0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Nu mai este un secret faptul că stilul de viață influențează în mod direct întregul organism. Persoanele care au un stil de viață sănătos au un nivel ridicat de energie, au mai puține probleme de sănătate și o dantură de invidiat. Vizitele la medicul stomatolog se rezumă de cele mai multe ori doar la controale periodice și la proceduri regulate de curățarea profesională și igienizare a dinților. Iată în ce mod îți influențează stilul de viață sănătos sănătatea orală!

Previne apariția cariilor

În momentul în care ai o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți și o igienă orală riguroasă, nu ai cum să te confrunți cu carii. Cariile apar în urma depunerii plăcii bacteriene și a tartrului pe suprafața dinților, formând acizi care distrug treptat smalțul dinților. Controalele regulate, o dată la 6 luni, și detartrajul profesional ajută la menținerea sănătății dinților – orice mică problemă va fi identificată într-un stadiu incipient și tratată rapid și cu costuri reduse.

De cealaltă parte, persoanele care au o alimentație haotică, bazată pe multă mâncare de tip fast-food, sunt predispuse la diverse afecțiuni dentare, cea mai gravă fiind parodontoza. Netratată, parodontoza poate duce chiar și la pierderea dinților. Într-o astfel de situație, înlocuirea dintelui lipsă se poate face cu un implant dentar, iar dacă luăm în considerare cât costă o astfel de intervenție (vezi implant dentar pret), putem trage concluzia că persoanele cu un stil de viață nesănătos cheltuiesc și mai mulți bani cu intervențiile stomatologice.

Te ajută să ai un zâmbet perfect

Dacă nu consumi băuturi care pătează dinții sau nu fumezi, te vei bucura nu doar de o dantură sănătoasă, ci și de un zâmbet ca de revistă. Cu toate acestea, există și persoane cu un stil de viață sănătos, dar nemulțumite de zâmbetul lor, care au dinți nu chiar atât de albi sau strungareata, și care au nevoie de diverse tratamente sau intervenții care să corecteze estetica zâmbetului. Dacă nu există și alte probleme dentare, aceste corecții se vor face rapid, fie prin albire dentară, fie prin aplicarea unor fațete dentare.

Când vorbim de un stil de viață sănătos, nu ne referim doar la alimentație, ci și la odihnă, hidratare, mișcare fizică și detașare de situațiile stresante atunci când este necesar. Dacă știi cum să adopți un stil de viață sănătos, vei vedea că te vei simți mai bine și vei ajunge mult mai rar la medici, inclusiv la stomatolog. Sănătatea organismului tău și a danturii tale depinde doar de tine și de acțiunile pe care le faci în fiecare zi. Ai grijă de tine!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat