O mică doză de scepticism este firească în orice situație nouă, cu condiția ca aceasta să dispară în momentul în care este clar că lucrurile se află pe un făgaș normal. Ne referim aici și la achiziționarea și utilizarea unui produs nou, spre exemplu un dozator de apă, fiind de înțeles oamenii care vor să aibă garanția că echipamentul este unul 100% sigur. Tocmai de aceea, în articolul de față, vom afla împreună de ce răspunsul la întrebarea „Se ascunde vreun pericol într-un dozator de apă” este un categoric NU.
În primul rând, trebuie precizat faptul că un dozator apa furnizează accesul la o apă de calitate superioară, 100% microbiologic pură și netratată prin clorinare, întrucât legea interzice această procedură pentru apa de izvor. În schimb, în țara noastră, apa de la robinet nu este întotdeauna potabilă, având un aspect, un miros și un gust departe de ceea ce poate fi descris drept apetisant sau sănătos. Așadar, respectivele echipamente funcționează cu bidoane cu apă de 19litri, precum cele de la H2On, companie românească premiată inclusiv la nivel internațional pentru calitatea apei sale (Superior Taste Award, acordat de către prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles – Belgia, în 2019, 2020, 2021 și 2022 – anul acesta, cu mențiunea trei stele/punctaj maxim).
În al doilea rând, la fel ca în cazul oricărui alt echipament, buna îngrijire și mentenanța corespunzătoare sunt cuvintele de ordine atunci când vine vorba despre prelungirea duratei de viață și menținerea siguranței unui dozator de apă. Astfel, pe lângă bidoane cu apă de calitate la un preț foarte bun (23 de lei pentru 19litri, ceea ce înseamnă un cost per litru de numai 1,21 lei, incomparabil mai mic decât în cazul altor ambalaje precum sticlele de 0.33 sau 0.75 ori PET-urile de 0.5, 1 sau chiar 2litri), compania sus-numită oferă și servicii de igienizare a dozatorului. „Pentru a menține în parametrii calitativi atât apa, cât și dozatorul, bazinele necesită o igienizare trimestrială, prin procesul de ozonizare (…) Vă recomandăm și o igienizare anuală completă, aceasta constând atât în ozonizare, cât și decalcifiere și dezinfectare bacteriologică cu detergenți industriali profesionali. Procedura se aplică doar în ateliere specializate în întreținerea și repararea acestor echipamente”, se arată pe site-ul companiei.
Nu în ultimul rând, H2On oferă și câteva reguli privind depozitarea și păstrarea bidoanelor cu apă de 19litri, dar și legate de poziționarea modelului de dozator de apă ales. Astfel, atât bidoanele, cât și dozatorul trebuie poziționate în locuri umbroase, fără expunere directă la razele soarelui. Înainte de a amplasa bidonul pe echipament, capacul acestuia trebuie șters cu o lavetă de unică folosință, iar eticheta igienică trebuie îndepărtată. Apoi, bidonul se va consuma în maximum 3 săptămâni de la desigilare.
În concluzie, utilizarea unui dozator de apă nu implică absolut niciun fel de pericol, ba din contră, te ferește de consumul apei de la robinet, fiind o alternativă 100% sănătoasă la aceasta. Ba mai mult, gustul apei la bidon este unul deosebit, iar aceasta ajunge imediat la temperatura ideală pentru servire. Hidratare plăcută!