0 0
Read Time:3 Minute, 51 Second

Durerea lombară este o afecțiune medicală comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Regiunea lombară este partea inferioară a spatelui, iar durerea în această zonă poate varia de la ușoară la severă. Există multe cauze diferite ale durerii lombare și poate fi dificil să determinați cauza exactă fără a consulta un specialist. Dacă aveți dureri lombare, este important să vedeți un medic, astfel încât acesta să poată diagnostica și trata corect starea dumneavoastră.

Când să vezi un specialist pentru dureri lombare?

Dacă durerea este severă

Dacă durerea este severă, este important să programați un consult la medic. Durerea severă poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv, dar fără a se limita la: hernie de disc, spondiloză, etc. Programând o consultație cu un specialist neurolog, vă puteți asigura că beneficiați de cel mai bun tratament posibil pentru starea dumneavoastră.

Dacă durerea persistă mai mult de o săptămână

Durerea lombară este o problemă comună cu care mulți oameni se confruntă la un moment dat în viața lor. Cu toate acestea, dacă durerea persistă mai mult de o săptămână, poate fi timpul să programați un consult de specialitate.

Există multe cauze potențiale ale durerii lombare, așa că este important să consultați un specialist pentru a obține un diagnostic precis. Un specialist poate oferi, de asemenea, tratamente care pot ajuta la ameliorarea durerii.

Dacă aveți dureri lombare, asigurați-vă că acordați atenție corpului dumneavoastră și cât durează durerea. Dacă durerea persistă mai mult de o săptămână, poate fi timpul să solicitați ajutor profesional.

Dacă durerea este însoțită de alte simptome

Durerea lombară este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii să consulte un specialist în coloană vertebrală. În timp ce majoritatea cazurilor de durere lombară sunt benigne și pot fi tratate cu măsuri conservatoare, cum ar fi medicamente fără prescripție medicală și kinetoterapie, există unele situații în care durerea este însoțită de alte simptome care necesită o consultație de specialitate.

Dacă durerea este însoțită de amorțeală, slăbiciune sau furnicături la nivelul picioarelor, ar putea indica o problemă mai gravă. În aceste cazuri, este important să căutați ajutor profesional pentru a evita daune ulterioare.

În plus, dacă durerea este severă și persistentă în ciuda tratamentului conservator, poate fi timpul să consultați un neurolog. Aceștia vor putea determina cauza durerii și vor recomanda cel mai bun curs de tratament, care poate include medicamente, injecții sau intervenții chirurgicale.

Dacă tratamentele fără prescripție medicală nu ameliorează durerea

Dacă tratamentele fără prescripție medicală nu vă ameliorează durerea, este important să consultați un specialist. În timp ce durerea în partea inferioară a spatelui este adesea cauzată de o încordare musculară, există și alte cauze potențiale ale durerii dvs. Un specialist vă poate ajuta să diagnosticați cauza durerii dumneavoastră și să vă recomande un plan de tratament adecvat.

Cum să vă pregătiți pentru o consultație de specialitate?

Pregătiți istoricul medical

Dacă vă confruntați cu orice tip de durere lombară, este important să vă pregătiți istoricul medical înainte de a programa un consult de specialitate. Acest lucru îl va ajuta pe medicul dumneavoastră să determine cel mai bun curs de tratament pentru dumneavoastră.

Începeți prin a face o listă cu toate medicamentele pe care le luați în prezent, precum și cu orice alergii sau afecțiuni medicale pe care le aveți. Asigurați-vă că includeți medicamente și suplimente fără prescripție medicală, precum și medicamente pe bază de rețetă. Apoi, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră de familie pentru a discuta despre simptomele dumneavoastră și pentru a obține o trimitere la un specialist dacă este necesar.

Faceți o listă de întrebări

Când vine vorba de dureri lombare, pacienții de multe ori nu știu când este timpul să programeze un consult de specialitate. Pentru a vă ajuta să determinați când să solicitați asistență medicală pentru durerile de spate, am pregătit o listă de întrebări pe care să vi le puneți.

1. De cât timp ai dureri de spate?

2. Durerea este constantă sau vine și pleacă?

3. Care este intensitatea durerii?

4. Ceva face durerea mai bună sau mai rău?

5. Te-ai rănit spatele în vreun fel?

6. Întâmpinați și alte simptome împreună cu durerea de spate, cum ar fi amorțeală, furnicături, slăbiciune sau dificultăți la urinare?

7. Esti insarcinată?

8. Ai antecedente de probleme cu spatele?

La ce să vă așteptați în timpul unei consultații de specialitate

  • examen medical
  • teste imagistice
  • posibile tratamente.

Odată ce medicul specialist a determinat cauza durerii dumneavoastră, vă va recomanda cel mai bun curs de tratament. Aceasta poate include terapie fizică, exerciții fizice, medicamente sau intervenții chirurgicale. Dacă aveți dureri cronice de spate, nu așteptați să căutați tratament. Consultați-vă cu un medic astăzi.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat