0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

Daca esti sofer in Romania, cu siguranta stii ca la fiecare doi ani esti obligat sa efectuezi o verificare esentiala a automobilului tau. Este vorba despre Inspectia Tehnica Periodica (ITP). Aceasta este o analiza care se efectueaza la centrele acreditate de catre R.A.R. (Registrul Auto Roman), in vederea asigurarii faptului ca masina poate sa fie folosita in conditii optime de siguranta pe drumurile publice.

Pentru a putea sa treci cu bine de ITP, obligatie legala aferenta pentru orice autoturism inmatriculat in Romania, este important sa tii cont de cateva aspecte si criterii pe care trebuie sa le bifeze automobilul tau. In acest articol, vei descoperi cele mai importante 5 lucruri pe care sa le analizezi si sa le pui la punct inainte de a merge cu masina la ITP.

5 sfaturi care te vor ajuta sa treci de ITP

Sfatul 1: Mergi cu masina la revizie!

Inainte sa programezi ITP-ul, este recomandat sa faci o revizie a autoturismului. Mergi la service si solicita revizia generala a vehiculului, inclusiv sistemul de franare, pneurile, luminile, sistemele electrice si emisiile. Daca observi defectiuni de orice fel, solicita remedierea lor, pentru a evita respingerea vehiculului la ITP si costurile suplimentare de retestare.

Sfatul 2: Asigura-te ca ai toate documentele!

Pentru a nu avea intarzieri in timpul procesului de Inspectie Tehnica Periodica, asigura-te ca ai toate documentele necesare la tine. Este vorba despre cartea masinii, talonul, polita RCA valabila si orice alt document relevant. In cazul lipsei acestora, centrul de ITP poate sa respinga masina.

Sfatul 3: Nu uita de trusa medicala, triunghiurile reflectorizante si extinctor!

In timp ce te pregatesti pentru ITP, verifica si starea pe care o are trusa medicala auto. Detinerea unei truse medicale auto valabile este conditie obligatorie in vederea trecerii de ITP. In cazul in care ai nevoie de trusa, de componente pentru completarea ei sau de triunghiuri reflectorizante si extinctor, alte elemente obligatorii pentru orice posesor auto, intra pe site-ul VESTA si comanda-le acum!

Sfatul 4: Verifica starea sistemelor de siguranta!

In cadrul ITP-ului, se asigura o atentie deosebita sistemelor de siguranta ale masinii. Verificarea functionalitatii sistemelor de franare, a airbag-urilor si a centurilor de siguranta este esentiala. Poti testa si tu centurile si sistemul de franare in prealabil, in vreme ce airbag-ul poate fi verificat in cadrul reviziei.

Sfatul 5: Spala masina!

Seria de sasiu si seria motorului trebuie sa fie vizibile la ITP, iar recomandarea este aceea de a spala masina, inainte de a te prezenta la inspectie. O masina curata si ingrijita este mai usor de analizat. In plus, daca seriile de sasiu si motor nu sunt vizibile, masina poate fi respinsa pe loc!

In concluzie, acestea sunt cele mai importante cinci elemente de care trebuie sa tii cont, inainte de a merge cu masina la ITP. Asigura-te ca toate sistemele de securitate ale autoturismului sunt in stare optima de functionare si ca dispui de trusa medicala auto valabila si de alte componente de siguranta obligatorii de siguranta. Astfel, verificarea va fi trecuta cu brio, iar tu vei putea sa continui sa iti folosesti linistit masina.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat