0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

Vrei să sporești nivelul de confort al locuinței și implicit să elimini riscurile de securitate? Tablourile electrice sunt elemente care facilitează distribuirea energiei către toate circuitele instalației, tocmai de aceea necesită cea mai mare atenție. De eficiența panoului depinde în mod direct siguranța utilizatorilor și calitatea atmosferei generale.

Etapele de revizuire și mentenanță sunt așadar mai mult decât necesare. Totuși, ce presupune mai exact verificarea tabloului și cum o poți duce la bun sfârșit cu profesionalism? Descoperă tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.

Siguranța tablourilor electrice

Întreținerea unor tablouri electrice  nu este doar o activitate care trebuie bifată, ci o responsabilitate pe termen lung. Iată care sunt cele mai evidente avantaje pe care ți le poate asigura:

  • În cazul unui posibil scurtcircuit, siguranțele fuzibile opresc alimentarea curentului și elimină din start pagubele materiale. Un tablou electric defect sau supraîncărcat poate provoca un incendiu, ceea ce pune în pericol atât viața locatarilor, cât și integritatea ambientului.
  • Dacă vrei să sporești durabilitatea echipamentelor electrice din casă, nu ezita să evaluezi periodic starea tehnică a componentelor tabloului. Apariția supratensiunilor nu îți va mai da bătăi de cap și nici nu te va mai obliga să scoți bani din buzunar pentru a facilita reparațiile.
  • Verificarea panoului electric este primul pas pe care îl poți face pentru a asigura funcționarea corectă a instalației electrice. Căderile de tensiune, supraîncălzirea cablurilor sau întreruperile frecvente ale alimentării cu energie pot fi evitate dacă derulezi constant serviciile de mentenanță.

Nu în ultimul rând, riscurile de electrocutare sau situațiile neprevăzute sunt reduse la minimum, ceea ce devine un avantaj mai ales pentru familiile numeroase. În general, copiii sunt foarte curioși în primii ani de viață și își doresc să exploreze fiecare colțișor din casă. Chiar vrei să riști sănătatea și dezvoltarea armonioasă a celor mici doar pentru că nu ți-ai făcut timp să examinezi panoul electric?

Cum realizezi revizuirea tablourilor electrice

De revizuirea unor tablouri electrice aparente ar trebui să se ocupe doar profesioniști în domeniu. Un electrician autorizat îți poate garanta rezultatele dorite. Sunt și lucruri pe care le poți face pe cont propriu sau care îți pot indica o posibilă defecțiune. Iată doar câteva dintre cele mai importante:

  • Inspecție vizuală – În primul rând ar trebui să faci o analiză a felului în care arată componentele electrice. Verifică cablurile, bornele și siguranțele și vezi dacă există semne de deteriorare, uzură, fisuri sau conexiuni slabe. Asigură-te că toate piesele sunt fixate corespunzător și nu există pericolul desprinderii.
  • Testarea automată – Stabilește o zi pe lună în care să testezi funcționarea întrerupătoarelor. Se verifică, de asemenea, dacă siguranțele se declanșează corect la suprasarcină sau scurtcircuit. În cazul în care alegi să optezi pentru serviciile unui specialist, se vor efectua inclusiv măsurători ale tensiunii, curentului sau rezistenței izolației.
  • Etape de reparație – Orice anomalie identificată la nivelul panoului trebuie soluționată imediat. În caz contrar, problemele pe care va trebui să le gestionezi vor fi mult mai grave decât îți imaginezi, iar costurile pe măsură. În general, printre cele mai frecvente intervenții se numără: strângerea bornelor și conexiunilor slabe, înlocuirea componentelor deteriorate sau aplicarea unui tratament anticoroziv.

Dacă vrei să garantezi întreținerea profesională a unor tablouri multimedia nu ezita să iei legătura cu o echipă specializată. Nu contează că te pricepi sau nu – ajutorul celor mai bine instruiți se va vedea la nivelul rezultatelor finale. Însă, înainte de a începe colaborarea, asigură-te că iei în calcul următoarele aspecte:

  • Experiența acumulată în domeniu,
  • Avizele și certificatele obținute,
  • Modalitatea de lucru.

Siguranța locuinței tale este prioritatea nr.1 – ține cont de recomandările de mai sus și bucură-te de un spațiu confortabil și adaptat standardelor de securitate!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup