0 0
Read Time:9 Minute, 24 Second

Cuprins

Istoricul Orașului Craiova

Orașul Craiova, situat în regiunea Olteniei, are o istorie bogată și fascinantă. Originea numelui Craiova este un subiect de dezbatere între istorici, dar cea mai acceptată teorie este că numele provine de la cuvântul slav „kral”, care înseamnă „rege”.

Evoluția istorică a orașului Craiova este strâns legată de dezvoltarea regiunii Olteniei. În evul mediu, Craiova a fost un important centru comercial și cultural, fiind unul dintre cele mai mari orașe din Țara Românească.

Importanța orașului Craiova în regiunea Olteniei este dată de poziția sa strategică, la intersecția drumurilor care leagă nordul și sudul țării. Acest lucru a făcut ca orașul să devină un important centru economic și cultural.

Originea numelui Craiova

Originea numelui Craiova este un subiect de dezbatere între istorici. Cea mai acceptată teorie este că numele provine de la cuvântul slav „kral”, care înseamnă „rege”.

Evoluția istorică a orașului Craiova

Evoluția istorică a orașului Craiova este strâns legată de dezvoltarea regiunii Olteniei. În evul mediu, Craiova a fost un important centru comercial și cultural, fiind unul dintre cele mai mari orașe din Țara Românească.

Importanța orașului Craiova în regiunea Olteniei

Importanța orașului Craiova în regiunea Olteniei este dată de poziția sa strategică, la intersecția drumurilor care leagă nordul și sudul țării.

„Craiova este un oraș cu o istorie bogată și fascinantă, care merită să fie descoperită de turiști și locuitori deopotrivă.”

Obiective Turistice

Craiova, un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, oferă o varietate de obiective turistice care să satisfacă cele mai diverse gusturi și interese. De la monumente istorice și clădiri arhitecturale unice, până la muzee și galerii de artă, Craiova este un oraș care are ceva de oferit pentru toată lumea.

Cazinoul Romanesc

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Craiova, Cazinoul Romanesc este un monument istoric și de arhitectură, construit în secolul al XIX-lea. Acesta a fost renovat și restaurat în anii 2000 și acum găzduiește evenimente culturale și sociale. Cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată, Cazinoul Romanesc este un must-see pentru orice turist care vizitează Craiova.

 • Arhitectura: Cazinoul Romanesc este un exemplu clasic de arhitectură neoclasică, cu elemente de artă nouveau și rococo.
 • Istoria: Cazinoul Romanesc a fost construit în 1906 și a fost inițial destinat ca un loc de întâlnire pentru elita socială a orașului.
 • Evenimente: Azi, Cazinoul Romanesc găzduiește evenimente culturale și sociale, cum ar fi concerte, spectacole de teatru și expoziții de artă.

Muzeul de Artă

Muzeul de Artă din Craiova este unul dintre cele mai importante muzee de artă din România, cu o colecție impresionantă de opere de artă și istorie. Muzeul a fost înființat în 1954 și de atunci a devenit un punct de referință pentru cultura și arta românească.

 • Colecția: Muzeul de Artă din Craiova are o colecție de peste 8.000 de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și grafică.
 • Expoziții: Muzeul organizează expoziții temporare și permanente, care prezintă opere de artă din România și din străinătate.
 • Programul educațional: Muzeul oferă un program educațional pentru copii și adulți, care include ateliere de creație, vizite ghidate și workshop-uri.

Grădina Botanică

Grădina Botanică din Craiova este un loc de relaxare și recreere, cu o varietate de plante și flori exotice. Grădina a fost înființată în 1967 și de atunci a devenit un punct de atracție turistică important pentru oraș.

 • Colectia de plante: Grădina Botanică are o colecție de peste 1.500 de specii de plante, inclusiv flori, arbori și plante medicinale.
 • Designul grădinii: Grădina Botanică a fost proiectată de un arhitect peisagist și are o suprafață de 12 hectare.
 • Evenimente: Grădina Botanică găzduiește evenimente și activități, cum ar fi concerte, spectacole și workshop-uri.

„Craiova este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, care oferă o varietate de obiective turistice pentru toată lumea.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

Craiova are o istorie bogată și o cultură diversă, dar există și mituri și legende care înconjoară orașul. În această secțiune, vom încerca să deblocăm miturile și să aflăm adevărul despre Craiova.

 • Este Craiova un oraș cu o istorie bogată? Da, Craiova are o istorie bogată, cu dovezi de locuire din epoca dacă și romană.
 • Este Cazinoul Romanesc un monument istoric? Da, Cazinoul Romanesc este un monument istoric și de arhitectură, construit în secolul al XIX-lea.
 • Este Grădina Botanică un loc de relaxare? Da, Grădina Botanică este un loc de relaxare și recreere, cu o varietate de plante și flori exotice.

Locuri de vizitat în Craiova

Descoperă locurile de vizitat în Craiova, un oraș cu o istorie bogată și o atmosferă încântătoare. De la clădiri istorice la parcuri și locuri de cult, Craiova are multe de oferit.

Centrul istoric al orașului

Centrul istoric al orașului Craiova este un loc în care trecutul și prezentul se întâlnesc. Cu clădiri istorice și monumente, acest loc este un must-see pentru orice turist. Vizitați clădirea Primăriei, ridicată în secolul al XIX-lea, sau Biserica Sfântul Ilie, un important lăcaș de cult din Craiova.

În centrul istoric, puteți găsi și monumente importante, cum ar fi statuia lui Mihai Viteazul, care omagiază unul dintre cei mai mari eroi ai României. De asemenea, puteți vizita Muzeul de Istorie, care prezintă o colecție impresionantă de artefacte și exponate istorice.

Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Nicolae Romanescu este un loc de relaxare și recreere, situat în inima orașului Craiova. Cu o suprafață de peste 100 de hectare, parcul oferă o oază de verdeață și liniște în mijlocul orașului.

În parcul Nicolae Romanescu, puteți găsi și un lac artificial, unde puteți să vă plimbați cu barca sau să vă relaxați pe mal. De asemenea, parcul este dotat cu alei pietonale și pistele de bicicletă, perfecte pentru o excursie relaxantă.

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Ilie este un important lăcaș de cult din Craiova, ridicată în secolul al XIX-lea. Cu o arhitectură impresionantă și o atmosferă sfântă, această biserică este un must-see pentru orice turist.

În interiorul bisericii, puteți găsi o colecție de icoane și obiecte de cult, care prezintă o parte importantă din istoria și cultura orașului Craiova. De asemenea, puteți să vă rugați și să vă împărtășiți cu semenii.

În concluzie, locurile de vizitat în Craiova sunt diverse și oferă ceva pentru fiecare. De la clădiri istorice la parcuri și locuri de cult, Craiova are multe de oferit.

„Craiova este un oraș care te îmbie să descoperi și să te îndrăgostești de el.”

Evenimente și Festivaluri în Craiova

Evenimentele și festivalurile din Craiova sunt o îmbinare a tradiției și modernității, oferind turiștilor și localnicilor oportunitatea de a se bucura de distracție, cultură și divertisment. În acest capitol, vom explora cele mai importante evenimente și festivaluri din Craiova, care fac parte din identitatea orașului.

Festivalul de Muzică Craiova

Festivalul de Muzică Craiova este un eveniment important în calendarul cultural al orașului. Acest festival adună artiști și formații muzicale de renume, care prezintă o varietate de stiluri și genuri muzicale. De la muzică clasică la rock și pop, festivalul oferă ceva pentru toată lumea. Evenimentul are loc în diferite locații din Craiova, inclusiv în Parcul Nicolae Romanescu și în centrul istoric al orașului.

 • Data festivalului: În general, festivalul are loc în luna iunie, dar datele pot varia de la an la an.
 • Locații: Parcul Nicolae Romanescu, centrul istoric al orașului și alte locații din Craiova.
 • Program: Programul festivalului include concerte, spectacole de dans și evenimente speciale.

Zilele Craiovei

Zilele Craiovei este un eveniment care sărbătorește orașul și tradițiile sale. Acest eveniment adună localnici și turiști în centrul istoric al orașului, unde sunt organizate diverse activități și evenimente. De la concerte și spectacole de dans la expoziții și târguri, Zilele Craiovei oferă ceva pentru toată lumea.

 • Data evenimentului: În general, evenimentul are loc în luna august, dar datele pot varia de la an la an.
 • Locație: Centrul istoric al orașului Craiova.
 • Program: Programul evenimentului include concerte, spectacole de dans, expoziții și târguri.

Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun din Craiova este un eveniment de iarnă care adună locuitori și turiști în centrul istoric al orașului. Acest eveniment oferă oportunitatea de a cumpăra cadouri, de a gusta bucatele tradiționale și de a se bucura de atmosfera sărbătorească.

 • Data evenimentului: În general, evenimentul are loc în luna decembrie, înainte de Crăciun.
 • Locație: Centrul istoric al orașului Craiova.
 • Program: Programul evenimentului include vânzări de cadouri, bucate tradiționale și activități speciale pentru copii.

„Craiova este un oraș cu o atmosferă specială, unde tradiția și modernitatea se îmbină într-un mod unic.”

În concluzie, evenimentele și festivalurile din Craiova sunt o parte importantă a identității orașului. Aceste evenimente oferă oportunitatea de a se bucura de cultură, divertisment și tradiție, și sunt o atracție importantă pentru turiști și localnici deopotrivă.

Informații Utile pentru Turiști

Înainte de a vă începeți călătoria în Craiova, este esențial să aveți la dispoziție informațiile necesare pentru a vă asigura o experiență plăcută și lipsită de surprize neplăcute. În acest capitol, vom acoperi toate aspectele importante pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă pregătiți pentru vacanța în Craiova.

Cum ajungi în Craiova

Oricare ar fi modul de transport pe care îl alegeți, Craiova este ușor accesibilă atât de la aeroportul Internațional Henri Coandă din București, cât și de la alte orașe din România. Dacă alegerea dvs. este să ajungeți în Craiova cu mașina, trebuie să știți că orașul este intersectat de drumurile europene E70 și E79. Dacă preferați transportul public, Craiova are conexiuni regulate de autobuz și tren cu alte orașe din România.

În cazul în care alegeți să ajungeți în Craiova cu avionul, cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Craiova, care se află la aproximativ 7 km de centrul orașului. De aici, puteți lua un taxi sau un autobuz pentru a ajunge în oraș.

Unde să te cazezi în Craiova

Când vine vorba de cazare în Craiova, aveți opțiuni diverse, de la hoteluri de lux până la pensiuni și apartamente. În funcție de bugetul și preferințele dvs., puteți alege să vă cazați în centru sau în zonele periferice ale orașului.

Printre cele mai populare hoteluri din Craiova se numără Hotelul Europa, Hotelul Craiova și Hotelul Rexton. Dacă preferați să vă cazați într-un apartament, aveți opțiuni diverse, de la apartamente simple până la vile luxoase.

Ce să faci și să vezi în Craiova

Craiova este un oraș care oferă o mulțime de atracții și activități pentru turiști. De la obiective turistice istorice și culturale până la evenimente și festivaluri, Craiova este un oraș care are ceva de oferit pentru toată lumea.

Printre principalele obiective turistice din Craiova se numără Cazinoul Romanesc, Muzeul de Artă și Grădina Botanică. Dacă sunteți interesați de istorie și cultură, trebuie să vizitați centrul istoric al orașului, cu clădiri istorice și monumente.

5 Puncte Cheie pentru Turiști

 • Ajungeți în Craiova cu ușurință prin aeroportul Internațional Craiova sau prin drumurile europene E70 și E79.
 • Alegeți cazarea potrivită pentru dvs., de la hoteluri de lux până la pensiuni și apartamente.
 • Descoperiți atracțiile și obiectivele turistice din Craiova, de la Cazinoul Romanesc până la Grădina Botanică.
 • Participați la evenimente și festivaluri din Craiova, de la Festivalul de Muzică Craiova până la Zilele Craiovei.
 • Aflați mai multe despre istoria și cultura orașului Craiova, vizitând centrul istoric și muzeul de artă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat