0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Exista o lista lunga cu motive pentru care merita sa plantezi si sa cresti pomi fructiferi in gradina. Exista atat de multe soiuri diferite de pomi pe care ii poti cultiva aici, in Romania. De exemplu, poti avea meri, peri, pruni, piersici, ciresi, visini si multe alte soiuri.

Primavara devreme este un momentul ideal in care poti planta puieti noi ca sa-ti imbogatesti gradina. Iata ce beneficii minunate exista pentru plantarea pomifilor fructiferi. In afara de faptul ca te vei bucura de flori frumos mirositoare primavara, vei avea la discretie fructe gustoase si ecologice (nestropite si fara ingrasaminte chimice). In plus, pomii fructiferi sunt frumosi tot timpul anului si trec prin transformari diferite de la un anotimp la altul.

– Fructe gratuite, la discretie

Evident, cel mai important motiv pentru care merita sa ai pomi fructiferi in gradina este ca vei putea sa te bucuri de fructele gustoase. Fructele proaspete pot fi destul de scumpe, mai ales cele ecologice (gandeste-te doar la ciresele de mai care sunt atat de scumpe). Insa, avand pomi fructiferi in jurul casei, vei avea propria sursa de fructe si vei putea reduce substantial costurile cu aprovizionarea fructelor. Acest lucru este cu atat mai incantator daca ai copii. Bucuria lor de a se catara in copaci si de a consuma fructe proaspete direct din pom va fi incredibila. Peste toate acestea, exista ceva extrem de satisfacator in a manca ceva ce ai cultivat chiar tu.

In functie de cat de mare este pomul tau fructifer sau de cati pomi fructiferi ai in gradina, s-ar putea sa descoperi ca te poti rasfata cu o multime de fructe bune. Din fericire, exista o multime de modalitati si idei pentru conservarea acestora – poti sa usuci fructele pentru iarna (sa faci chipsuri din fructe), sasa faci gemuri, marmelade si compoturi, chiar si tuica.

– Fructele abia culese din copac sunt cele mai sanatoase

Este demonstrat faptul ca dupa ce sunt culese din pom, fructele isi pierd din ce in ce mai multe vitamine si nutrienti. Acesti compusi se epuizeaza in mod natural in timp, ceea ce inseamna ca daca vrei sa te bucuri de fructe cat mai sanatoase, ar trebui sa le consumi imediat ce le culegi din pom. In plus, atunci cand ai pomi fructiferi la dispozitie, poti folosi produse natural, organice, pentru combaterea daunatorilor si pentru a evita infestarea fructelor cu substante chimice. De asemenea, fructele nu vor fi pulverizate cu conservanti sau ceara pentru a li se prelungi termenul de valabilitate, asa cum se intampla cu multe produse din supermarketuri.

De unde poti sa comanzi online pomi fructiferi?

Pe bulbi-flori.ro gasesti o gama foarte variata de pomi fructiferi pe care ii poti aduce in gradina ta. De exemplu, iti recomandam pomii fructiferi columnari, dar si lamaiul triforat rezistent la -25 de grade care poate atinge o inaltime de 100 cm. De asemenea, poti comanda kiwi la ghiveci, autopolenizator, castan comestibil, cires amar, cires galben, nuc, gutui, piersic, nectarin, visin, alun si multe altele.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat