0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

Vizita la un centru kinetoterapie difera destul de mult de vizita la un medic generalist, evident. Aceasta implica mai multe etape, din moment ce specialistul trebuie sa-ti evalueze corespunzator conditia sau chiar afectiunile de care suferi.

Dupa cum vei afla in cele ce urmeaza, un plan cuprinzator de tratament poate include mai multe tipuri de kinetoterapie sau chiar alte tipuri de terapii.

Iata care sunt trei dintre lucrurile care se vor intampla atunci cand vizitezi un centru kinetoterapie!

Ti se va cere un istoric complet al afectiunilor, inclusiv un istoric medical al familiei

Kinetoterapia si terapiile adiacente pot trata un numar semnificativ de afectiuni si boli. Dintre acestea, foarte multe pot fi de natura genetica, iar o parte pot fi influentate de afectiuni precedente sau chiar de anumite tratamente medicamentoase.

Astfel, precum in cazul oricarei ramuri medicinale importante, specialistul unui centru kinetoterapie iti va cere, la prima intalnire, un istoric complet al afectiunilor tale (diagnostic, tratament, etc.), precum si un istoric medical al familiei tale, in cazul in care prezinti afectiuni care pot fi transmise genetic.

De regula, prima vizita la un astfel de centru se concretizeaza cu un consult aparent sumar, dar cu indicatii clare din partea specialistului privind informatiile de care acesta are nevoie pentru a-ti ofera un plan de tratament corespunzator.

Kinetoterapia este doar unul dintre serviciile de care vei beneficia

O mare parte din afectiunile care pot fi imbunatatite cu ajutorul kinetoterapiei pot beneficia cu adevarat de pe urma unei abordari sau unui tratament multidisciplinar. Acesta este, de altfel, si motivul pentru care un centru kinetoterapie rareori ofera doar servicii de kinetoterapie.

In functie de afectiunile sau durerile de care suferi, specialistul iti poate recomanda, pe langa exercitiile kinetoterapeutice de baza, si sedinte de crioterapie, electroterapie, TECAR sau hidrokinetoterapie, printre altele.

Planurile de tratament multidisciplinare sunt printre cele mai eficiente, deoarece gestioneaza afectiunile din mai multe puncte de vedere. Totodata, acest aspect multidisciplinar iti garanteaza faptul ca mai multi specialisti iti vor analiza conditia si astfel vor pune la punct cel mai bun plan de tratament.

Vei avea posibilitatea de a trata aproape orice tip de durere musculara sau osoasa

Un centru de kinetoterapie exceleaza atunci cand vine vorba de eliminarea durerilor musculare si osoase, implicit de redarea mobilitatii corporale – atat pentru persoanele in varsta, dar si pentru tinerii sau adultii care practica sporturi de performanta sau lucreaza in domenii foarte active.

In multe cazuri, simptomele cu care se prezinta pacientii sunt simple dureri de spate sau de gat. Acestea pot fi, intr-adevar, simple – dar, netratate, se pot transforma in afectiuni in adevaratul sens al cuvantului, implicit pot fi mai dureroase si mai greu de gestionat.

In alte cuvinte, poti apela la un centru de kinetoterapie chiar si atunci cand ai nevoie de un masaj specializat sau de indicatii privind exercitii si activitatea fizica pe care trebuie sa le faci.

Centrul Atletico Kinetic este alaturi de tine si iti pune la dispozitie departamente specializate care te pot ajuta sa gestionezi durerile si afectiunile intr-un timp record, dar mai ales intr-un mod corespunzator, sanatos!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat