0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri ale noastre, iar pentru copii este esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă. De aceea, este important să observăm semnele că micuțul nostru ar putea avea probleme de vedere și să încercăm să intervenim cât mai devreme posibil pentru a evita agravarea situației. În acest articol, îți vom prezenta primele semne care îți arată că cel mic are nevoie de ochelari de vedere și cum să te pregătești pentru un control oftalmologic pediatric.

1. Urmărește comportamentul copilului tău

Dacă la vârsta de un an copilul tău nu reușește să îți recunoască chipul sau nu răspunde când îi vorbești, poate fi un semn de probleme de vedere. De asemenea, dacă refuză să se joace cu jucăriile care necesită o privire atentă sau preferă să stea la distanță de televizor, acesta poate fi un alt semnal de alarmă.

2. Observă semnele evidente ale unei probleme de vedere

Există semne evidente care îți arată că micuțul tău are probleme de vedere, cum ar fi mijirea ochilor sau clipitul frecvent. Dacă copilul tău își freacă ochii des sau se apropie prea mult de obiecte pentru a le vedea mai bine, acesta poate fi un alt semn de alarmă. De asemenea, observă dacă copilul tău suferă de dureri de cap sau se plânge că îi ard ochii sau că nu mai vede bine.

3. Învață să recunoști simptomele

Simptomele pot varia în funcție de tipul și gravitatea problemei de vedere. Uneori, copiii pot prezenta strabism sau pot prezenta o hipermetropie, caz în care văd mai bine obiectele aflate la distanță decât cele apropiate. De asemenea, pot prezenta și miopie, în care văd mai bine obiectele apropiate decât cele îndepărtate.

4. Efectuează un control oftalmologic pediatric

Dacă observi oricare dintre aceste semne, este important să efectuezi un control de oftalmologie pediatrică la Optimar Vision Care imediat. În cadrul acestuia, medicul oftalmolog va examina ochii copilului tău și va determina dacă are nevoie de ochelari de vedere. În majoritatea cazurilor, apare miopia sau hipermetropia, iar ochelarii pot corecta aceste probleme.

5. Monitorizează starea de sănătate a ochilor copilului tău

După ce copilul tău primește ochelarii, este important să monitorizezi cum se simte acesta și să urmezi recomandările medicului oftalmolog. Asigură-te că copilul tău poartă ochelarii conform indicațiilor medicului și că efectuează controale regulate pentru a evita orice complicații.

Sănătatea ochilor este esențială în dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Este important să urmărim atent semnele evidente și să programăm câte un control oftalmologic pediatric regulat pentru a ne asigura că vederea copilului nu se deteriorează.

Sursa foto: Unsplash.com

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat