0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Inlocuirea la timp a vechii baterii auto este absolut necesara, daca nu vrei sa ai parte de surprize neplacute, precum dimineti reci de iarna in care masina pur si simplu refuza sa mai porneasca. Prin urmare, e nevoie sa recunosti din timp semnele care iti arata ca viata acumulatorilor se apropie de sfarsit si ca trebuie sa iti pregatesti bugetul pentru o noua investitie in buna functionare a autoturismului.

baterii auto

Indicii ca viata unei baterii auto se apropie de sfarsit

Potrivit specialistilor automag.ro, in functie de calitatea acumulatorului, de stilul tau de condus si de conditiile meteorologice, este normal sa nu ai nici un fel de probleme cel putin 3 ani. Dupa aceasta perioada insa, este necesar sa devii mai atent la modul in care functioneaza masina, pentru a-ti da seama de eventuala aparitie a unor probleme.

Pornirea lenta si greoaie a motorului, eventual insotita si de zgomote nefiresti, reprezinta cel mai evident semnal de ingrijorare, recunoscut ca atare de fiecare sofer.

Intensitatea mai redusa decat de obicei a farurilor poate de asemenea sa reprezinte un avertisment referitor la functionarea acumulatorului. Este cat se poate de clar ca problema tine de alimentarea cu curent electric daca atunci cand pornesti un alt consumator, precum CD-player-ul sau aerul conditionat, luminozitatea scade si mai mult.

Aparitia unui miros de sulf in masina indica faptul ca este posibila prezenta unei scurgeri, deci trebuie sa te pregatesti pentru cumpararea unei noi baterii auto. La fel stau lucrurile daca observi carcasa deteriorata sau umflata.

Modelele mai recente de automobil fac viata soferilor si mai simpla, deoarece sunt dotate cu un martor luminos pe bord, care indica starea bateriei. Atunci cand acesta se aprinde, stii ca a venit momentul sa cumperi un nou acumulator.

Pretul si alte criterii importante la cumpararea unei baterii auto

Daca vrei sa faci cea mai buna alegere, trebuie sa tii cont de mai multi factori, care influenteaza in mod direct si pretul pe care va trebui sa-l platesti. Este vorba despre urmatorii parametri esentiali:

• dimensiunea trebuie astfel aleasa incat acumulatorul sa se potriveasca perfect in compartimentul creat special in acest scop. Altfel, pur si simplu nu va putea fi utilizat;

• sistemul de incarcare al fiecarui vehicul este reglat special pentru o anumita capacitate a bateriei, deci si acest criteriu trebuie respectat intocmai. Altfel, durata de viata se va reduce considerabil, daca incarcarea este prea mica sau, dimpotriva, prea mare;

• tipul si dispunerea bornelor merita intreaga atentie. Acestea pot fi plate sau cilindrice, subtiri sau groase, iar la masinile produse in Asia bornele se monteaza invers decat la cele europene;

• o firma producatoare apreciata pe plan intern si international ofera garantia cumpararii unei baterii auto de calitate superioara. Pretul ei poate fi usor mai ridicat decat cel al unor marci de care nu ai auzit niciodata, dar in acest fel vei evita orice fel de surprize neplacute!

In functie de toate aceste caracteristici, pretul poate sa varieze intre 300 si 900 de lei. Pentru a lua cea mai buna decizie, verifica oferta existenta in magazinul online AutoMag.ro! Indiferent de tipul de masina pe care o conduci, vei gasi mai multe modele de baterii auto!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat