0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Profesionistii in prelucrarea lemnului lucreaza adesea cu bustenii. Tot lemnul va avea o grosime sau o consistenta neuniforma. Imaginati-va provocarile in transformarea unor astfel de busteni de lemn neuniformi si cu forme ciudate intr-o placa de produs finit care sa aiba o grosime constanta si o consistenta uniforma de jur imprejur.

Este exact ceea ce o masina de rindeluit lemn ajuta sa realizeze. Cu ajutorul acesteia, un tamplar va lua bucati de lemn neuniforme si ii va nivela grosimea in functie de nevoile dvs. exacte.

Ce este o masina de rindeluit lemn? 

Este o unealta care poate fi folosita pentru a produce placi de lemn cu o suprafata plana si grosime uniforma. In mod obisnuit, la depozitul de cherestea, bustenii de lemn sunt ingramaditi, dar nu sunt de folos nimanui daca nu sunt intr-o anumita forma. Acesta este motivul pentru care o masina de rindeluit lemnul este o componenta importanta in viata profesionala a tamplarului. 

Pe langa grosime, acestea fac ca lemnul sa fie complet plat. Masina de rindeluit poate fi folosita pentru a realiza placi de lemn cu fete paralele. Astfel, o usa din lemn se va potrivi perfect cu balamalele fara sa se blocheze. Acesta este avantajul oferit de o masina de rindeluit lemn. Un producator de produse din lemn nu trebuie sa caute busteni de lemn care sa aiba aceeasi consistenta sau grosime in functie 

de nevoia sa specifica. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa foloseasca masina de rindeluit lemn pentru a obtine grosimea dorita si sa o foloseasca in continuare.

Cum se utilizeaza o masina de rindeluit lemn?

Ca un prim pas, trebuie sa calibrati tamburul de taiere in functie de adancimea dorita/grosimea necesara. Placa de lemn se pozitioneaza pe masa masinii de rindeluit incat lamele ascutite sa poata nivela suprafata neuniforma. 

Este esential ca si partea opusa a placii sa fie plana. In acest fel, capul de taiere va functiona la o adancime constanta si va duce la o suprafata cu adevarat plana. Acest lucru nu va fi posibil daca suprafata din spate este neuniforma sau nu este plana.

Daca doresti sa achizitionezi o masina de rindeluit si degrosat la un pret foarte bun si sarcini de lucru ridicate UtilajExpert.ro te poate ajuta sa faci alegerea corecta pentru hobby-ul sau atelierul tau.

Lucratorii ce folosesc utilaje lemn trebuie sa fie atenti la probleme precum suprataierea. Pentru a evita taierea excesiva, este important sa configurati corespunzator opritorul de adancime. Acest lucru asigura faptul ca masina nu taie mai mult decat adancimea configurata de dvs. la opritorul de adancime. 

In concluzie

Daca doriti sa va apucati de proiecte de prelucrare a lemnului, este imperativ sa stiti cum sa folositi o masina de rindeluit 

lemn. Aceste puncte va vor ajuta sa intelegeti avantajele imense aduse de o masina de rindeluit lemnul in proiectele dumneavoastra.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat