0 0
Read Time:4 Minute, 50 Second

Nu exista nicio indoiala ca majoritatea oamenilor se simt mult mai linistiti atunci cand isi vad casa curata, organizata si dezinfectata. Cu toate acestea, acest sentiment nu ar trebui sa apara doar in cazul propriilor locuinte. Atunci cand intram in cladiri bine igienizate ne simtim in siguranta si protejati. Increderea intr-un distribuitor sau furnizor de dezinfectanti creste atunci cand stim ca produsele actioneaza ca un scut impotriva microbilor din jurul nostru.

Indiferent de marimea locuintei, fiecare om trebuie sa respecte normele minime de igiena pentru a se proteja de agentii patogeni, motiv pentru care este necesara achizionarea unor produse eficiente si autorizate. In acest articol veti afla de ce un dezinfectant profesional este mai eficient, precum si sfaturi despre cum puteti sa il folositi si care este cel mai potrivit pentru sectorul in care activati.

Exista o distinctie clara intre produsele de curatare profesionale si cele de uz casnic, desi majoritatea consumatorilor nu sunt constienti ca exista pe piata substante destinate special curatarii unitatilor alimentare, hotelurilor, spitalelor, magazinelor si institutiilor de invatamant. Dezinfectantii profesionali au fost conceputi pentru a combate murdaria persistenta, adesea mai greu de curatat.

Aceste spatii sunt frecventate de o multime de oameni, favorizand raspandirea germenilor. Avand in vedere acest lucru, putem concluziona ca produsele de uz casnic nu pot satisface cerintele de curatare si igiena din spatiile des frecventate.

De aceea sunt disponibile linii de produse profesionale, precum cele de dezinfectanti profesionali, care sunt special formulati pentru a fi mai puternici impotriva acumularii de bacterii, ciuperci si alte microorganisme daunatoare sanatatii umane, satisfacand nevoile de igienizare si dezinfectare ale celor mai diverse unitati comerciale.

Dezinfectantii profesionali prezinta un avantaj si din punct de vedere al costurilor, deoarece solutiile sunt comercializate in cantitati mari, fiind ulterior diluate cu apa.

Multe dintre aceste produse sunt eco-friendly, deoarece sunt realizate cu tehnologii specifice care nu se concentreaza doar pe crearea unui ambalaj biodegradabil, ci si pe compozitia produsului in sine, astfel incat aceasta sa nu dauneze mediului. Impactul asupra mediului este redus semnificativ iar utilizatorul, pe langa raportul calitate-pret avantajos si dezinfectarea eficienta a suprafetelor, se poate bucura si de beneficiile aduse mediului.

Dezinfectantii sunt produse care contin substante chimice menite sa elimine agentii patogeni care pot infecta organismul, precum ciuperci, bacterii, paraziti etc. Putem spune ca dezinfectantii sunt aliati ai sanatatii si bunastarii noastre si ar trebui alesi cu atentie, luand in considerare mai multi factori, precum randamentul, eficienta, calitatea si, dupa cum am mentionat mai sus, costurile.

Pentru ca actiunea lor sa fie o eficienta este esential ca utilizatorul sa acorde atentie modului de utilizare indicat de producator pe eticheta produsului. Folosirea necorespunzatoare a dezinfectantului poate duce la reducerea eficientei acestuia si poate distruge sau dauna suprafetei pe care a fost utilizat.

Dezinfectantul profesional reduce semnificativ flora bacteriana din mediile care intra in contact cu alimentele, fiind utilizat pe scara larga in bucatariile industriale din restaurante, baruri, hoteluri etc. Componentele sale au surfactanti biodegradabili care descurajeaza risipa de apa. In plus, nu contine ingrediente cancerigene si adesea este comercializat in ambalaje reciclabile. Majoritatea dezinfectantilor nu sunt testate pe animale.

Pentru utilizare se recomanda diluarea a X ml de produs in Y ml de apa (functie de tipul de dezinfectant si specificatiile de diluare de pe eticheta). Lasati un anumit numar de minute sa actioneze si apoi clatiti cu apa. Cu toate acestea, inainte de a utiliza produsul, este necesar sa indepartati murdaria de pe suprafata pe care va fi aplicat dezinfectantul, deoarece reziduurile si grasimile pot reduce eficienta acestuia.

Utilizarea dezinfectantului profesional este esentiala in unitatile comerciale, in special in cele a caror arie de activitate include prepararea si comercializarea alimentelor.

De asemenea, este vital ca unitatile medicale precum spitale, clinici si cabinete medicale  sa utilizeze un dezinfectant profesional avizat de Ministerul Sanatatii. Aceste tipuri de dezinfectant cabinete medicale fac diferenta, mai ales in perioada post pandemica.

Dezinfectantul concentrat este vandut in cantitati mai mici ceea ce poate induce ideea ca ar costa mai mult, desi ofera mai putin produs. Produsul concentrat trebuie diluat inainte de utilizare. In acest fel, cantitatea ambalajului capata un volum mult mai mare, fara a pierde din eficienta sau calitate.

Prin urmare, dezinfectantul concentrat ofera un raport calitate-pret excelent. La achizitionarea acestuia consumatorul plateste mult mai putin decat daca ar cumpara aceeasi cantitate dintr-un produs obisnuit.

Dezinfectantul concentrat, atunci cand este utilizat corect si la dozajul corespunzator este mult mai eficient in comparatie cu dezinfectantii obisnuiti, mai ales atunci cand sunt aplicati pe suprafete care necesita o curatare in profunzime. Se poate ajunge la concentratia ideala a dezinfectantului prin diluarea produsului in functie de tipul de curatare de efectuat. Este important sa stim cum sa diluam dezinfectantul concentrat pentru a ne asigura ca produsul nu isi pierde eficacitatea, fiind ulterior prea slab. Pentru a afla dozajul recomandat pentru fiecare mediu puteti consulta eticheta ambalajului.

Utilizarea dezinfectantului concentrat este, de asemenea, benefica pentru mediu, deoarece este vandut in ambalaje mai mici. Astfel, dupa utilizarea dezinfectantului se arunca mai putin material plastic si se produc mai putine deseuri.

Respectati intotdeauna instructiunile de pe eticheta fiecarui produs, urmand proportia indicata de producator. Unele marci folosesc capacul produsului in sine drept instrument de dozare, ceea ce faciliteaza procesul de diluare. De asmenea, clinicile care folosesc dezinfectanti autorizati ministerul sanatatii se expun mult mai putin riscurilor de incidente de tip transmitere a bolilor!

Acum ca stiti ce este si care sunt beneficiile dezinfectantului concentrat, va puteti cumpara produsul in siguranta si cu certitudinea ca veti avea acasa un agent de curatare cu adevarat eficient, cu cel mai bun raport cost-beneficiu.

In cazul institutiilor medicale este obligatorie utilizarea unor dezinfectanti autorizati ministerul sanatatii.  Dezinfectantii profesionali avizati sunt singurele produse in masura sa dezinfecteze corect si sa combata microorganismele care pot pune in pericol viata pacientilor.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat