichidul tigarii electronice exista chimicale si metale. Este cat se poate de fals. In lichidul tigarii nu se gasesc alte elemente decat cele amintite mai sus.

Chiar daca tigara electronica are in compozitie anumite elemente ce pot fi daunatoare, majoritatea miturilor despre ea sunt false. Aceasta este mult mai putin daunatoare decat tigarile clasice si cu siguranta, toti consumatorii sunt constienti de asta.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat