0 0
Read Time:3 Minute, 2 Second

       Răceala sau gripa se fac simțite în viața ta în cele mai nepotrivite momente. În ziua de astăzi, farmacia este plină de medicamente care te pot ajuta să combați simptomele. În schimb, tratarea acestor probleme de sănătate este mult mai dificilă. Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când vine vorba de gripă sau răceală este să crezi că le poți trata cu ajutorul medicamentelor.

         Există multe variante mult mai sănătoase de a-ți face corpul să se simtă ceva mai bine. De regulă, pastilele sau tratamentele medicamentoase reușesc să îți rezolve din problemele pe moment, dar îți slăbesc organismul. În plus, după utilizări frecvente și dozaj inadecvat, eficiența acestora începe să scadă.

Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face în tratarea gripei și răcelii și cum poți ameliora simptomele fără a-ți slăbi organismul:

Utilizezi medicamente de la primele simptome

         Una din cele mai serioase greșeli este că atunci când vine vorba de mici simptome de răceală, primul lucru pe care îl faci este să iei pastile. Cele mai comune pastile pentru răceală și gripă nu au capacitatea de a preveni instalarea problemei, ci doar să nu mai simți efectele neplăcute. Mai bine verifică seria de remedii pentru gripă și răceală disponibile pe vegis.ro și orientează-te către suplimente alimentare care îți pot ajuta corpul să lupte cu virusul. Un consum frecvent de medicamente îți va slăbi organismul în timp, făcându-l mult mai sensibil. Pe de altă parte, nici efectul medicamentelor nu va mai fi același dacă obișnuiești să le folosești chiar și preventiv.

Alegi sursa greșită de vitamina C

         Vitamina C are cel mai crescut număr de recomandări în ceea ce privește lupta cu gripa sau răceala. Suplimentele alimentare sunt o sursă bună de vitamina C, dar este necesar să te ocupi de procurarea acesteia și din alimente. Nu te baza pe portocale și lămâi în mod special. Este dovedit faptul că roșiile au o cantitate mult mai mare de vitamina C decât citricele. De asemenea, organismul tău se va bucura mult mai curând de această vitamină revigorantă dacă o procuri din cătină. Se recomandă consumul de cătină în prima parte a zilei, având în vedere faptul că are și un ușor efect energizant, precum cafeaua.

Nu tratezi tusea în mod corespunzător

         O altă eroare în ceea ce privește modul în care tratezi gripa și răceala este reprezentată de faptul că nu te ocupi în mod corespunzător de tuse. Dacă nu oferi suficient de multă atenție acestui simptom, urmările pot fi extrem de neplăcute. Tusea poate persista mult timp după ce restul senzațiilor neplăcute cauzate de gripă vor dispărea, iar situația poate degenera în probleme de sănătate mai grave. Cele mai bune remedii pentru tuse sunt reprezentate de ceaiul din foi de ceapă și de siropul din ridiche neagră și miere. Vei fi surprins de cât de repede vor acționa aceste remedii naturale.

         În concluzie, simptomele de gripă și răceală pot fi ameliorate și fără a-ți slăbi organismul prin utilizarea inadecvată a medicamentelor. Cele mai mari greșeli sunt reprezentate de faptul că obișnuiești să consumi tratamente medicamentoase chiar și cu scop de prevenție și că nu te alimentezi în mod corespunzător pentru ca organismul tău să fie susținut și întărit. Nu uita că simptomele pot fi reduse și cu ajutorul unor remedii naturale mult mai adecvate.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat