0 0
Read Time:4 Minute, 8 Second

Vrei să-ți actualizezi sistemul informatic al companiei, la prețuri accesibile? Sau poate vrei să-ți cumperi un model mai performant de laptop, dar fără a investi prea mulți bani. Oricum ar fi, variantele refurbished sunt cele mai recomandate, tocmai datorită specificațiilor tehnice pe care le prezintă.

Dacă vrei să-ți securizezi achiziția și să ai parte în același timp de cele mai noi actualizări, consultă ghidul de mai jos. Vei afla atât informații utile despre cumpărarea unui laptop dell refurbished, cât și aspecte mai puțin știute despre investiție.

Ce înseamnă un laptop refurbished și cum se diferențiază de unul nou?

Termenul refurbished, tradus din engleză, înseamnă recondiționat și se referă la un dispozitiv folosit și returnat ulterior producătorului. Imediat după, laptopul este supus unui proces amănunțit de reparație. Mai mulți specialiști în domeniu se ocupă de evaluarea și înlocuirea componentelor, dacă e cazul.

Stocurile de dispozitive recondiționate se refac periodic din mai multe motive cum ar fi:

 • Clienții obișnuiți sunt nemulțumiți de aspectul sau performanța achiziției și aleg să o returneze, chiar dacă nu au folosit prea mult laptopul.
 • Uneori, producătorii sau vânzătorii se trezesc cu un stoc excedentar de anumite modele de laptopuri, pe care le recondiționează și le repun în vânzare.
 • Unele companii care iau echipamentele în sistem de leasing, returnează produsele după ce termenul de utilizare expiră.

Comparativ cu o variantă nouă, un laptop refurbished îndeplinește anumite criterii, care ulterior devin avantaje pentru cumpărători. Iată doar câteva dintre ele:

 • Sunt disponibile la prețuri mult mai convenabile. În mod normal ai da în jur de 6.000 de lei pe un produs nou. Însă, un laptop refurbished poate fi achiziționat cu până la 50% mai ieftin.
 • Prezintă aceleași funcționalități ca cele noi. Gama de calculatoare refurbished sunt verificate de experți, ceea ce înseamnă că nivelul de performanță nu este afectat în niciun fel.
 • Sunt însoțite de garanție, care poate fi extinsă în funcție de nevoi și scopul utilizării. În plus, pe piață se găsesc și modele mai noi, abia apărute pe piață. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji în privința productivității.

Cum să alegi un laptop refurbished de încredere

Acum că ai aflat cât de utilă poate fi alegerea unui laptop refurbished e timpul să treci la pasul următor și anume achiziția. Dacă te întrebi ce ar trebui să iei în calcul pentru a-ți securiza bugetul și a avea parte de avantaje diverse, iată câteva sfaturi practice:

 • Fă o listă cu cei mai apreciați producători. Documentează-te bine înainte. Nu toate opțiunile prezintă încredere. Dacă faci achiziția pentru business-ul tău, research-ul este un punct cheie în obținerea rezultatelor dorite.
 • Filtrează lista de opțiuni în funcție de nevoi. Gândește-te unde și cum vei folosi laptopul. Urmează să-l integrezi în infrastructura IT a companiei sau va fi destinat uzului personal?
 • Ține cont de raportul calitate-preț. Dispozitivele recondiționate sunt mai ieftine, dar dacă îți dorești ceva de ultimă generație, adaptează bugetul. Totuși, nu te lua doar după valoarea investiției.
 • Verifică specificațiile cu atenție. Evaluează capacitatea de stocare și caracteristicile hardware și software. Eventual, ia legătura cu echipa de asistență a companiei producătoare. Astfel, vei căpăta o perspectivă de ansamblu asupra echipamentului.
 • Informează-te cu privire la standardele de recondiționare pe care le aplică furnizorul. Ideal ar fi ca procesul să includă inspectarea tuturor componentelor, înlocuirea pieselor defecte, curățarea temeinică, instalarea unui sistem de operare recent și testarea finală.

Citește review-uri și află și alte experiențe ale cumpărătorilor

Un alt pas important pe care trebuie să-l ai în considerare este verificarea recenziilor oferite de alți cumpărători. Ei sunt cei mai în măsură să ofere detalii despre funcțiile laptopului. Așadar:

 • Intră pe site-ul producătorului și vezi care sunt părerile foștilor cumpărători. Cu cât sunt mai amănunțite recenziile, cu atât sunt mai reale.
 • Consultă și rețelele sociale pe care este prezent furnizorul, dar și comunitățile specifice de utilizatori. Acolo poți găsi informații interesante.
 • Ia legătura cu un cumpărător și cere-i mai multe detalii. Asigură-te că există și o politică foarte clară de retur și garanție. 

Nu te simți obligat să cumperi primul laptop refurbished pe care îl găsești. Compară ofertele de la mai mulți furnizori înainte de a lua o decizie. O variantă convenabilă atât din punct de vedere funcțional, cât și financiar, este modelul latitude 7490, de la producătorul Dell. Are un design atractiv și se potrivește de minune atât antreprenorilor, cât și utilizatorilor obișnuiți. Însă, achiziția finală trebuie făcută după ce ai luat în considerare sfaturile de mai sus.

Laptopurile refurbished se numără printre cele mai recomandate opțiuni dacă îți dorești ceva util, performant și la costuri accesibile. Dispozitivele sunt recondiționate de experți în domeniu și oferă specificații excelente, la fel de bune ca cele ale calculatoarelor noi. Însă, înainte de a face investiția, ar trebui să te documentezi cu privire la reputația producătorului, raportul calitate-preț și experiențele avute de ceilalți cumpărători.

Alege modele de ultimă generație și bucură-te de avantaje pe termen lung!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup