0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

Pe lângă specificațiile patului, salteaua este componenta care influențează direct calitatea somnului. Este elementul care impactează semnificativ nivelul de confort, dar și postura corporală. Face parte din rutina esențială de odihnă, tocmai de aceea procesul de întreținere trebuie adaptat în consecință.

În medie, o saltea rezistă în jur de șapte sau zece ani de la achiziție. Contează foarte mult modelul ales, dar și modalitatea de îngrijire. Tu cât de des cureți salteaua? Dacă nu îți poți aminti exact, e timpul pentru o schimbare. Nu-ți face griji – menținerea saltelei în stare perfectă nu este deloc un proces complicat – ba din contră. Descoperă în rândurile de mai jos câteva sfaturi utile!

Cum îți îngrijești și să cureți salteaua

Achiziția saltelei nu este doar o decizie de moment, ci trebuie făcută în funcție de mai mulți factori. Gândește-te doar că îți va influența odihna, dar și starea generală de sănătate ani de zile. Nu poți face compromisuri în ceea ce privește funcțiile pe care le prezintă. Nu contează că optezi pentru saltele ortopedice sau cu memorie, investiția trebuie să fie pe termen lung.

În ceea ce privește îngrijirea, primul pas este să alegi o husă de protecție. Este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a menține intacte caracteristicile saltelei. Rolul pe care îl îndeplinește nu se rezumă doar la reducerea petelor sau a acumulării prafului, ci și la:

  • Menținerea unui ambient igienic și proaspăt – Dacă ești sensibil/ă la praf, husa te poate ajuta să reduci riscurile alergiilor. Practic, împiedică acumularea bacteriilor sau factorilor poluanți în interiorul saltelei.
  • Sporirea nivelului de confort – În general, husele sunt fabricate din materiale calitative, care oferă senzații plăcute la atingere. Unele modele oferă, de asemenea, funcții antibacteriene și antiumiditate, ceea ce reduce riscul apariției petelor de mucegai.
  • Prevenirea mirosurilor neplăcute – O saltea impermeabilă te poate scuti de posibilitatea impregnării în saltea a urmelor de transpirație. Vara, mai ales, aerul din dormitor poate deveni din ce în ce mai greu de respirat. Așadar, o husă premium e mai mult decât necesară.
  • Garantarea curățării rapide – Îți va fi mult mai ușor să cureți husa decât întreaga saltea. Husele sunt, în general, detașabile și pot fi spălate direct la mașină. Programul trebuie ales, însă, în funcție de material, dar și de nivelul de murdărie acumulat.

Cum menții salteaua în stare optimă

Achiziția unui topper saltea nu e suficientă pentru a prelungi durata de viață a suportului pentru dormit, dar nici pentru a întreține o atmosferă proaspătă.

Există și alte trucuri pe care le poți aplica – iată doar câteva dintre cele mai apreciate:

  • Aspiră periodic întreaga suprafață a saltelei pentru a îndepărta acarienii sau insectele. Folosește inclusiv o soluție specială de curățare pentru a elimina petele dificile acumulate în timp.
  • Optează pentru o husă din materiale delicate, dar în același timp rezistente și respirabile. Ar fi bine să fie variante certificate pentru a preveni din start eventualele reacții alergice.
  • Investește într-un cadru adecvat pentru saltea. Chiar dacă este primul element cu care iei contact în timpul somnului, contează foarte mult și patul. Ales greșit, poate favoriza uzura rapidă a saltelei. 

Saltele cu husă detașabilă se numără, fără îndoială, printre cele mai recomandate variante. Sunt investiții de lungă durată, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Totuși, înainte de toate, ai grijă să:

  • Alegi producătorul potrivit,
  • Aloci un buget corespunzător,
  • Iei în calcul nevoile personale.

În medie, în pat îți petreci aproximativ 8 ore pe zi – chiar vrei să riști cu o saltea de calitate inferioară? Nu uita de husa de protecție – asigură beneficii diverse atât în materie de confort, cât și al sănătății!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
succes grup