ianuarie 18, 2025
Casurile mecanice sunt inca foarte cautate

Cand incepeti sa va familiarizati cu ceasurile, un cuvant care va aparea mult este „miscare”. Miscarea cuprinde nu numai trecerea limbilor unui ceas in jurul cadranului sau, ci si modul in care mecanismele sale interioare produc acest efect. Miscarea unui ceas este fundamentala in modul in care functioneaza si pastreaza timpul – aceasta fiind considerata „inima” ceasului. 

Un ceas mecanic are o miscare care este alimentata de un arc principal – un fir de metal incolacit – care este infasurat manual. Odata infasurat arcul principal, acesta se desfasoara lent si uniform, determinand a doua miscare in jurul cadranului ceasului intr-o miscare lina, de maturare. Cu cat arcul principal este mai lung, cu atat rezerva de putere a ceasului tau mecanic este mai lunga si cu atat poti trece mai mult intre infasurari.

Nu toate miscarile mecanice sunt create egal. Atentia pentru detalii si maiestria acordata unui ceas va determina netezimea si acuratetea acestuia.

Pentru multi pasionati, ceasurile cu miscare mecanica reprezinta crème de la crème a ceasurilor datorita pedigree-ului lor traditional si a muncii complicate si a ingineriei care trebuie sa fie implicate in crearea lor. Pentru acesti entuziasti, a detine un ceas mecanic nu inseamna doar a spune timpul, este o modalitate de a-si exprima aprecierea pentru istorie, rafinament si maiestrie. Magazinul ceasuri-shop.ro ofera tot felul de modele de ceasuri pentru barbati si femei!

Avantajele ceasurilor mecanice: 

Nu este nevoie de baterie. Deoarece un ceas mecanic este alimentat de un arc principal cu infasurare manuala, nu va trebui sa mergi niciodata la un bijutier pentru a inlocui o baterie. Cand ceasul nu mai ticaie, doar inchide-l.

Miscare lina a mainii. Pentru unii oameni, o miscare lina de maturare pe a doua mana este mai placuta din punct de vedere estetic decat „tick tick tick-ul” ceasurilor cu quartz. Daca acest lucru este important pentru tine, alege cu un ceas mecanic.

Caracter. Ingineria si munca care intra intr-un ceas mecanic este uluitoare. In interiorul carcasei ceasului sunt mici roti dintate si arcuri care lucreaza impreuna pentru a-ti oferi timpul. Sigur, nimeni nu o vede de obicei, dar asta face parte din farmec: un ceasornicar a petrecut ore si ore perfectionand un mecanism care este ascuns ochiului. Daca apreciezi maiestria, atunci ia in considerare adaugarea unui ceas cu miscare mecanica la colectia ta.

Tactil. Pentru unii, una dintre atractiile unui ceas mecanic este ca proprietarul trebuie sa-l bobineze manual pentru a-l mentine in functiune. Exista ceva in ritualul de a-ti intoarce ceasul la sfarsitul zilei care te conecteaza mai mult cu timpul. Exista, de asemenea, ceva de spus si despre faptul ca trebuie sa ai grija in mod regulat de una dintre posesiunile tale pentru a o mentine „in viata”.

Ceasurile automate sunt aproape la fel ca cele mecanice – sunt alimentate de un arc principal si folosesc roti dintate complicate pentru a misca actionarile ceasului – dar nu necesita ca utilizatorul sa deruleze ceasul manual pentru a-l mentine in stare buna. In schimb, miscarea de-a lungul zilei infasoara arcul principal in timp ce porti ceasul. De aici, numele „miscare automata”.  

Source

Comunicat de presa

Advertorial