0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

Vara este anotimpul perfect pentru a experimenta un look radiant și natural, care să reflecte nu doar lumina soarelui, dar și spiritul tău liber. Machiajul „glowy”, caracterizat prin strălucire sănătoasă și aspect proaspăt, este perfect pentru aceste luni calde. Hai să descoperim împreună cum poți să obții un astfel de machiaj, punând accent pe ten și buze și folosind produse esențiale precum fardul de obraz, iluminatorul și produsele de machiaj pentru buze.

Fundația unui machiaj glowy: tenul

Un ten luminos, sănătos și bine pregătit este baza oricărui machiaj glowy, mai ales în timpul verii. Procesul de realizare a acestui aspect începe cu o bună rutină de îngrijire a pielii, care ar trebui să includă curățarea, hidratarea și protecția solară. Începeți ziua cu o curățare delicată pentru a îndepărta impuritățile acumulate peste noapte, urmată de o loțiune tonică revitalizantă și o cremă hidratantă cu SPF, care să protejeze pielea de razele UVA și UVB.

După pregătirea pielii, aplicarea unui primer este esențială; acesta nu doar că ajută la netezirea tenului, dar poate oferi și un prim strat de strălucire. Alege un primer iluminator care reflectă lumina și minimizează aspectul porilor, creând astfel o bază impecabilă pentru fondul de ten. Unele primere conțin particule reflectorizante sau perlate, care oferă luminozitate, perfectă pentru look-ul estival.

Când vine vorba de fondul de ten, optează pentru formule lejere, precum cele cu bază de gel sau fluide, care se distribuie uniform, permițând pielii să respire și să arate cât mai natural. Produsele cu acoperire medie sunt ideale, deoarece uniformizează tenul fără a-l încărca, menținând un aspect proaspăt și aerisit. Pentru un plus de luminozitate, amestecă în fondul de ten câteva picături de iluminator lichid; aplică-l strategic pe zonele unde lumina cade natural pe față – pomeți, puntea nasului, arcada sprâncenei și arcul buzelor. Această tehnică ajută la accentuarea trăsăturilor și adaugă dimensiune feței.

Adaugă o pată de culoare: blush-ul

Blush-ul ”dă viață” oricărui machiaj, iar pentru un efect glowy de vară, alege nuanțe de piersică sau coral care complementează bronzul natural. Aplică blush-ul cremos sau lichid cu degetele, pentru o integrare perfectă în piele, pe pomeți și estompează spre tâmple. Aceasta tehnica ajută la crearea unei tranzitii armonioase, imitând modul natural în care soarele ar putea colora fața.

Strălucire și volum: machiajul buzelor

Vara este momentul perfect pentru a renunța la rujurile mate și grele în favoarea unor opțiuni mai lejere și strălucitoare. Gloss-urile sunt ideale pentru un machiaj al buzelor estival, pentru că oferă atât hidratare, cât și un efect vizual de mărire a buzelor. Alege gloss-uri cu reflexe subtile de auriu sau bronz pentru a intensifica efectul glowy. Dacă preferi ceva mai discret, balsamurile colorate oferă o culoare suavă și sunt extrem de confortabile pe durata întregii zile.

Finisajul perfect: setarea machiajului

Pentru a te asigura că machiajul tău rezistă căldurii și umidității, este esențial să utilizezi un spray de fixare. Alege unul cu proprietăți hidratante și iluminatoare, care să nu doar fixeze machiajul, dar să și adauge un plus de strălucire. Un astfel de spray va menține aspectul fresh și radiant al machiajului tău pe tot parcursul zilei.

Machiajul glowy de vară este despre strălucire naturală, texturi lejere și culori care să accentueze frumusețea naturală fără a încărca pielea. Urmează acești pași simpli și transformă fiecare zi de vară într-o ocazie de a străluci în mod natural.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup