0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Într-o perioadă în care plasticul tinde să-și vadă utilizarea limitată, cartonul se impune deja ca o alternativă interesantă pentru a-l înlocui parțial. Are multe avantaje.

Solid, rezistent, adaptabil si usor, este si avantajos pentru mediu. Poate fi produs într-un mod ecologic și este reciclabil. În acest articol, îți oferim un accent pe reciclarea cartonului și valorificare hârtie carton

Ce cutii sunt reciclabile?

Cartonul este utilizat pe scară largă, fie pentru livrarea coletelor, fie pentru ambalarea produselor. Trebuie recunoscut că îmbină punctele bune, de la robustețe la adaptabilitate, prin faptul că provine din resurse regenerabile.

Într-o perioadă în care consumatorii evită plasticul și companiile sunt încurajate să reducă utilizarea acestuia la minimum, cartonul devine o alternativă ideală în multe cazuri. Este soluția ecologică perfectă pentru a reduce volumul deșeurilor de plastic produse în fiecare an și pentru a limita impactul asupra mediului al întreprinderilor și al consumatorilor. Cu toate acestea, rămâne problema reciclabilității sale.

Nu toate cutiile sunt fabricate 100% din acest singur material, așa că s-ar putea te teme că unele dintre ele, atunci când sunt combinate cu alte materiale, nu pot fi reciclate.

Putem cita exemplul cleiurilor sau cernelurilor care pot conține materiale nereciclabile. Putem cita şi cutii pătate de alimentele pe care le conţineau. Sau cazul cutiilor care conțin și piese din plastic. O adevărată bătaie de cap pentru consumatorii care nu știu întotdeauna să sorteze ambalajele.

Cu toate acestea, răspunsul este simplu: toate cutiile sunt reciclabile! Tehnicile de reciclare au evoluat într-adevăr foarte mult. Acum suntem capabili să extragem fibra celulozică (cea folosită la fabricarea cartonului). Această fibră va fi apoi reutilizată pentru a produce noi tipuri de hârtie carton.

Totuși, trebuie îndeplinită o condiție: cutiile trebuie să fie goale atunci când sunt trimise spre sortare. Astfel, din momentul în care este goală, până și cutia de pizza pătată de grăsime se poate bucura de o a doua viață.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat