1 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

Plata cu cardul este ușoară, dar este important să alegeți tipul potrivit de card. Puteți folosi atât carduri de debit, cât și carduri de credit pentru aproape orice: cheltuieli de zi cu zi, cumpărături online și chiar plata facturilor.

Plata cu cardul este ușoară, dar este important să alegeți tipul potrivit de card. Puteți folosi atât carduri de debit, cât și carduri de credit pentru aproape orice: cheltuieli de zi cu zi, cumpărături online și chiar plata facturilor. Luați în considerare avantajele și dezavantajele pentru a putea face diferenta dintre cardul de debit si cardul de credit înainte de a vă hotărâ la unul.

Ele previn datoria, dar fondurile se epuizează

Pentru mulți, avantajul cardurilor de debit este că nu vă dați datorii atunci când le folosiți. Acestea limitează cheltuielile la ceea ce este disponibil în contul dvs. de verificare. De asemenea, nu vor exista taxe de dobândă în fiecare lună. Cu toate acestea, atunci când rămâneți fără bani, cardul va fi refuzat.

Nu au taxe anuale, dar suportă alte taxe

Folosirea cardurilor de debit este, de asemenea, ieftină. Adesea, ei nu percep taxele anuale pe care le fac unele carduri de credit. În plus, multe bănci oferă verificare gratuită, fără taxe de întreținere. Ca un avantaj suplimentar, dacă aveți nevoie de numerar de la un bancomat, în general îl puteți obține gratuit folosind cardul de debit la bancomatele afiliate băncii dumneavoastră. Cu toate acestea, utilizarea bancomatelor altor bănci poate suporta comisioane ATM.

Sunt ușor de obținut

Cardurile de debit sunt mai ușor de obținut dacă aveți scor la credit slab (sau nu). Dacă puteți obține un cont curent, puteți obține și un card de debit. Nu trebuie să aplicați separat ca pentru un card de credit.

În schimb, trebuie să aplicați pentru un card de credit separat, iar unele carduri sunt limitate la persoanele cu scoruri bune de credit. Dacă primiți un card de la o altă bancă decât locul în care vă desfășurați operațiunile bancare, nu va fi conectat la un cont bancar, ceea ce aduce mai multă complexitate finanțelor dvs.

Cardurile de credit vă permit să împrumutați bani de la o companie de servicii financiare pentru a plăti articole sau servicii. Când utilizați unul, emitentul cardului îl plătește pe destinatar în numele dvs., iar ulterior îl rambursați pe emitentului cardului. Deși aceste carduri sunt convenabile, nu sunt lipsite de dezavantaje.

Sunt mai puțin riscante

Cu un card de credit, aveți timp între momentul în care efectuați achiziția și momentul în care plata este scadentă. Acest lucru vă oferă mai mult timp pentru a manipula sume de bani pentru diferite scopuri.

Ele pot ajuta la scorul de credit sau îl pot răni

Menținerea unui cont de card de credit deschis vă ajută să vă construiți un istoric de credit solid sau să vă mențineți scorul de credit în stare bună. Cardurile de debit nu vă afectează creditul. Unii utilizatori de carduri de debit pot spune că nu le pasă de scorurile de credit, deoarece nu vor trebui niciodată să se împrumute, dar aceste scoruri sunt importante. S-ar putea să doriți să împrumutați într-o zi (pentru a cumpăra o casă sau un autovehicul, de exemplu), și să începeți de la zero este greu.

Nu veți plăti nicio taxă de dobândă dacă achitați integral soldurile cardului de credit în fiecare lună. Cu toate acestea, dacă rămâneți în urmă cu plăți, scorul dvs. de credit ar putea scădea, ceea ce, în general, nu este o posibilitate cu cardurile de debit.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat