0 0
Read Time:3 Minute, 53 Second

Una dintre obișnuințele majorității oamenilor este savurarea unei cafele dis de dimineață. În funcție de preferințele pe care le avem pentru cafea ne vom alege și cafetiera personală.

Chiar dacă cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, puțini știu că există peste 80 de soiuri de cafea, iar cele mai populare sunt Arabica, Robusta, Liberica, Maragogype și Sfânta Elena. Trăsătura lor comună este modul de preparare. Cafeaua se va putea pregăti într-un mod clasic fie cu ajutorul unui ibric, fie prin intermediul unei cafetiere.

Avantajele utilizării unei astfel de cafetiere constau în ușurința și simplitatea cu care poate fi utilizată, nu va necesita o atenție deosebită după punerea sa în funcțiune, procesul de preparare al cafelei se va desfășura într-un mod automat, va păstra mult mai bine aroma cafelei, iar costurile de preparare a cafelelor sunt mici.

Deși, dacă ne dorim să alegem cafetiera potrivită nevoilor noastre trebuie să avem în vedere anumite caracteristici ce vor influența atât decizia noastră de alegere cât și băutura noastră preferată.

Aspecte de care să țineți cont atunci când cumpărați o cafetieră

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când intenționați să faceți o astfel de achiziție. Analizați îndeaproape specificațiile fiecărei cafetiere și alegeți produsul care vi se potrivește din toate punctele de vedere.

O cafetieră cu adevărat bună va trebui să aibă suficientă putere ca să asigure o încălzire rapidă și uniformă a apei și mai ales pentru a prepara o infuzie de o calitate superioară.

În general, o cafetieră ce este mai ieftină va porni de la o putere de 450 de wati, însă puterea recomandată este de 800 de wati, astfel, cafetiera poate fi capabilă să îți prepare băutura într-un timp foarte scurt.

  • Capacitatea rezervorului de apă

Cu cât rezervorul de apă este mai mare, cu atât numărul de cafele ce se pot prepara simultan va fi și el mai mare. Acest lucru este important mai ales pentru familiile numeroase care-și doresc să savureze cafeaua de dimineață împreună.

O mare parte din cafetiere au rezervoare clasice de un litru, ce au capacitatea de preparare a 4 sau 6 căni de cafea, cafetierele premium au rezervorul ce poată să ajungă și până la doi litri, ce ne va ajuta să preparăm începând de la 12 cești de cafea până la 15.

Ideal este ca rezervorul să fie transparent pentru a verifica cu cea mai mare ușurință nivelul apei și să fie prevăzut cu un sistem foarte clar de marcaj. Cantitatea de apă va fi măsurată în funcție de cantitatea de cafea pe care o vom utiliza, dar și în funcție de numărul de cești dorite. Doar astfel se va putea obține o cafea de o concentrație și un gust perfect aliniat cu dorințele fiecăruia.

  • Filtrul de cafea

După cum sugerează și numele, rolul său este de a filtra cafeaua. Majoritatea aparatelor vor folosi un filtru din hârtie, ce va trebui să fie schimbat pentru fiecare utilizare, dar este foarte ieftin, însă se poate înfunda dacă folosim o cafea de o granulație extra fină.

O cafetieră bună va avea filtre de hârtie fără dioxină. Astfel, filtrele de hârtie ieftine vor produce o cafea mediocră din punctul de vedere al calității și al gustului acesteia. Modelele premium vor veni însă cu filtre ce sunt realizate din plastic sau metal ce sunt mai rezistente pe o durată mai îndelungată de timp.

  • Vasul de colectare al cafelei

Acest vas poate fi de doua tipuri: fie din inox, fie din sticlă. Cele mai comune modele sunt cafetierele ce au vasele din sticlă, iar unul dintre cele mai mari inconveniente este că acesta se va ciobi sau sparge mult mai ușor decât un vas de metal, iar temperatura cafelei se va pierde rapid.

Cele mai bune cafetiere vor avea vasele din inox, ce sunt greu de spart și au rol de izolare termică, acționând ca și un termos. Indiferent de varianta pe care o alegem, sunt recomandate vasele ce au capac. Cu ajutorul acestuia, cafeaua va rămâne caldă, iar riscul de a o vărsa dispare.

Consumați doar cafea de calitate!

Plăcerea de a consuma cafea este înțeleasă de foarte multe persoane de pe întreg globul. Cu toate acestea, există o diferență foarte mare între persoanele consumatoare de cafea. Unii aleg să consume o cafea de calitate, iar alții se bucură la cea mai mică aromă a acestei băuturi.

Pentru a te bucura din plin de efectele benefice ale acestui produs este important să alegeți o cafea de calitate superioară. Chiar dacă aceasta poate avea un preț mai ridicat, pe termen lung o să vă bucurați de o mulțime de avantaje.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat