ianuarie 18, 2025
Tot ce trebuie să știi despre liftingul facial

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, efectul gravitației, al expunerii la soare și al stresului zilnic se poate observa mai ales pe față. Se formează cute adânci între nas și gură, în timp ce linia maxilarului se îngroașă, iar în regiunea gâtului apar falduri și depozite de grăsime. O intervenție de lifting facial poate opri procesul de îmbătrânire, anulând cele mai vizibile semne de îmbătrânire prin îndepărtarea excesului de grăsime de sub piele, întinderea mușchilor și repoziționarea pielii feței.

De asemenea, poate fi efectuată în combinație cu alte proceduri, inclusiv ridicarea frunții, chirurgia pleoapelor sau chirurgia nasului. Dacă credeți că o intervenție de lifting facial este potrivită pentru dumneavoastră, ar trebui să citiți informațiile din rândurile următoare pentru a înțelege mai bine procedura și pentru a ști la ce să vă așteptați.

Cei mai buni candidați pentru liftingul facial sunt cei care au o elasticitate a pielii păstrată și o structură osoasă puternică și bine definită. Cei mai mulți au vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, dar liftingul se poate face și la 70-80 de ani. Rezultatele finale vă vor face să arătați mai tânăr și mai proaspăt, pe lângă faptul că vă vor crește încrederea în sine. Chiar dacă nu vă poate oferi o imagine complet diferită și nu vă poate reda sănătatea, vă veți simți mai bine și mai tânăr.

Ca toate operațiile, procedura de lifting facial vine și ea cu anumite riscuri. Cu toate acestea, dacă este efectuată de un chirurg plastician instruit, complicațiile vor fi minore. Variațiile anatomice depind de reacția psihologică a fiecărui pacient, precum și de capacitatea de vindecare a acestuia. Printre complicații se numără hematomul (o colecție de sânge sub piele care va fi evacuată de către chirurg), afectarea nervilor care controlează mușchii faciali (de obicei temporară), infecțiile și reacțiile nedorite la anestezie. Cicatrizarea deficitară a pielii afectează în special fumătorii și puteți reduce riscurile la care vă expuneți urmând sfaturile chirurgului înainte și după intervenție.

În cadrul primei consultații, chirurgul vă va evalua fața, inclusiv pielea și oasele, și va discuta cu dumneavoastră despre fiecare aspect al operației de lifting facial. El vă va monitoriza apoi starea de sănătate și va lua act de anumite boli care pot afecta intervenția chirurgicală, inclusiv hipertensiunea, problemele de coagulare a sângelui sau tendința de a forma cicatrici vicioase. Asigurați-vă că îi spuneți dacă fumați sau dacă luați medicamente, în special aspirină sau alte substanțe care ar putea influența coagularea. Dacă vă decideți să vă supuneți unui lifting facial, chirurgul vă va explica tehnicile și anestezia folosită, locul unde va avea loc operația, precum și riscurile și cheltuielile.

Source

Comunicat de presa

Advertorial