0 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

Dezvoltarea continua a domeniului termic din ultima perioada de timp si aparitia unor surse de incalzire alternative i-a indemnat pe multi proprietari sa inlocuiasca centrala pe gaz cu alte tipuri de dispozitive. Unele dintre sursele termice la mare cautare in zilele noastre sunt, astfel, cea pe lemne si cea pe energie electrica. Dar care este mai potrivita pentru caminul tau? Motivele care stau la baza unei astfel de decizii sunt multiple, printre care bugetul disponibil, confortul la utilizare, zona in care locuiesti, dar si facturile la incalzire de final de luna. 

Decizia este de asemenea influentata si de faptul ca locuiesti la casa sau la apartament, din moment ce un echipament pe lemne va necesita si montarea unui cos de fum profesional care sa asigure evacuarea gazelor arse in siguranta!

Cos de fum din inox profesional, de culoare neagra, amplasat la exteriorul unei case.

Fie ca este vorba de material ceramic, inox, caramida, samota, ca este amplasat in interior sau la exterior, in catalogul PE FOC vei gasi produsul perfect pentru casa ta. Chiar daca nu se numara printre cele mai ieftine solutii, un cos de fum ceramic sau din inox va indeplini nevoile si necesarul termic al locuintei tale, intr-un mod sigur si confotabil, indiferent de sursa de incalzire: semineu, centrala, soba, termosemineu, etc. 

Incalzirea pe lemne poate fi o optiune mai ieftina in unele zone, deoarece costul combustibilului este mai scazut decat costul electricitatii. In plus, lemnele pot fi procurate local sau chiar colectate din padure, ceea ce reduce costurile de transport. Cu toate acestea, incalzirea pe lemne poate fi mai dificil de intretinut si poate necesita mai mult timp si efort pentru stocarea si aprinderea combustibilului. De asemenea, poate fi mai poluanta si poate produce mai multa cenusa si fum, ceea ce poate fi o problema pentru persoanele cu probleme respiratorii sau alergii. 

Daca, insa, nu te confrunti cu astfel de probleme si nu te deranjeaza procesul de stocare si aprindere a focului, un semineu pe lemne este o solutie de incalzire ideala! Pe langa eficienta termica, un semineu reprezinta si un veritabil element decorativ in interiorul unei case si care va da nastere unei atmosfere inconfundabile. Catalogul PE FOC iti pune la dispozitie o gama bogata de focare seminee de calitate superioara, cu o garantie avantajoasa intre 5-10 ani!

Focar semineu pe lemne, incorporat intr-un perete din caramida, in bucataria unei locuinte.

Incalzirea electrica, pe de alta parte, poate fi mai convenabila si mai usor de utilizat, deoarece nu este necesara stocarea combustibilului si nu necesita o ingrijire constanta. De asemenea, este mai curata si mai sigura decat incalzirea pe lemne. Un dispozitiv de incalzire electric este o solutia perfecta si pentru persoanele care locuiesc la bloc, dar care vor sa se bucure de farmecul si ambianta creata de un semineu le interior. Catalogul PE FOC vine cu o oferta bogata de seminee electrice 3D cu ecran LED performant si o tehnologie de fabricare avansata. Cu un semineu electric vei avea parte de foc garantat si o ambianta deosebita, dar si confort la utilizare datorita telecomenzii, timereului, afisajului reglabil si termostatului, toate incluse in kit-ul de semineu. 

Semineu electric 3D cu rama decorativa de culoare gri, montat in livingul unui apartament.

Cu toate acestea, costurile de incalzire electrica pot fi mai mari decat cele de incalzire pe lemne in unele zone, mai ales in perioadele cu temperaturi extreme. De asemenea, incalzirea electrica poate fi mai putin eficienta in casele mai vechi sau slab izolate. De aceea, un astfel de dispozitiv este cel mai potrivit atunci cand doresti incalzirea unei singure inaperi din casa sau asigurarea confortului termic intr-un apartament.

In final, alegerea intre incalzirea pe lemne sau incalzirea electrica depinde de preferinta personala si de necesitatile specifice ale locuintei si ale zonei de locuit. Este important sa evaluezi corect costurile, disponibilitatea si eficienta fiecarei optiuni pentru a lua cea mai buna decizie. Pentru achizitionarea de dispozitive termice pe lemne sau electrice, iti recomandam sa arunci o privire in catalogul online PE FOC. Beneficiezi de consultanta gratuita la orice produs, dar si de transport asigurat direct la usa ta!

Articolul Incalzirea pe lemne VS incalzirea electrica. Pe care sa o alegi? apare prima dată în Expert Medical.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat