ianuarie 18, 2025
Marea despărțire: o antologie de 7 povestiri romantice, perfectă pentru Ziua Îndrăgostiților

Marea despărțire: 7 povestiri aproape romantice este o colecție captivantă de povestiri destinată să fie cadoul perfect pentru cei care își doresc o lectură cu temă romantică de Ziua Îndrăgostiților. Această antologie este un omagiu adus celor 30 de ani de existență a editurii Tritonic și oferă cititorilor o experiență literară captivantă și emoționantă.

Cartea este o compilație de povestiri inedite, semnate de îndrăgiții autori români Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragoș Bogdan, Daniel Timariu, Teodora Matei, Bogdan Hrib și Mirela Oprea. Fiecare poveste aduce în prim-plan emoții complexe și relații captivante, oferind cititorilor o călătorie fascinantă prin lumea dragostei. Editorii Teodora Matei și Bogdan Hrib ne oferă o scurtă incursiune în lumea cărții și a autorilor.

Fiecare povestire din această antologie aduce unicitate și profunzime colecției și este o lectură obligatorie pentru toți cei care își doresc să exploreze frumusețea și complexitatea iubirii în diversele sale aspecte.

Bogdan Hrib s-a născut și trăiește în București. Inginer constructor fără să fi lucrat o singură zi, fotojurnalist în anii 1990, are un doctorat în media și cinema, a publicat articole despre piața de carte și jurnalism; este lector universitar la Facultatea de Management a SNSPA. În 1993 se numără printre fondatorii editurii Tritonic și de atunci, fără întrerupere, este editor de carte. În 2007 apare prima ediție a romanului polițist Filiera grecească, avându-l ca personaj principal pe Stelian Munteanu, urmat de alte patru volume din aceeași serie: Blestemul manuscrisului (co-autor Răzvan Dolea), Somalia, Mon Amour (co-autor Sofia Matei), Ucideți generalul, Patimile doamnei ministru. A mai publicat două volume de povestiri și-a editat două volume colective: Noir de București și Gastro Noir. Experiența sa amplă din zona editorială se află adunată în volumul Editor de unul singur. Management în industria cărții.

„Volumul „Marea despărțire” este al treilea de la Tritonic, care reunește povestiri romantice scrise de autorii Tritonic, după „Schițe de iubire” și „Castele de nisip” apărute anii trecuți. De ce sunt poveștile doar „aproape romantice”? Eu cred că fiecare cititor poate descoperi personaje și situații rupte din viață, mai mult sau mai puțin romantice, fantastice, misterioase, dar, cu siguranță, foarte umane.”, Bogdan Hrib.

Dănuț Ungureanu – scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer de creative writing. A publicat romane sociale, SF, thriller, umor. Are cincisprezece volume personale, zeci de povestiri în reviste și almanahuri, e prezent în paisprezece antologii. E membru al Uniunii Scriitorilor din România. Deține patru premii ale Convenției Naționale de Science-Fiction (Romcon) și un premiu al European Science Fiction Society.

Teodora Matei (Elena Teodora Mateiu) s-a născut în 1971 la Ploiești. Din 1990 lucrează într-un institut de proiectări. A debutat literar în 2012 și, de atunci, a scris numeroase povestiri și cărți în genurile SFFH, crime și romance.

Anamaria Ionescu (nume întreg: Anamaria Margareta Ionescu, n. 3 septembrie 1976, București) este prozator și jurnalist român. Este fiica jurnalistului Mihai Ionescu, realizator al emisiunilor Acasă la… (TVR) și De toate pentru toți (Radiodifuziunea Română) și autor al volumului de memorialistică jurnalistică Hoțul de chipuri.

Mirela Oprea este coach, psihoterapeut şi Dream Manager. Adică foloseşte puterea ştiinţei pentru a ajuta oamenii să se reconecteze cu visurile lor şi să le realizeze cu bucurie şi entuziasm, fără chin şi suferinţă. Mirela organizează cursuri de Dream Management, iar echipa ei de Dream Manageri organizează ateliere de Dream Management în diferite oraşe din ţară.

Lucian Dragoș Bogdan (n. 1975, Alba Iulia) are licență în management, a fost caricaturist, a lucrat în IT, marketing și vânzări, în terapia copiilor cu dizabilități și deține propria firmă de produse artizanale. A debutat literar în 1991, iar primul volum i-a fost publicat în 2004. A apărut în diferite reviste și antologii din țară și străinătate.

Daniel Timariu (n. 1972) a debutat cu povestiri science-fiction în anul 2014 în revista Helion și Gazeta SF. A publicat în revistele: Argos, Fantastica, Gazeta SF, Helion, Iocan, Nautilus, Revista de suspans, Știință & Tehnică, Zin. Este cunoscut pentru seria urban-fantasy Tenebre, din care fac parte romanele Tenebre. Cazul Laura (Tritonic, 2017) și Tenebre. Labirintul (Tritonic, 2017) și nuvela Ciudatul caz al umbrelor (2018) apărută într-un volum alături de nuvela Când penele roșii vor plânge de Lucian-Dragoș Bogdan.

Editura Tritonic datează din 1993 când prima editură – Tritonic Media a fost înființată.

Tritonic Books a preluat brandul în 2011 și a dezvoltat colecțiile academice și de ficțiune.

Tritonic Books este structurată în două mari direcții:

Carte academică (aproximativ 100 de titluri noi pe an) – având câteva colecții importante: Comunicare Media (din 1999), Sociologie, Asistență socială, Antropologie, Istorie, Smart Books (colecția de management și marketing), Istorie, Uniunea Europeană, Instituții și politici publice, Studii de securitate, Științe politice, Administrație publică, Psihologie, Sens (colecția de eseuri).

Autorii colecțiilor academice sunt profesori sau cercetători din importante centre universitare ale țării: București, Timișoara, Cluj, Oradea, Iași, Sibiu, Craiova etc. Tritonic publică preponderent autori români, dar și traduceri.

Carte de ficțiune (aproximativ 30 de titluri noi pe an) – structurată în patru mari colecții: Mystery & thriller, SF & Fantasy, Cașmir (romane de dragoste) și LIT (colecția de literatură).

Source

Comunicat de presa

Advertorial