0 0
Read Time:5 Minute, 3 Second

 • Visual Fan sprijină companiile în demersul lor de a deveni independente energetic prin investiții în sisteme de panouri fotovoltaice, la costuri minime, cu ajutorul programelor guvernamentale specializate în această direcție.
 • Portofoliul de panouri fotovoltaice dedicate zonei industriale este completat de un nou model de 650 W.

Brașov, 2 Februarie 2023. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, continuă campania de consultanță pentru accesarea fondurilor pentru eficientizare energetică, de către Întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Împreună cu Goodwill Consulting, Visual Fan oferă soluția completă, adaptată necesităților fiecărui solicitant. Fondurile nerambursabile fac posibilă tranziția către energie verde, fără a pune presiune pe bugetele de investiții.

Prin divizia Allview Industry, compania oferă clienților săi soluții integrate și personalizate de sisteme fotovoltaice, care includ consultanță, execuție, monitorizare și întreținere, adaptate nevoilor fiecărui client. Cu finanțarea Ministerului Energiei, amortizarea investiției se realizează într-un timp foarte scurt, urmând ca restul perioadei de exploatare, în medie de 12 ani, aceasta să genereze profit pentru companie.

În primul trimestru al anului 2023 va fi disponibil un nou program de finanțare nerambursabilă pentru energie regenerabilă. Astfel, se pot solicita până la 500.000 euro pentru investiții în eficiența energetică. Proiectul trebuie să acopere consumul propriu iar surplusul de energie se poate livra în rețeaua națională, în cazul în care sistemul montat permite, fără ca acest aspect să fie un obiectiv al proiectului. Fiecare proiect trebuie să includă estimări ale intensității energetice la nivelul societății, atât la începutul proiectului cât și ulterior implementării măsurilor de reducere a consumului de energie.

Cu ajutorul finanțării Ministerului Energiei, investiția pentru un sistem fotovoltaic de 100 kW pornește de la 20.000 euro, se amortizează în ~ 1 an și generează un profit de ~ 250.000 euro în următorii 11 ani (calculul a fost realizat folosind un cost de 0,88 lei / kW și un curs euro de 4,95 lei).

Investițiile companiilor în sisteme fotovoltaice aduc următoarele beneficii:

 • reducerea costurilor de energie;
 • amortizarea investiției într-o perioadă scurtă, în funcție de valoarea și de capacitatea de producție;
 • controlul costurilor – sistemele de panouri fotovoltaice oferă stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește factura consumului de energie;
 • independență energetică;
 • sustenabilitate  – panourile fotovoltaice reprezintă un sistem de producție al energiei, practic și ecologic.

„În campaniile de finanțare anterioare, am primit solicitări din partea unui număr considerabil de companii și ne bucurăm că am devenit alegerea lor pentru implementarea unei soluții eficiente de reducere a costurilor. Visual Fan se numără printre companiile care au adoptat această abordare și suntem convinși că numărul celor care optează pentru finanțări nerambursabile va crește în continuare. Am creat pachete complete care includ atât serviciile de consultanță cât și implementarea cu succes a proiectelor și suntem pregătiți să primim cereri pentru noul program de finanțare. Aceste investiții în viitorul nostru generează economii semnificative și contribuie la protejarea mediului înconjurător.” a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

Pentru alegerea soluțiilor potrivite, reprezentanții companiilor trebuie să urmeze 3 pași:

 1. Să acceseze https://allview.ro/solarenergy/industry-imm și să aleagă soluția potrivită pentru companie;
 2. Să completeze Formularul pentru eligibilitate apăsând butonul dedicat de pe website;
 3. Să confirme, împreună cu un consultant dedicat, detaliile proiectului său de finațare pentru eficientizare energetică. 

Panoul fotovoltaic monocristalin de 650 W

Compania își completează portofoliul Allview Industry – IMM cu un nou panou fotovoltaic industrial monocristalin, de 650 W. Acesta păstrează caracteristicile tehnice superioare ale modelelor deja disponibile în ofertă și are ca beneficiu principal reducerea costurilor investiției. Noul panou fotovoltaic este realizat la standarde de înaltă calitate și prezintă următoarele caracteristici:

 • putere maximă nominală de 650 W;
 • celule monocristaline construite pe wafere Longi, principalul furnizor mondial de soluții fotovoltaice;
 • celule solare optimizate pentru eficiență și fiabilitate crescută, de tip Multi Bus Bar / Half cell;
 • sistem cu trei diode bypass care asigură funcționarea sistemului atunci când o parte din panou este umbrită;
 • rezistență excelentă la sarcini puternice ale vântului (2400 Pa) și încărcări de zăpadă (5400 Pa);
 • suprafață anti-reflex și anti-murdărie ce reduce pierderea de putere de la murdărie și praf;
 • sticlă temperată cu un conținut scăzut de fier.

Panourile fotovoltaice Allview sunt potrivite și adaptate condițiilor climatice din România. Modelul de 650 W este mai mare față de modelele anterioare, cu dimensiuni de 2384 x 1303 x 35 mm și cântărește 34,5 kg. Datorită acestor aspecte, clienții sistemelor fotovoltaice industriale care includ acest model de panou în componența lor, vor obține economii financiare, prin reducerea accesoriilor necesare pentru montaj și vor beneficia de diminuarea pierderilor de putere, datorită numărului mai mic de conexiuni între panouri. Sistemele includ invertoare Growatt, furnizorul numărul 1 la nivel mondial de invertoare rezidențiale, al doilea cel mai mare furnizor de invertoare hibride cu stocare, din lume și unul dintre primii 5 furnizori mondiali la vânzarea de invertoare comerciale.

Despre Visual Fan

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este o companie cu capital integral românesc, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI – singurul asistent vocal în limba româna (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). În anul 2022, compania a adăugat în portofoliu sistemul Era Health, a cărui prioritate este de a crea produse și aplicații ce susțin o alimentație sănătoasă și a lansat divizia Allview Industry, care integrează produse destinate pieței energiei verzi. Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, puteți urmări paginile companiei de pe FacebookYouTube și Instagram.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat