0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

Ați auzit vreodată expresia “Este nevoie de un întreg sat pentru a crește un copil”? Ei bine, această zicală a prins viață în povestea emoționantă a Georgianei, o tânără care a fost condamnată la singurătatea camerei sale, până când un grup de oameni cu inimi mari a decis să intervină.

Acesta nu este doar un simplu act de caritate, ci o lecție despre cum compasiunea și inovația pot schimba vieți.

Imaginați-vă să fiți prizonier în propria casă, să nu puteți explora lumea dincolo de fereastra camerei dvs. Aceasta era realitatea Georgianei, o femeie tânără cu dizabilități, până când asociația Caiac SMile a venit în ajutorul ei cu un elevator special. Dar să începem povestea de la început.

Georgiana, în vârstă de 17 ani, din județul Maramureș, trăia o viață limitată la pereții locuinței sale, situată la etajul al patrulea al unui bloc fără lift.

Imobilizată într-un scaun cu rotile, ea nu a avut altă alegere decât să urmeze școala la domiciliu și să primească tratamente de recuperare în același spațiu restrâns. Socializarea cu alți tineri de vârsta ei părea un vis îndepărtat.

Dar, așa cum spune Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile, “când există voință, există și o cale”. Asociația, cunoscută pentru promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos pentru persoanele cu nevoi speciale, a lansat o campanie de neuitat.

Și nu este vorba doar despre Georgiana. În ultimele trei luni, peste 2.000 de persoane cu dizabilități au schiat pe pârtiile din România și Franța, grație taberelor de schi adaptat organizate de Caiac SMile.

Da, ați auzit bine, peste două mii de zâmbete și râsete, de oameni care au simțit pentru prima dată libertatea pe pârtii, grație acestui proiect inovator.

Dar ce face această inițiativă atât de specială? Să vorbim despre elevatorul special care a făcut toate acestea posibile.

Acest dispozitiv a fost folosit pentru a coborî pe Georgiana din blocul său pentru prima dată în aproape două luni. Acum, ea poate merge la școală, la sesiuni de recuperare și kinetoterapie, și poate să-și petreacă timpul liber în moduri care până acum nu erau posibile.

Și nu este doar asociația care își aduce contribuția. Liliana Vârsta, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației, susține activitățile asociației, oferind servicii de recuperare medicală și kinetoterapie, precum și activități educaționale adaptate tinerilor cu dizabilități.

Caiac SMile, asociația care transformă dizabilitățile în abilități

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a  promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”.

Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități. 

Fiecare eveniment pe care îl organizăm ne arată cât de mare nevoie este de astfel de activități, în România. Bucuria pe care o vedem noi pe pârtii este foarte greu de descris în cuvinte. Ei se bucură de libertatea și de independența pe care le-o oferă practicarea unui sport. Noi, oamenii de la Caiac SMile, punem suflet în fiecare eveniment pe care îl organizăm, suntem trup și suflet lângă oamenii speciali pe care îi inițiem și învățăm mai mult noi de la ei. Fiecare dintre ei are o poveste de viață incredibilă”, spune Ionuț Stancovici, președintele Caiac SMile. 

Partenerii campaniei

Somipress RomâniaCasa Auto SebeșCasa Auto VâlceaGV & Oprean LogisticsAQUA CarpaticaBCRStar Transmission & Star AssemblySnow Fest

Parteneri media: Kiss FMRevista BIZSki & Outdoor Magazine

Parteneri localiBuscat Resort BăișoaraConsiliul Județean Cluj prin serviciul public Salvamont Salvaspeo ClujPrimăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-NapocaCompania de Transport Public Cluj-NapocaWonderland ResortCheile GrădișteiVisit Vatra DorneiSalvamont Vatra DorneiAna Hotels Sport Poiana BrașovDiscover Poiana Brașov by Ana TelefericSalvamont Brașov – Poiana BrașovPăltiniș ArenaSuperSki CavnicPârtia Icoana CavnicCentrul de Închiriere ”Fulg de nea”

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat