ianuarie 18, 2025
Cât de des trebuie să schimb uniforma medicală?

De la chirurgi și asistente la medici veterinari și tehnicienii din laboratoare, precum și personalul medical de la recepțiile clinicilor, toți poartă uniforme medicale.

Ele protejează staff-ul medical atât de substanțele chimice folosite, dar și de fluidele corporale care pot interveni în timpul unor proceduri medicale.  Nu doar protejează, ci sunt și flexibile, confortabile, create din materiale rezistente, chiar fashion dacă știi ce croi ți se potrivește.

Purtate în fiecare zi, chiar și din cele mai rezistente materiale, acestea se uzează și trebuie înlocuite. De aceea, o garderobă medicală formată din piese clasice, gândită pe anotimpuri, te va ajuta să te bucuri cât mai mult timp de uniformele medicale preferate.

Cu siguranță știi toate aceste lucruri dacă lucrezi în domeniul medical, precum și faptul că un singur scrub purtat întreaga săptămână este doar rețeta pentru ”dezastru”.

Urmărește ușor câteva recomandări Femina Medical ca scrub-urile tale să arate ”ca scoase din cutie”, să te protejeze și să te ajute să îți păstrezi un look profesionist.

Calitatea scrub-urilor

Durata de viață a unei uniforme medicale este strâns legată de calitatea materialelor din care este creată uniforma, de aici și o mare varietate de prețuri. O calitate ridicată presupune materiale cu un cost mai ridicat, de aici prețul care acoperă aceste costuri.

Pentru scrub-urile Femina Medical folosim 3 tipuri de țesături – poplin, stretch și polar, desenele industriale sunt protejate, iar produsele noastre sunt marcă înregistrată. Poți urmări cu ușurință elementele de siguranță, respectiv etichetele din interior și eticheta țesută pentru a fi sigur că nu cumperi produse contrafăcute.

Așadar, care este durata de viață a unui scrub?

Urmărește semnele de uzură, de obicei se văd ușor în jurul cusăturilor și al fermoarelor. Ai observat câteva pete sau chiar mici găuri?

Odată ce scrub-urile au găuri și sunt pătate, acestea nu mai sunt la fel de eficiente în a te proteja atât pe tine de substanțele cu care intri în contact, cât și pe pacienții pe care îi tratezi.

Uniformele medicale lucrate din materiale slab calitative rezistă în jur de 5-6 luni, pe când cele din materiale de înaltă calitate pot fi purtate chiar și câțiva ani.

Majoritatea uniformelor Femina Medical sunt croite din țesătură naturală 65% Bumbac și 35% Celofibră tip Bumbac care este un înlocuitor al bumbacului, făcut în condiții optime de protejare a mediului.

Țesătura are o grosime de 165 gr/ml și le găsești în 24 de variante de culori. Fibra este naturală, culorile sunt bine fixate și răspund excelent la uzură. Nu se decolorează, estimăm că la spălări de 3 ori pe săptămână, la 40 grade cu detergent ușor fără clor, culoarea rămâne conservată timp de 7 ani, arătând ca noua. Nu transpiri în ea și nici nu prinde miros de vechi în timp.


Descoperă o colectie noua de uniforme medicale pe https://feminamedical.ro/ sau în magazinul fizic de pe Lascăr Catargiu nr. 16, ap. 6. Poti comanda si telefonic la numarul – 0722202222

Source

Comunicat de presa

Advertorial