0 0
Read Time:6 Minute, 4 Second

Spătarul

Pasiunea pentru gaming implică petrecerea unui timp îndelungat la calculator, iar asta face ca scaunul pe care-l folosești să devină un element foarte important deoarece influențează confortul tău pe parcursul jocului, contribuind astfel la creșterea șanselor de câștig. Cu cât te simți mai confortabil, cu atât joci mai bine, și experiența este mai plăcută. Alegerea celui mai bun scaun de gaming poate fi destul de dificilă din cauza gamei variate existente pe piață, însă dacă urmărești câteva aspecte importante, dar și recenziile specialiștilor sau ale altor utilizatori, poți alege scaunul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. În rândurile ce urmează vom detalia cele mai comune tipuri de scaune de gaming, cât și câteva caracteristici pe care ar fi bine să le ai în vedere atunci când hotărăști să alegi un astfel de scaun.

Cel mai important criteriu de alegere a unui scaun de gaming este dat de spătarul acestuia. Cea mai avantajoasă varianta este un scaun cu spătarul ajustabil, care să-ți asigure o poziție relaxată, spatele fiind susținut într-o poziție confortabilă și sănătoasă, pentru a evita unele dureri ulterioare.

Șezutul

Al doilea element la fel de important ca spătarul este șezutul scaunului. Dacă alegi un scaun un spătarul ajustabil, ar fi bine că și acesta să fie ajustabil, iar mărimea lui să fie una potrivită corpului tău – nici prea mare, dar nici prea mic. Ține minte că spătarul trebuie să fie mereu în contact cu spatele, așa că dacă mărimea șezutului te obligă să stai mai în față pentru că genunchii să nu se sprijine pe marginea scaunului, poziția va fi cu siguranță una incomodă.

Brațele

Cele mai confortabile scaune de gaming sunt cele cu brațele tapițate și ajustabile. Cel mai bine ar fi că ele să poată fi ajustate atât pe înălțime cât și pe lățime. Dacă obișnuiești să folosești un gamepad, tastatura sau mouse-ului în timpul jocului, cu atât mai mult vei aprecia confortul brațelor unui scaun.

Piciorul scaunului

Al patrulea element legat de ergonomia scaunului de gaming este piciorul acestuia. Piciorul trebuie ajustat în așa fel încât poziția să fie una confortabilă, și să prevină forțarea coloanei vertebrale pe parcursul jocului.

Scheletul scaunului

Calitatea superioară a unui scaun de gaming depinde în mod direct de calitatea materialelor folosite pentru fabricarea părților componente. La fel de importantă este și îmbinarea acestor elemente astfel încât să-i asigure o structura robustă și solidă. Brațele scaunului sunt în general primele care cedează după o utilizare îndelungată, așa că trebuie să fii atent la îmbinarea acestora. Sistemul de prindere al zonei de șezut cu cea a spătarului trebuie să fie de asemenea destul de rezistent întrucât vor trebui să susțină greutatea corpului pentru mult timp. Recomandarea noastră este să optezi pentru un scaun cu un picior cât mai gros, de metal, datorită rezistenței crescute și a durabilității mai mari. Dacă alegi un scaun pe roți, ar fi bine să verifici că acestea sunt îmbrăcate in cauciuc pentru a evita zgârieturi ale parchetului.

Tapițeria

O componenta foarte importantă a scaunului de gaming este tapițeria, așa că fii pregătit să aloci o suma semnificativă achiziției scaunului dacă alegi o tapițerie de calitate. Recomandarea noastră este să optezi pentru o tapițerie din material textil care să permită pielii să respire, și care să nu rețină transpirația și mirosul neplăcut. Deși tapițeria din piele este mai elegantă și mai rezistență, ea nu este cea mai potrivită varianta pentru un scaun de gaming deoarece poate provoca transpirație, se poate pată destul de ușor, iar curățarea ei este posibilă doar dacă apelezi la servicii de curățare chimică profesioniste. În plus, materialul din piele este și cea mai costisitoare opțiune, in comparație cu materialele textile care sunt mai prietenoase cu bugetul tău.

Tipuri de scaune de gaming

Scaun de tip balansoar

Acest model este ideal pentru cei care joacă jocuri pe consolă și se uită la un ecran mare în timp ce se joacă, fiind poziționat în sufragerie sau într-o altă camera destul de spațioasă. Este un model practic pentru că permite o poziție mai comodă. Trebuie totuși să fii atent dacă acest model este potrivit pentru ține, modelul este recomandat doar în cazul în care preferi să joci jocuri pentru consolă, fiindu-ți destul de greu să te repoziționezi.

Scaun de gaming pentru PC

Designul acestui tip de scaun de gaming se apropie de cel al scaunului clasic pentru birou și este cel mai comun model de pe piață. Principalele diferențe față de un scaun de birou constau în materialele speciale din zona lombară sau cervicală, pentru a-ți asigura o unui poziție cât mai confortabilă.

Scaun pentru gaming de tip piedestal

Acest model reprezintă o combinație ideală între scaunul pentru PC și cel tip balansoar. Îți va permite să joci atât jocuri pe consolă, cât și jocuri pentru PC. Scaunul este sprijinit într-o bază piedestal destul de joasă care permite reorientarea acestuia prin rotire. Principalul avantaj constă în stabilitatea mai mare în comparație cu scaunele de tip balansoar, însă un dezavantaj ar fi dificultatea mutării după instalarea într-o anumită camera, lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi acest tip de scaun.

Scaun gaming simulator

La acest tip de scaun distanța până la pedale pot fi ajustată în funcție de înălțime jucătorului, astfel încât oricine să le poată accesa și folosi cu ușurință. Scaunul gaming simulator este mai greu, spre deosebire de alte modele, deoarece este fix. De asemenea, el nu permite rotația – motivul pentru care înainte de a-l achiziționa trebuie să te gândeșți unde îl vei amplasa fiindcă ocupă destul de mult spațiu și odată instalat, nu este ușor de mutat.

Scaunul de gaming tip sac

Ultimul tip de scaun pentru gaming este cel tip sac, însă acesta nu este un tip de scaun special pentru gaming deoarece nu este nici foarte confortabil, și nici ergonomic. Cel mai mare avantaj al acestuia este prețul mai accesibil, dar nu-ți recomandăm să petreci multe ore jucând din el (sfatul specialiștilor este să nu depășești jumătate de ora).  Pe lângă prețul mai scăzut, un alt avantaj este că permite socializarea cu prietenii la un joc mai scurt în orice cameră, nu necesită mult spațiu și este ușor de mutat în altă camera din casă.

Accesorii adiționale

  • Difuzoare – unele modele de scaune de gaming permit integrarea unui set de difuzoare, pentru un sunet mai apropiat și de o calitate superioară, acesta completând o experiență îndelungată plăcută
  • Compartimente speciale pentru mouse și tastatură – există modele  dotate cu astfel de zone speciale atât pentru mouse, cât și pentru tastatură. Aceste suprafețe trebuie să fie suficient de rezistente pentru a susține o tastatură uzuală de gaming, și suficient de extinse pentru a permite utilizarea ușoară a mouse-ului.
  • Perne pentru șezut sau spătar – unele scaune sunt prevăzute cu perne adiționale pentru zona lombară, pentru spate sau pentru zona cervicală

Atunci când decizi să cumperi un scaun de gaming, cea mai bună variantă ar fi să faci această achiziție online, pentru a putea compara preturile si verifica recenziile altor cumpărători. Este foarte important să alegi modelul care se potrivește cel mai mult nevoilor tale, ca să fii sigur că te vei bucura cât mai mult posibil de acest hobby, având o experiență de lungă durata și foarte plăcută.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat