0 0
Read Time:13 Minute, 5 Second

Cuprins

Descoperă Pretoria, orașul administrativ al Africii de Sud

Pretoria, orașul administrativ al Africii de Sud, este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă. Fondat în 1855, orașul a fost numit după Andries Pretorius, un lider voortrekker. De-a lungul timpului, Pretoria a devenit un centru important pentru economia și politica Africii de Sud. În prezent, orașul este cunoscut pentru clădirile sale istorice, grădinile sale botanice și evenimentele sale culturale.

Istoricul orașului Pretoria

Orașul Pretoria a fost fondat în 1855 de către Andries Pretorius, un lider voortrekker. În acea perioadă, orașul era cunoscut sub numele de Pretoria Philadelphia. În 1881, orașul a fost declarat capitala statului Sud-African. De-a lungul timpului, orașul a fost afectat de războaie și conflicte, dar a reușit să se dezvolte și să devină un centru important pentru economia și politica Africii de Sud.

Locație și climă

Pretoria este situat în provincia Gauteng, în partea de nord a Africii de Sud. Orașul este amplasat într-o zonă de câmpie, la o altitudine de aproximativ 1.339 metri deasupra nivelului mării. Clima orașului este caracterizată de veri calde și ierni reci. Temperatura medie anuală este de aproximativ 18°C.

Importanța orașului

Pretoria este un oraș important pentru economia și politica Africii de Sud. Orașul este sediul guvernului și al parlamentului Africii de Sud. De asemenea, orașul este un centru important pentru industria și comerțul internațional. În plus, orașul este cunoscut pentru universitățile sale și instituțiile de învățământ.

„Pretoria este un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă. Este un oraș care merită vizitat și explorat.”

Atracții turistice în Pretoria

Pretoria este un oraș cu o mulțime de atracții turistice. De la clădirile sale istorice la grădinile sale botanice, orașul are ceva de oferit pentru toată lumea.

Union Buildings

Union Buildings este o clădire istorică situată în centrul orașului Pretoria. Clădirea a fost construită în 1910 și a fost declarată monument istoric în 1992. În prezent, clădirea este sediul guvernului Africii de Sud.

Pretoria National Botanical Garden

Pretoria National Botanical Garden este o grădină botanică situată în orașul Pretoria. Grădina a fost înființată în 1946 și are o suprafață de aproximativ 76 de hectare. Grădina este cunoscută pentru speciile sale de plante și pentru frumusețea sa naturală.

Voortrekker Monument

Voortrekker Monument este un monument istoric situat în orașul Pretoria. Monumentul a fost construit în 1949 și este dedicat voortrekkers, un grup de oameni care au migrat din Europa în Africa de Sud în secolul al XIX-lea.

Muzee și galerii în Pretoria

Pretoria este un oraș cu o mulțime de muzee și galerii. De la muzeele sale de istorie la galeriile sale de artă, orașul are ceva de oferit pentru toată lumea.

South African National Museum of Military History

South African National Museum of Military History este un muzeu situat în orașul Pretoria. Muzeul a fost înființat în 1947 și are o colecție de obiecte și exponate militare.

Pretoria Art Museum

Pretoria Art Museum este un muzeu de artă situat în orașul Pretoria. Muzeul a fost înființat în 1964 și are o colecție de opere de artă din Africa de Sud și din întreaga lume.

National Museum of Natural History

National Museum of Natural History este un muzeu situat în orașul Pretoria. Muzeul a fost înființat în 1918 și are o colecție de obiecte și exponate de istorie naturală.

Evenimente și festivaluri în Pretoria

Pretoria este un oraș cu o mulțime de evenimente și festivaluri. De la festivaluri de muzică la evenimente sportive, orașul are ceva de oferit pentru toată lumea.

Pretoria Festival

Pretoria Festival este un festival anual care are loc în orașul Pretoria. Festivalul a fost înființat în 1994 și are loc în luna septembrie. Festivalul este cunoscut pentru muzica, dansul și spectacolele sale.

Jacaranda Festival

Jacaranda Festival este un festival anual care are loc în orașul Pretoria. Festivalul a fost înființat în 1974 și are loc în luna octombrie. Festivalul este cunoscut pentru muzica, dansul și spectacolele sale.

Spring Festival

Spring Festival este un festival anual care are loc în orașul Pretoria. Festivalul a fost înființat în 1995 și are loc în luna septembrie. Festivalul este cunoscut pentru muzica, dansul și spectacolele sale.

Cum să ajungi și unde să te cazezi în Pretoria

Pretoria este un oraș ușor de accesat și de explorat. De la aeroportul OR Tambo la hotelurile sale, orașul are ceva de oferit pentru toată lumea.

Aeroportul OR Tambo

Aeroportul OR Tambo este un aeroport internațional situat în orașul Pretoria. Aeroportul a fost înființat în 1952 și este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Africa de Sud.

Transportul în oraș

Transportul în orașul Pretoria este ușor de accesat. Orașul are o rețea de autobuze și taxiuri care fac legătura între diferitele zone ale orașului.

Hoteluri și pensiuni în Pretoria

Pretoria are o mulțime de hoteluri și pensiuni care oferă cazare pentru toată lumea. De la hoteluri de lux la pensiuni economice, orașul are ceva de oferit pentru toată lumea.

Atracții turistice în Pretoria

Pretoria, orașul administrativ al Africii de Sud, este cunoscut pentru atracțiile sale turistice unice și diverse. De la clădiri istorice la grădini botanice și monumente, Pretoria are ceva de oferit pentru toți vizitatorii.

Union Buildings

Union Buildings este una dintre cele mai importante atracții turistice din Pretoria. Această clădire istorică a fost construită în 1910 și a servit ca sediu al guvernului sud-african. Clădirea este cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă și pentru istoria sa bogată. Vizitatorii pot explora clădirea și împrejurimile sale, inclusiv grădina prezidențială și monumentul lui Nelson Mandela.

Union Buildings este, de asemenea, locul unde sunt ținute evenimente importante, cum ar fi inaugurarea președintelui și alte evenimente oficiale. Vizitatorii pot, de asemenea, să se bucure de vedere panoramică asupra orașului din balconul clădirii.

Pretoria National Botanical Garden

Pretoria National Botanical Garden este o altă atracție turistică populară din Pretoria. Grădina botanică este situată în inima orașului și acoperă o suprafață de aproximativ 76 de hectare. Grădina este cunoscută pentru diversele sale specii de plante, inclusiv plante medicinale, plante ornamentale și plante endemice.

Vizitatorii pot explora grădina și împrejurimile sale, inclusiv lacul și cascadele. Grădina este, de asemenea, un loc popular pentru evenimente și festivaluri, cum ar fi festivalul de flori și festivalul de muzică.

Voortrekker Monument

Voortrekker Monument este un altă atracție turistică importantă din Pretoria. Monumentul a fost construit în 1949 și este dedicat pionierilor voortrekkers care au traversat Africa de Sud în secolul al XIX-lea. Monumentul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și pentru istoria sa bogată.

Vizitatorii pot explora monumentul și împrejurimile sale, inclusiv muzeul și biblioteca. Monumentul este, de asemenea, un loc popular pentru evenimente și festivaluri, cum ar fi festivalul de istorie și festivalul de cultură.

„Pretoria este un oraș cu o istorie bogată și diverse atracții turistice. De la clădiri istorice la grădini botanice și monumente, Pretoria are ceva de oferit pentru toți vizitatorii.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

Există multe mituri și legende despre Pretoria și atracțiile sale turistice. De pildă, unii oameni cred că Union Buildings este locul unde s-a semnat tratatul de pace din Africa de Sud. Alții cred că Pretoria National Botanical Garden este locul unde s-au descoperit noi specii de plante.

În realitate, aceste mituri și legende sunt doar povești și nu au nicio bază în realitate. Union Buildings este, de fapt, locul unde sunt ținute evenimente importante, cum ar fi inaugurarea președintelui și alte evenimente oficiale. Pretoria National Botanical Garden este, de asemenea, un loc deosebit de frumos și interesant, dar nu este locul unde s-au descoperit noi specii de plante.

În concluzie, Pretoria este un oraș cu o istorie bogată și diverse atracții turistice. De la clădiri istorice la grădini botanice și monumente, Pretoria are ceva de oferit pentru toți vizitatorii. Vizitatorii trebuie să își facă propriile cercetări și să nu creadă tot ce este scris pe internet.

 • Union Buildings: o clădire istorică și un loc important pentru evenimente oficiale
 • Pretoria National Botanical Garden: o grădină botanică cu diverse specii de plante și un loc popular pentru evenimente și festivaluri
 • Voortrekker Monument: un monument istoric și un loc popular pentru evenimente și festivaluri

Muzee și galerii în Pretoria

Muzeele și galeriile din Pretoria sunt locuri ideale pentru a descoperi istoria, cultura și arta Africii de Sud. În acest capitol, vom explora principalele muzee și galerii din oraș, care oferă o perspectivă asupra trecutului și prezentului Africii de Sud.

South African National Museum of Military History

Muzeul Național de Istorie Militară din Africa de Sud este unul dintre cele mai importante muzee din Pretoria. Fondat în 1947, muzeul prezintă o colecție impresionantă de exponate și artefacte militare, care acoperă istoria militară a Africii de Sud de la începuturile sale până în prezent.

Printre exponatele muzeului se numără vehicule militare, arme, uniforme și alte obiecte militare. Muzeul oferă, de asemenea, o perspectivă asupra istoriei militare a Africii de Sud, inclusiv a luptelor împotriva apartheidului și a rolului Africii de Sud în conflictele internaționale.

Pretoria Art Museum

Muzeul de Artă din Pretoria este unul dintre cele mai importante muzee de artă din Africa de Sud. Fondat în 1962, muzeul prezintă o colecție impresionantă de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și alte forme de artă.

Muzeul de Artă din Pretoria este cunoscut pentru colecția sa de artă africană, care include opere de artă din întreaga Africa de Sud. Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții temporare și evenimente culturale, care atrag vizitatori din întreaga lume.

National Museum of Natural History

Muzeul Național de Istorie Naturală din Africa de Sud este unul dintre cele mai importante muzee de știință din Pretoria. Fondat în 1912, muzeul prezintă o colecție impresionantă de specimene și exponate de istorie naturală, inclusiv fosile, minerale și plante.

Muzeul Național de Istorie Naturală oferă o perspectivă asupra istoriei naturale a Africii de Sud, inclusiv a evoluției vieții pe Pământ și a diversității biologice a regiunii. Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții temporare și evenimente științifice, care atrag vizitatori din întreaga lume.

„Muzeele și galeriile din Pretoria sunt locuri ideale pentru a descoperi istoria, cultura și arta Africii de Sud.”

În concluzie, muzeele și galeriile din Pretoria sunt locuri ideale pentru a descoperi istoria, cultura și arta Africii de Sud. Fie că sunteți interesat de istorie militară, artă sau știință, Pretoria are ceva de oferit pentru toată lumea.

Evenimente și festivaluri în Pretoria

Evenimentele și festivalurile din Pretoria sunt o parte integrantă a culturii și vieții sociale a orașului. Aceste evenimente aduc împreună locuitorii orașului și turiștii, oferind oportunități de socializare, divertisment și descoperire a tradițiilor și obiceiurilor locale.

Festivaluri în Pretoria

Festivalurile din Pretoria sunt evenimente anuale care atrag mii de oameni din toată țara și din străinătate. Aceste evenimente sunt o oportunitate excelentă de a descoperi cultura și tradițiile orașului.

 • Pretoria Festival: Acest festival este unul dintre cele mai mari și mai populare evenimente din Pretoria. Festivalul oferă o varietate de activități, inclusiv concerte, spectacole de dans, expoziții de artă și evenimente sportive.
 • Jacaranda Festival: Acest festival este un eveniment anual care are loc în luna noiembrie. Festivalul este dedicat sărbătoririi florilor de jacarandă, care sunt o caracteristică distinctă a orașului.
 • Spring Festival: Acest festival este un eveniment anual care are loc în luna septembrie. Festivalul oferă o varietate de activități, inclusiv concerte, spectacole de dans și evenimente sportive.

Evenimente sportive în Pretoria

Evenimentele sportive din Pretoria sunt o parte importantă a vieții sportive a orașului. Aceste evenimente atrag mii de oameni din toată țara și din străinătate.

 • Pretoria Marathon: Acest eveniment este unul dintre cele mai mari și mai populare evenimente sportive din Pretoria. Maratonul atrage mii de alergători din toată țara și din străinătate.
 • Pretoria Cycling Tour: Acest eveniment este un tur ciclistic care are loc în oraș și în împrejurimile sale. Turul atrage mii de cicliști din toată țara și din străinătate.

Evenimente culturale în Pretoria

Evenimentele culturale din Pretoria sunt o parte importantă a vieții culturale a orașului. Aceste evenimente oferă oportunități de a descoperi cultura și tradițiile locale.

 • Pretoria International Arts Festival: Acest festival este un eveniment anual care are loc în luna martie. Festivalul oferă o varietate de activități, inclusiv concerte, spectacole de dans și expoziții de artă.
 • Pretoria Jazz Festival: Acest festival este un eveniment anual care are loc în luna aprilie. Festivalul oferă o varietate de concerte de jazz și evenimente muzicale.

„Pretoria este un oraș vibrant și plin de viață, cu o varietate de evenimente și festivaluri care au loc pe tot parcursul anului. Aceste evenimente sunt o oportunitate excelentă de a descoperi cultura și tradițiile locale.”

În concluzie, evenimentele și festivalurile din Pretoria sunt o parte integrantă a culturii și vieții sociale a orașului. Aceste evenimente oferă oportunități de a descoperi cultura și tradițiile locale, precum și de a se distra și a se socializa cu locuitorii orașului și turiștii.

Cum să ajungi și unde să te cazezi în Pretoria

Înainte de a vă începeți aventura în Pretoria, este important să știți cum să ajungeți în oraș și unde să vă cazați. În acest capitol, vom acoperi toate opțiunile de transport și cazare disponibile în Pretoria, astfel încât să vă puteți planifica călătoria în mod eficient.

Aeroportul OR Tambo

Aeroportul OR Tambo este cel mai mare aeroport din Africa de Sud și este situat la aproximativ 45 de kilometri est de Pretoria. Aeroportul este un hub important pentru companiile aeriene locale și internaționale și oferă conexiuni regulate spre și dinspre orașele majore din Africa de Sud și din lume.

În aeroport, veți găsi o varietate de facilități, inclusiv restaurante, baruri, magazine și birouri de schimb valutar. De asemenea, există opțiuni de transport de la aeroport la oraș, cum ar fi taxiuri, autobuze și shuttle-uri.

Transportul în oraș

Odată ajunși în Pretoria, există mai multe opțiuni de transport disponibile pentru a vă deplasa în oraș. Una dintre cele mai populare opțiuni este utilizarea taxiurilor, care sunt disponibile în tot orașul. De asemenea, există autobuze și microbuze care circulă pe rute regulate în oraș.

În plus, există opțiuni de închiriere de mașini și biciclete, care vă permit să vă deplasați în mod independent în oraș. De asemenea, există opțiuni de transport în comun, cum ar fi autobuzele și trenurile, care vă permit să vă deplasați în oraș și în împrejurimile sale.

Hoteluri și pensiuni în Pretoria

În Pretoria, există o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la pensiuni și apartamente închiriate. Unele dintre cele mai populare opțiuni de cazare includ:

 • Hoteluri de lux, cum ar fi Hotel Sheraton Pretoria și Hotel Protea by Marriott Pretoria Loftus Park, care oferă facilități de înaltă calitate și servicii excelente.
 • Pensiuni și guesthouse-uri, cum ar fi Pretoria Backpackers și The Cottage, care oferă o atmosferă mai intimă și prețuri mai accesibile.
 • Apartamente închiriate, cum ar fi Apartamentul închiriat în centru, care oferă o mai mare libertate și flexibilitate.

5 Puncte Cheie pentru a ajunge și a se caza în Pretoria

 • Aeroportul OR Tambo este cel mai mare aeroport din Africa de Sud și oferă conexiuni regulate spre și dinspre orașele majore din Africa de Sud și din lume.
 • Există mai multe opțiuni de transport disponibile în oraș, cum ar fi taxiuri, autobuze și shuttle-uri.
 • În Pretoria, există o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la pensiuni și apartamente închiriate.
 • Este important să vă planificați călătoria în mod eficient, luând în considerare opțiunile de transport și cazare disponibile.
 • Înainte de a vă începeți aventura în Pretoria, asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare despre oraș și despre opțiunile de transport și cazare disponibile.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat