0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

Cărțile reprezintă un făgaș unde imaginația celor mici nu are cum să aibă limite. Când suntem copii, lumea noastră este conturată de poveștile pe care le citim, vedem lumea mai colorată și asimilăm toate aceste idei magice cu o inocență demnă de invidiat.  Din păcate, copilăria nu durează o eternitate, deși ne-ar plăcea, așa că avem doar câțiva ani în care putem apela la aceste povești, care-s nenumărate și una mai captivantă ca altă. Ajută-ți copilul să își dezvolte abilitățile lingvistice într-o limbă străină încă de când e mic și îndrumă-l pe calea cărților de povești în limba engleză.

Puterea Imaginatiei: De ce sunt importante cărțile pentru copii

Imaginația este una dintre cele mai valoroase abilități ale ființei umane, iar cărțile pentru copii joacă un rol esențial în cultivarea și dezvoltarea acestei capacități. Importanța cărților pentru copii poate fi evidențiată prin mai multe perspective, inclusiv dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială. Ei nu parcurg aceste povești doar pentru a afla ce se întâmplă, ci lucrează la construirea unei înșiruiri logice ale evenimentelor,  de asemenea aceștia deprind mai repede un vocabular mai extins, mai ales în limba engleză.  Poveștile bine scrise introduc copiilor concepte complexe și formează baza unei înțelegeri mai profunde a limbii.

 Tematici si personaje in literatura pentru copii

Copiii își găsesc diferite personaje de care se atașează. Eroii sunt des întâlniți în aceste cărți. Personajele principale, fie ei copii sau adulți, care înfruntă provocări și ies învingători, sunt centrale în multe cărți. Harry Potter, Matilda și Peter Pan sunt eroi cunoscuți și iubiți.

Alte povești populare sunt cele în care animalele care gândesc și se comportă ca oamenii. „Winnie-the-Pooh” de A.A. Milne și „Charlotte’s Web” de E.B. White sunt exemple notabile.

Prințesele și zânele sunt la fel de populare, fiind adesea parte dintr-un decor magic, colorat, atractiv pentru copii. Pentru copiii care doresc un cadru mai natural există diverse universuri, cel mai cunoscut fiind Little Women, unde avem o adevărată poveste despre prietenie, principii și diferențele care pot exist între indivizi.

Beneficiile educationale ale lecturii pentru copii

Lectura joacă un rol crucial în dezvoltarea educațională a copiilor, oferindu-le multiple beneficii care îi pregătesc pentru succesul academic și personal pe termen lung. Pe de altă parte, aceștia își dezvoltă gândirea critică și analitică. Ei învață să facă conexiuni între diferite idei și să-și formeze propriile opinii bazate pe informațiile citite. Citind, copiii au acces la informații despre diferite culturi, istorie, știință și alte domenii, ceea ce le lărgește orizonturile și le îmbogățește cunoștințele generale.

Dar pe lângă aceste beneficii ce țin de o bună dezvoltare a copilului, se dezvoltă și relația părinte copil. Ei au nevoie de timp cu noi, și acest timp trebuie să fie de calitate. Copiii sunt mult mai atrași de cărți dacă amintirile cu acestea sunt unele plăcute.

Cărțile în limba engleză reprezintă un adevărat ajutor în procesul de învățare al celor mici, iar descoperirea poveștilor, fie asistați, fie pe cont propriu aduce doar beneficii pe termen lung pentru aceștia. Dacă ești părinte, știi că bugetul este întotdeauna un lucru la care te gândești constant deoarece nu se știe niciodată ce lucru imprevizibil poate interveni. O librărie cu cărți în engleză este Antic ExLibris, care livrează în toată țara. La ei vei găsi nenumărate titluri la prețuri incredibil de accesibile. Începe colecția de povești pentru copilul tău chiar de la ei și lectură plăcută!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup