În momentul în care ai copii, tot Universul tău se schimbă, totul se transformă într-o altă lume, una aparte, în care care tot ce contează este ”gândăcelul” căruia i-ai dat viață sau căruia i-ai schimbat destinul pentru totdeauna. Nimic nu mai este la fel în momentul în care ai un copil, până și hobby-urile tale se transformă, iar cel mai important lucru din lume este cum să ai copilul mereu sănătos și ce trebuie să faci pentru ca acesta să fie în regulă, în orice anotimp.
Însă, mai ales dacă ești la primul copil, mereu ai întrebări, mereu ești neliniștit/ă, nicipdată parcă nu știi exact dacă ceea ce faci este suficient de bine pentru ca cel mic să fie în regulă.
Dacă și tu te numeri printre părinții care au cel puțin 100 de întrebări atunci când vine vorba despre starea de sănătate a celui mic, atunci acest material este pentru tine.
Ce trebuie să știi și să faci pentru ca cel mic să fie mereu vesel și sănătos
În primul rând, atunci când îți dorești să ai un copil perfect sănătos, este important să fii mereu atent la nevoile sale, să încerci să îl înțelegi chiar și atunci când este foarte mic și nu se poate exprima în cuvintele potrivite. Așadar, regula numărul unu atunci când vorbim despre bunăstarea unui copil este atenția la detalii, la nevoile copilului, pentru a putea sesiza orice modificare (oricât de semnificativă ar putea fi).
Pentru ca un bebeluș, iar mai apoi un copil să fie sănătos, este important să te preocupe și starea sa emoțională, astfel că încearcă să petreci cât de mult timp posibil cu cel mic pentru ca legătura dintre voi să se solidifice treptat.
Însă, pe lângă atenția la orice detaliu și grija față de sănătatea psihică a celui mic, este important să ții cont și de alte câteva lucruri, pe care le recomandă și medicul pediatru.
Așadar, iată ce trebuie să faci pentru ca cel mic să fie mereu sănătos:
- Nu rata niciodată programările la medicul pediatru. Dacă cel mic are sub un an de viață, atunci vizitele la medicul pediatru sunt o rutină, doctorul verificând parametrii de dezvoltare a copilului.
- Realizează schema națională de vaccinări a copilului. În primul an de viață, copilul este imunizat împotriva a numeroase boli grave. Așadar, nu rata vaccinurile și ai grijă să respecți de fiecare dată indicațiile medicului pediatru.
- Nu uita niciodată de consultațiile oftalmologice la copii, acestea fiind extrem de importante pentru ca cel mic să aibă vederea bună și pentru a corecta eventualele probleme ce pot apărea în primii ani de viață. Iar dacă nu știi exact unde trebuie să te duci, apelează cu încredere la Infosan.ro, locul unde problemele capătă pe loc o rezolvare.
Dacă și viața ta se învârte în jurul unui bulgăre de fericire cu ochi mari și jucăuși, atunci nu uita să fii responsabil/ă și să ții cont de sfaturile medicului specialist în ceea ce privește controalele periodice la doctor, mai ales în primii ani de viață ai copilului.
Sursa foto: Pexels.com