0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Delta Dunării, situată în sud-estul Europei, este una dintre cele mai bogate zone din lume în ceea ce privește biodiversitatea. Această zonă reprezintă un ecosistem unic, oferind adăpost și hrană pentru o varietate de specii de pești. În acest articol, vom explora cele mai importante specii de pești din Delta Dunării.

Stiuca (Esox lucius)

Stiuca, cunoscută și sub numele de „Esox lucius„, este una dintre cele mai prețioase specii de pești din Delta Dunării. Cu o reputație de vânător formidabil, această specie este apreciată de pescari pentru dimensiunea sa impresionantă și carnea sa gustoasă.

Crap (Cyprinus carpio)

Crapul este o altă specie de pește care prosperă în Delta Dunării. Acest pește de apă dulce este renumit pentru dimensiunile sale impresionante și pentru capacitatea sa de a oferi o experiență de pescuit memorabilă.

Caras (Carassius carassius)

Carasul este un pește mic, dar foarte apreciat, care se găsește în apele deltei. Este cunoscut pentru carnea sa gustoasă și este o specie populară printre pescarii locali.

Somn (Silurus glanis)

Somnul, un prădător de apă dulce gigant, se află în vârful lanțului trofic din Delta Dunării. Cu dimensiuni impresionante și o abilitate formidabilă de vânător, somnul este o specie emblematică a Deltei Dunării.

Șalău (Sander lucioperca)

Șalăul, sau Sander lucioperca, este un pește cu dentiție puternică și gust delicios. Este o specie foarte apreciată în rândul pescarilor din zonă.

Sturion (Acipenser stellatus)

Sturionul, un pește preistoric și cu o valoare istorică semnificativă, este o specie emblematică pentru Delta Dunării. Carnea și icrele sale sunt considerate delicatese de lux în bucătăria internațională.

Mreana (Barbus barbus)

Mreana, cunoscută și sub numele de „Barbus barbus,” este o specie de pește care trăiește în râurile și pâraiele Deltei Dunării. Este recunoscută pentru săriturile spectaculoase din apă în timpul sezonului de reproducere.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante specii de pești din Delta Dunării. Acest ecosistem unic oferă oportunități inegalabile pentru pescuit și conservarea naturii. În plus, pe lângă frumusețea sa naturală, Delta Dunării reprezintă o comoară a biodiversității care trebuie protejată și conservată pentru generațiile viitoare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat