0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul are nevoie de mai multă grijă când vine vorba de sănătatea oaselor și articulațiilor. Femeile, în special, prezintă un risc ridicat de dezvoltare a osteoporozei sau artrozei, iar suplimentele alimentare pot avea un rol esențial în menținerea unui corpul sănătos. Dar oare toate vitaminele și mineralele au același efect benefic? 

Iată care sunt cele mai potrivite:

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale din structura oaselor. Acesta se depozitează în oase sub formă de complexe de calciu-fosfat și menține structura și rezistența scheletului. O dietă echilibrată poate fi suficientă pentru menținerea nivelului calciului în organism, însă, în unele cazuri, poate fi necesară suplimentarea cu vitamine pentru oase de la Nutriland.ro.

Magneziul este un alt mineral vital pentru sănătatea oaselor. Acesta contribuie direct la stabilizarea, creșterea și mineralizarea osoasă prin promovarea absorbției vitaminei D și a calciului. Nivelul scăzut de magneziu din sânge poate afecta densitatea și rezistența oaselor, iar boli precum osteoporoza se pot agrava. Un nivel normal al magneziului în sânge scade riscul apariției fracturilor.

Vitamina D are un rol cheie în absorbția și utilizarea calciului și fosforului de către organism, ambele minerale fiind constituenți principali ai masei osoase. Vitamina D mai are efect antiinflamator, antitumoral și susține sistemul imunitar. Obiceiurile alimentare nesănătoase și timpul redus petrecut în natură contribuie în mod direct la carențele în vitamina D și la apariția sau agravarea unor afecțiuni ale sistemului osteoarticular și nu numai.

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, susține sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, și intervine în producția colagenului, o componentă de bază în structura oaselor și a cartilajelor. 

Vitamina K, alături de vitamina D, crește densitatea minerală osoasă la persoanele care suferă de osteoporoză, și poate reduce riscul producerii fracturilor. Vitamina K are un rol important și în procesele de coagulare a sângelui, astfel că suplimentarea trebuie discutată întotdeauna cu un cadru medical specializat. 

Acizi grași esențiali omega-3, cum sunt acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentanoic (EPA), au rol antiinflamator, protejează articulațiile, ajută la formarea celulelor sănătoase, și intervin în mineralizarea osoasă. 

Glucozamina și condroitina sunt componente care fac parte în mod natural din structura articulațiilor. În ultimii ani aceste suplimente au devenit cunoscute pentru efectele benefice raportate de pacienți. Deși rezultatele raportate indică clar o ameliorare a semnelor bolilor articulare, studiile care evaluează eficacitatea lor sunt încă în desfășurare.

Colagenul, o proteină care face parte din aproape toate structurile organismului, inclusiv oase și cartilaje, poate crește densitatea osoasă, în special la femeile care suferă de osteoporoză. 

Acidul hialuronic promovează formarea de celule și țesuturi noi sănătoase în tot organismul, inclusiv în oase și articulații, și reduce inflamația și durerile asociate cu degenerarea osoasă și articulară. 

Suplimentele pe bază de plante precum turmericul și ghimbirul au efect antioxidant puternic, reduc inflamația, și stimulează sistemul imunitar.

Suplimentele alimentare avea un rol esențial în menținerea unui corp puternic și un stil de viață sănătos. Totuși, nu trebuie să uităm de mișcarea fizică zilnică și de controalele medicale anuale. 

Sursa foto: Unsplash.com

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat