0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Folosirea motoferastraului este, atat pentru gospodarii obisnuiti, cat si pentru profesionistii care lucreaza in industria lemnului, o necesitate. Cu ajutorul acestei unelte, sunt facilitate toate procesele care implica prelucrarea lemnului. De asemenea, echipamentul inlocuieste mijloacele rudimentare, mai periculoase la utilizare, asa cum este toporul. Pentru multi utilizatori, exista un mister care planeaza asupra utilizarii motoferastraului.

Este vorba despre capacitatea acestuia de a functiona si in conditii de mediu extreme. Expertii in domeniu au anumite recomandari foarte importante, iar daca esti utilizator de drujba este esential sa le respecti cu strictete. Iata care sunt reperele de care trebuie sa tii cont, pentru a te asigura ca folosesti motoferastraul in conditii optime, in asa fel incat siguranta ta si a sculei sa fie protejate pe termen lung.

Drujba si conditiile meteo extreme

Motoferastraiele sunt scule construite special pentru a face fata si celor mai dure conditii de exploatare. Ele trebuie sa poata fi utilizate si in zone izolate si sa poata sa taie cu eficienta lemne dintre cele mai dure. Daca ai o drujba performanta, asa cum sunt cele de la generalmotor.ro, poti sa tai in timp scurt trunchiuri de copaci groase, precum si bucati de lemn masiv. Conditiile de mediu pot sa afecteze, totusi, buna functionare a unui motoferastrau. Iata ce recomanda expertii:

  • Trebuie evitat lucrul cu motoferastraul in conditii de vreme aspra. Vantul, zapada, gheata sau ploaia pot sa afecteze atat mecanismul motor al echipamentului, cat si capacitatea utilizatorului de a-l controla in mod sigur.
  • Se impune evitarea folosirii uneltei in incaperi inchise, neaerisite. Mai ales daca este vorba despre o drujba pe benzina, aceasta va produce noxe care nu trebuie sa fie inhalate.
  • Motoferastraul nu trebuie utilizat in medii cu potential explozibil. Taierea cu lantul ascutit al echipamentului produce deseori scantei care au capacitatea de a provoca explozii la contactul cu gaze, lichide sau alte elemente inflamabile.
  • Unealta se utilizeaza exclusiv in medii bine luminate. Asadar, trebuie sa eviti sa folosesti motoferastraul in conditiile in care este noapte afara, deoarece pot aparea accidente foarte grave.

De fiecare data data cand utilizezi drujba, principalul obiectiv pe care trebuie sa il ai in vedere este cel de a garanta siguranta ta, a echipamentului si a celor din jur. Tocmai de aceea, trebuie sa respecti indicatiile expertilor si sa eviti conditiile de mediu nefavorabile. Totodata, expertii recomanda ascutirea lantului si ungerea acestuia cu ulei, inainte de fiecare utilizare, pentru a-i garanta eficienta.

In plus, conteaza foarte mult si modul in care depozitezi motoferastraul pe parcursul perioadei in care nu il utilizezi. Acesta nu trebuie lasat in aer liber, deoarece precipitatiile si umiditatea din aer pot sa ii afecteze mecanismul motor. Expertii recomanda pastrarea sa in locuri ferite de umezeala si de actiunea directa a razelor soarelui. Garajul, beciul sau atelierul reprezinta locurile perfecte de pastrare a uneltei, atat timp cat sunt protejate de umezeala.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera modele de drujba care garanteaza eficienta si siguranta in utilizare. De asemenea, ai posibilitatea de a comanda online accesoriile de motoferastrau de care ai nevoie pentru a folosi unealta in mod corect: lant, lama, ulei etc. Alege sa respecti regulile de folosire a motoferastraului pe care ti le-am prezentat si bucura-te de un aparat cu eficienta indelungata!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat