0 0
Read Time:3 Minute, 6 Second

Mersul la circ se numără printre cele mai captivante experiențe pe care le pot trăi copiii. Universul fantastic al personajelor și acrobațiile realizate cu mult curaj stârnesc atenția și sporesc creativitatea. Este un exercițiu numai bun pentru cei mici. Pe lângă faptul că își dezvoltă imaginația și spiritul de observație, devin mai atenți la detalii și mai dornici să-și îndeplinească visurile.

Ce pot învăța mai exact copiii din viața fascinantă de circ, dar și care sunt beneficiile educației nonconformiste poți afla în rândurile de mai jos.

Spectacolele de circ pentru copii

Vrei să oferi micuțului tău șansa de a-și dezvolta frumos abilitățile? Cu un simplu bilet la circ poți contribui semnificativ la creșterea armonioasă a prichindelului.

Iată doar câteva dintre cele mai apreciate spectacole pentru copii:

 • Dans acrobatic – Una dintre cele mai extravagante demonstrații de echilibru perfect la înălțime este fără îndoială Duo Straps. Doi artiști sfidează gravitația și execută mișcări controlate în detaliu. În timpul acrobațiilor, forța și flexibilitatea se vor îmbina perfect și vor oferi spectatorilor numeroase prilejuri de bucurie, adrenalină și admirație.
 • Moment cu clovni – Clovnii au devenit personaje foarte îndrăgite de micuți, tocmai datorită înfățișării amuzante, dar și a farselor pe care le fac. Odată urcați pe scenă, vor reuși să creeze o atmosferă distractivă și să atragă atenția chiar și celor mai năzdrăvani.
 • Numere de contorsionism – Micuții vor fi cu siguranță impresionați de flexibilitatea dusă la extrem a artiștilor. Spectacolele sunt create special pentru a oferi o experiență de neuitat, plină de mister și momente inedite. Mișcările executate combină arta în cea mai frumoasă formă cu forța fizică.

Beneficiile educative ale spectacolelor de circ

Un spectacol circ nu este doar un prilej de amuzament și distracție, ci are numeroase efecte benefice asupra celor mici. Iată doar câteva dintre ele:

 • Transferul de valori morale – Artiștii de circ își dedică întreaga viață pregătirii și perfecționării abilităților, ceea ce devine o adevărată lecție pentru copii. Vor învăța, astfel, cât de importantă este munca în atingerea obiectivelor.
 • Dezvoltarea creativității – Lumea circului este un univers de culoare, muzică și personaje interesante. Copiii își vor dezvolta imaginația, dar și gândirea abstractă. De asemenea, vor căpăta o înțelegere profundă asupra numerelor executate pe scenă.
 • Lucrul în echipă – Spectacolele de circ îi pot ajuta pe copii să înțeleagă importanța lucrului în echipă. Majoritatea artiștilor trebuie să colaboreze pentru a prezenta un număr reușit. Spre exemplu, în cazul dansurilor acrobatice e nevoie de multă muncă și dedicare.
 • Coordonarea ochi-mână și kinestezia – Copiii pot exersa coordonarea ochi-mână și kinestezia (percepția mișcării corpului) prin observarea acrobațiilor și a jongleriilor. Muzica vine în completarea atmosferei, la fel și efectele luminoase. Suspansul le va stârni curiozitatea prichindeilor.
 • Divertisment și emoții pozitive – Experiența circului este distractivă și poate crea amintiri frumoase pentru copii. Emoțiile pozitive îi pot ajuta să-și dezvolte abilitățile sociale și să interacționeze mai ușor cu ceilalți. De asemenea, va deveni o modalitate mult mai bună de petrecere a timpului liber.

În ciuda beneficiilor educative, înainte de a achiziționa bilete circ pentru un spectacol de circ ar fi bine să iei în considerare câteva aspecte:

 • Vârsta copiilor – Asigură-te că cel mic va înțelege ce se întâmplă pe scenă. De asemenea, ține cont de complexitatea acțiunilor și durata reprezentației.
 • Reputația circului – Alege să mergi la spectacole renumite și exclude din start posibilitatea de a asista la un număr cu dresori de animale.
 • Interesele celui mic – Optează pentru un număr care include elemente care îi interesează pe copii, fie că este vorba de acrobații sau personaje din povești.

Mersul la circ ar trebui să devină o obișnuință pentru copii, tocmai datorită beneficiilor educative pe care le are.

Ia-ți și tu micuțul și aventurați-vă împreună în minunata lume a circului!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup