0 0
Read Time:3 Minute, 41 Second

Părintele dvs. locuiește singur de ceva vreme și îi este din ce în ce mai greu să aibă grijă de el însuși. Este obosit tot timpul, uită lucruri și a început să ia decizii proaste cu privire la modul în care își petrece timpul.

Este posibil ca părintele dvs. să aibă nevoie de un nou loc unde să locuiască – și s-ar putea să fie un cămin bătrâni în București. Dar ce înseamnă asta cu adevărat? Care sunt semnele? Poate părea copleșitor la început, dar nu vă faceți griji: noi vă acoperim!

Dacă nu sunteți sigur că părintele dumneavoastră trebuie să fie internat într-un azil de bătrâni, iată câteva semne la care trebuie să fiți atent:

1. Au probleme cu sarcinile zilnice de viață – cum ar fi îmbrăcatul, îmbăierea sau pregătirea meselor.

2. Au nevoie de ajutor cu gestionarea medicamentelor, inclusiv să le ia singuri și să înțeleagă efectele secundare.

3. Memoria lor cedează și au dificultăți în a-și aminti evenimente sau conversații recente.

4. Și-au pierdut capacitatea de a merge fără ajutor sau de a folosi baia în mod independent din cauza unui handicap fizic sau a unei afecțiuni psihice, cum ar fi boala Alzheimer sau demența.

5. Au dificultăți în comunicarea clară a gândurilor și sentimentelor din cauza unor probleme de vorbire, cum ar fi bâlbâiala sau vorbirea greoaie din cauza unor accidente vasculare cerebrale sau a altor probleme medicale, cum ar fi boala Parkinson, care afectează abilitățile de vorbire.

Ați decis că este timpul ca părintele dumneavoastră să se mute într-un azil de bătrâni. Această decizie poate fi foarte dificilă și emoțională pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. S-ar putea să vă faceți griji că părintelui dvs. nu-i va plăcea să locuiască într-un azil de bătrâni sau că va fi prea scump.

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când plasați o persoană dragă în vârstă într-un azil de bătrâni. Primul pas este să discutați cu ei despre situație și să le explicați de ce s-a luat această decizie. Este important ca aceștia să înțeleagă de ce trebuie să se mute din reședința lor actuală într-un centru de asistență pentru persoane vârstnice, astfel încât să se poată adapta înainte de sosirea zilei mutării.

Atunci când alegeți un azil de bătrâni, asigurați-vă că acesta satisface toate nevoile părintelui dumneavoastră, activități sociale, cum ar fi jocuri de bingo sau cluburi de carte; opțiuni dietetice; servicii de transport oferite de unele unități, în cazul în care rezidenții au nevoie să se poată deplasa.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la căminele de bătrâni, există multe opțiuni disponibile. Primul lucru care trebuie luat în considerare este dacă aveți nevoie de un azil de bătrâni. Dacă da, atunci ar trebui să vă gândiți ce tip de îngrijire ar fi cel mai potrivit pentru nevoile și preferințele dumneavoastră. Unii oameni preferă să aibă propria cameră, în timp ce alții preferă să împartă o cameră cu alți rezidenți. Unii rezidenți ar putea dori să își petreacă cea mai mare parte a timpului în afara camerei lor și să socializeze cu alți rezidenți și cu personalul, în timp ce alții ar putea prefera să rămână singuri în camera lor cât mai mult posibil.

De asemenea, trebuie să vă gândiți la considerente financiare atunci când alegeți între diferite tipuri de facilități. Azilele de bătrâni pot fi mai scumpe – decât să locuiești la domiciliu – așa că este important să vă gândiți cu atenție la banii pe care îi aveți la dispoziție înainte de a vă angaja financiar la o anumită instituție sau alta.

Îngrijire medicală la domiciliu

Îngrijirea medicală la domiciliu este un serviciu care oferă asistență pentru sarcinile zilnice, cum ar fi îmbăierea, îmbrăcarea și pregătirea meselor. De asemenea, poate oferi asistență medicală, cum ar fi îngrijirea rănilor sau terapia prin perfuzii. Dacă aveți nevoie de ajutor în rutina zilnică, dar nu doriți să vă mutați într-un azil de bătrâni, îngrijirea medicală la domiciliu ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră.

Aceasta este cea mai frecventă opțiune, dar nu este întotdeauna fezabilă. Dacă persoana iubită are o afecțiune medicală gravă și nu poate avea grijă de ea însăși fără ajutor, este posibil ca aceasta să nu fie o opțiune. Dar dacă are capacitatea de a trăi pe cont propriu, cu puțin ajutor din partea dumneavoastră sau a altor membri ai familiei, atunci aceasta ar putea fi o alternativă excelentă.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat