0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second

Epilarea cu laser reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de inlaturare a parului nedorit. Procesul implica emiterea unor pulsuri de lumina laser care penetreaza radacina firului de par. Caldura generata de laser distruge foliculul pilos, prevenind astfel cresterea parului. Datorita tehnologiei avansate, laserul poate fi reglat pentru a se potrivi tipului tau de piele si nuantei parului, asigurand astfel un tratament eficient si personalizat.

Principiul detaliat al epilarii cu laser

Principiul de baza al epilarii cu laser se numeste „fototermoliza selectiva”. Acest termen destul de tehnic se refera la capacitatea laserului de a tinti si distruge selectiv anumite structuri din piele (in acest caz, foliculul pilos), fara a afecta tesuturile inconjuratoare.

Procesul de epilare cu laser incepe cu focalizarea unei fascicule de lumina intensa (laser) asupra zonei de tratat. Lumina laser este absorbita de melanina (pigmentul) prezent in foliculii pilosi. Acest lucru incalzeste foliculul si distruge celulele responsabile de cresterea parului.

In timpul tratamentului, capul dispozitivului laser este plasat pe piele, emitand pulsuri de lumina in zona dorita. Aceasta lumina este absorbita de foliculii pilosi, transformandu-se in caldura care distrugerea foliculului. Acest lucru inhiba sau intarzie cresterea parului in viitor.

Un aspect important de mentionat este ca epilarea cu laser functioneaza cel mai bine pe parul care se afla in faza anagena (faza de crestere) a ciclului de crestere a parului. Acesta este motivul pentru care sunt necesare mai multe sedinte de epilare cu laser, pentru a prinde cat mai multe fire de par in aceasta etapa.

Beneficiile Epilarii cu Laser

Epilarea cu laser vine cu o serie de avantaje substantiale:

  • Eficienta: In comparatie cu alte metode de epilare, cum ar fi ceara sau epilatoarele, epilarea cu laser ofera rezultate mai durabile si poate inlatura parul de pe o suprafata mare intr-un timp relativ scurt.
  • Precizie: Laserul poate tinti selectiv doar foliculii pilosi, fara a afecta pielea inconjuratoare.
  • Rezultate pe termen lung: Dupa un numar adecvat de sedinte, epilarea cu laser poate conduce la reducerea permanenta a cresterii parului.
  • Confort: Procesul este relativ nedureros, cu doar un usor disconfort resimtit in timpul tratamentului.

Daca vrei sa te bucuri de toate avantajele epilarii cu laser, poti incerca aceasta metoda de indepartare a parului nedorit la clinica de epilare definitiva Brasov – G-Beauty.

Riscurile si Dezavantajele Epilarii cu Laser

Ca orice tratament cosmetic, epilarea cu laser nu este lipsita de riscuri sau dezavantaje:

  • Cost: Epilarea cu laser poate fi costisitoare, mai ales cand este necesar un numar mare de sedinte.
  • Efecte secundare posibile: Pot aparea iritatii temporare, roseata sau umflaturi la locul tratamentului. In cazuri rare, pot exista riscuri de arsuri sau schimbari de pigmentare a pielii.
  • Limitari: Epilarea cu laser este mai eficienta pentru persoanele cu par mai inchis la culoare si piele mai deschisa. Desi tehnologia s-a imbunatatit, rezultatele pot fi mai putin satisfacatoare pentru persoanele cu par blond, gri, roscat sau pentru pielea inchisa la culoare.
  • Timp: Procesul necesita mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime, iar timpul dintre sedinte poate varia intre 4 si 6 saptamani.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat