0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

O călătorie cu trenul Orient Express reprezintă un vis pentru mulți oameni. Prin intermediul unei călătorii de acest gen, îmbrățișezi luxul de odinioară și te bucuri de o experiență incredibilă.

Chiar dacă trenul Orient Express este în plin proces de restaurare și este așteptat să revină pe șine din 2025, cei pasionați pot face o astfel de călătorie cu o companie privată, denumită Venice Simplon. Aceasta are rute prin toată Europa, inclusiv în România, cu trenurile sale de lux denumite tot Orient Express.

În țara noastră, anul următor va trece ruta Paris – Istanbul și Istanbul – Paris. Prețul pentru cursa Paris – Istanbul pleacă de la 17.500 de lire sterline pentru o cabină dublă, ajunge la 38.000 de lire sterline pentru o suită, iar o suită mare are un preț de 57.500 de lire sterline. Pe ruta Istanbul – Paris, prețul este de 19.000 de lire sterline pentru o cabină dublă, 38.000 de lire sterline pentru o suită și 58.000 pentru suită mare.

Călătorii petrec câteva zile în trenul Orient Express

Ruta Istanbul – Paris durează 6 zile. Plecarea se face din Istanbul, iar în a doua zi trenul se va opri în București. Călătorii vor avea ocazia să viziteze orașul și vor fi cazați la hotelul Marriott. În ziua a treia se pleacă din București către Sinaia, unde va fi vizitat Castelul Peleș. Și trenul inițial a ajuns în octombrie 1883 la Sinaia, la invitația personală adresată de Regele Carol.

În ziua a patra, călătorii vor ajunge la Budapesta, unde vor vizita orașul și vor face o croazieră pe Dunăre. Ziua a șasea este destinată sosirii în Paris, după ce în Austria, Germania și Franța cei prezenți s-au bucurat de mâncăruri fine și spectacole ale unor artiști.

Având în vedere distanța mare, aceasta este și cea mai scumpă rută ce poate fi făcută cu trenul Orient Express. Cei interesați să afle care este cel mai ieftin bilet pentru Orient Express în 2024 merită să știe că acesta are un preț de pornire de 3.550 de lire sterline, pe ruta Lyon – Veneția, pentru o cabină dublă. Suita costă 7.200 de lire sterline, iar o suită mare are un preț de 10.100 de lire sterline. În acești bani veți petrece o noapte la bordul Orient Express și vă veți bucura de mâncăruri și băuturi alese.

Prima cursă cu Orient Express datează din 1883

În 1883 a avut loc prima cursă a trenului Orient Express. De atunci, trenul a rămas un etalon al luxului, chiar dacă trăim vremuri în care este mult mai rapid să călătorim cu avionul. Însă Orient Express este mai mult decât un tren, motiv pentru care despre el putem afla și din cărți, filme, seriale ori jocuri.

Cel mai cunoscut roman este cel publicat de Agatha Christie, în 1934, cu numele Crima în Orient Express. Personajul James Bond a ajuns și el la un moment dat în acest tren, în filmul From Russia with Love.

Nici dezvoltatorii de jocuri nu au ignorat un tren atât de cunoscut, iar printre cele mai populare sunt The Last Express (1997) și Agatha Christie: Murder on the Orient Express (2006).

Orient Express este prezent și într-un joc de cazino online dezvoltat de Yggdrasil Gaming și care îi poartă numele. Este un joc inedit, cu 4 moduri: Paris, Veneția, Belgrad și Istanbul. Fiecare mod are caracteristici diferite și funcții speciale cu rotiri gratuite care fac din acest joc unul foarte popular pe platformele de cazino care îl au în ofertă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
whitepress