0 0
Read Time:7 Minute, 25 Second

Homeopatia este un tip de practică medicală care a apărut în secolul al XVIII-lea și conform căreia afecțiunile pot fi vindecate prin administrarea în cantități mici de produse care, în cantități mari, ar provoca chiar simptomul pe care îl tratează. De fapt, cuvântul homeopatie provine din cuvintele grecești: homoios = ca și pathos = suferință.

Pediatria homeopatică este o ramură a medicinei care utilizează remedii naturale și se bazează pe principiul că organismul are capacitatea inerentă de a se vindeca singur. Tratamentele homeopatice au la bază produse din natură: plante, produse de origine animală sau minerale. Preparatele homeopate pot fi tablete, pastile, lichide, picături sau unguente și geluri. În preparatele homeopatice, ingredientul activ este extrem de diluat încât produsul final conține puțin sau deloc din acel ingredient activ. Pe eticheta produselor homeopate, ingredientele active nu sunt enumerate în miligrame, ele sunt listate ca număr și literă, cum ar fi: 24X, 60X sau 400X. Acestea indică raporturile dintre ingredientele active și alte ingrediente.

Unul dintre principiile fundamentale ale homeopatiei este doza minimă. Acest principiu susține că ar trebui utilizată cea mai mică cantitate posibilă de medicament pentru a induce răspunsurile de auto-vindecare ale organismului. Nu medicamentul în sine vindecă boala, ci mai degrabă reacția mecanismelor de vindecare ale organismului la medicament. Scopul homeopatiei nu este doar tratarea bolii, ci a întregii persoane.

De-a lungul anilor, homeopatia a devenit foarte populară deoarece tot mai mulți părinți caută alternative naturale la medicina convențională pentru copii. Astfel, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, homeopatia este a doua cea mai frecvent utilizată formă de îngrijire a sănătății în lume, după herbologie ( medicina bazată pe plante).

Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu, Specialist în Neuroendocrinologie, Homeopatie și Herbologie explică pe larg care sunt beneficiile homeopatiei la copii, ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul medicamentelor homeopate, care este rolul medicului homeopat când vine vorba despre vindecare și de ce copiii nu se trateaza singuri, ci obligatoriu cu mama.

„Homeopatia pentru copii implică utilizarea de remedii care sunt special adaptate nevoilor individuale ale copilului. Homeopatia poate trata multe probleme comune pediatrice acute și cronice, inclusiv astm, alergii, colici, eczeme, tulburări de comportament, otite, etc. Remediile homeopate sunt individualizate și necesită o înțelegere detaliată a stării generale de sănătate și a istoricului medical al copilului. De aceea este extrem de important ca cei mici să fie tratați alături de ambii părinți, dacă se poate, dacă nu, în mod obligatoriu alături de mamă. Tratamentul implică o evaluare extinsă care ia în considerare multe atât lucruri despre copil cât și despre mamă, inclusiv problemele de sănătate fizică, istoricul familial, tiparele de somn, preferințele alimentare, temperamentul și modelele comportamentale. În momentul în care tratăm bolile acute al copiilor corect, observăm că implicit partea psiho-emoțională progresează și se vede o evoluție fantastică în dezvoltarea copilului. Medicamentele homeopate sunt extrem de sigure pentru copii, deoarece sunt foarte diluate. Cele mai multe remedii sunt administrate oral pe granule de zaharoză sau lactoză, un gust dulce și se dizolvă pe limbă. Însă, indiferent de cât de blânde și sigure sunt medicamentele homeopate, este important să consultați întotdeauna un medic homeopat înainte de a administra orice remediu copilului dumneavoastră.”

Afecțiuni comune la copii ce pot fi tratate cu ajutorul remediilor homeopate

Remediile homeopate se utilizează pentru a trata o gamă largă de afecțiuni atât la adulți, cât și la copii. În cazul pediatriei homeopatice, există mai multe afecțiuni comune care pot fi tratate eficient cu remedii naturale. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni la copii ce se poate trata cu ajutorul homeopatiei sunt infecțiile de la nivelul urechii. Remediile homeopate pot ajuta la reducerea inflamației și durerii, întărind în același timp sistemul imunitar pentru a preveni viitoare infecții.

O altă afecțiune comună sunt problemele digestive. Remediile homeopate pot fi folosite pentru a aborda probleme precum colici, constipație, diaree și reflux acid. Aceste remedii actionează prin reglarea sistemului digestiv și menținerea unei flore intestinale sănătoase.

Homeopatia este eficientă și în tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi astmul, alergiile și tusea. Remediile homeopate pot ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor precum respirația șuierătoare, tuse și dificultăți de respirație. Afecțiunile pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și acneea, pot fi, de asemenea, tratate eficient cu ajutorul homeopatiei. Prin abordarea cauzei care stau la baza afecțiunii, remediile homeopate pot ajuta la reducerea inflamației și menținerea sănătoasă a pielii.

Alte afecțiuni comune la copii care pot fi tratate cu ajutorul homeopatiei sunt dentiția, tulburările de somn și anxietatea.

„Remediile homeopate sunt concepute pentru a stimula sistemul imunitar al copilului și a ajuta corpul să-și vindece singur afecțiunile. Ele pot consolida rezistența organismului la infecții și pot ajuta la reducerea recurenței bolilor. Printre cele mai cunoscute remedii homeopate se numără: Aconitum napellus ( febră mare); Allium cepa ( răceli sau alergii cu strănut, mâncărime la nivelul nasului); Apis mellifica ( erupții cutanate, mancarmi; urticarie, arsuri solare); Arnica (orice tip de durere, vânătai, entorse); Arsenicum ( vărsături, diaree, intoxicații alimentare, crize de astm); Belladonna (febră bruscă cu stare de agitație); Chamomila (dureri ale dinților cu multă iritabilitate și stare de nervozitate); Ferrum phosphoricum (dureri de urechi); Nux vomica (vărsături; furie și iritabilitate cu dificultăți de somn); Pulsatilla (răceli sau alergii cu nas care curge ușor). Este important ca părinții să colaboreze cu medicul homeopat și să discute deschis despre orice preocupare sau întrebare legate de tratament. De asemenea, este esențial să se urmeze îndrumările profesionale, să se respecte cu strictețe dozele recomandate pentru a evita complicațiile sau efectele nedorite și să-și monitorizeze copilul pentru orice răspunsuri adverse. Pentru o eficacitate optimă, reamintesc  faptul că dozele acestor remedii sunt adaptate în funcție de fiecare caz în parte și ajustate în consecință.”, explică Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu.

Homeopatia și medicina convențională sunt două abordări distincte ale îngrijirii sănătății, fiecare cu propriile avantaje și limitări. Medicina convențională, cunoscută și sub numele de medicină alopată, este cea mai practicată formă de medicina și utilizează medicamente și proceduri chirurgicale pentru a trata boli și afecțiuni. Medicina convențională este eficientă în tratarea afecțiunilor acute și care pun viața în pericol, cum ar fi infecții, leziuni și traume. De asemenea, este adesea prima alegere pentru gestionarea afecțiunilor cronice, cum ar fi diabetul, astmul și hipertensiunea arterială.

Homeopatia, pe de altă parte, este o formă de medicină alternativă care utilizează remedii naturale pentru a stimula procesul de vindecare al organismului. Remediile homeopate sunt individualizate pe baza simptomelor unice și a stării generale de sănătate ale unei persoane. Homeopatia este eficientă în tratarea unei game largi de afecțiuni, inclusiv boli acute și cronice, alergii și tulburări emoționale. Remediile homeopate sunt blânde și sigure, făcându-le o alegere ideală pentru copiii care pot fi sensibili la medicamentele convenționale.

“Una dintre diferențele majore dintre homeopatie și medicina convențională este abordarea lor față de tratament. Medicina convențională se concentrează pe tratarea unor simptome sau boli specifice, în timp ce homeopatia se concentrează pe abordarea cauzelor care stau la baza simptomelor. În homeopatie punem accentul pe înțelegerea profundă a fiecărui pacient în parte, luând în considerare atât aspectele fizice, cât și cele psiho-emoționale ale afecțiunii sale. Înainte de a prescrie un remediu homeopat, efectuăm o evaluare detaliată a simptomelor și a istoricului medical al pacientului, dar și o analiză a stării sale emoționale și mentale, în ultimul timp și ale părții spirituale. Acest proces individualizat și holistic ne permite să identificăm remedii homeopate care să fie cât mai potrivite pentru pacientul respectiv.”, conchide medicul homeopat.

Homeopatia poate fi o opțiune sigură, naturală și eficientă pentru îngrijirea sănătății copiilor, oferind o alternativă complementară sau chiar primară la tratamentele convenționale. Cu o abordare individualizată și atentă, homeopatia poate contribui la menținerea sănătății și bunăstării copiilor într-un mod holistic și integrativ.

Despre Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu, Specialist în Neuroendocrinologie, Homeopatie și Herbologie

Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu este medic, mamă, vindecător și terapeut, precum și homeopat de a doua generație. Cu o educație diversă și o carieră internațională, ea aduce un set unic de cunoștinte și abilitați în domeniul sănătății. Este specializată în sănătatea femeilor: restabilirea sănătății femeilor; restabilirea fertilității; medicină holistica pentru sarcină, mamă și copil.

Absolvent al programelor de homeopatie din Londra, New York, Canada și Grecia; Absolvent de la Harvard cu specializarea Imunologie și Boli Autoimune, Genetică și Cancer, Predare Superioară, Biochimie, Imunitate și Vaccinare, precum și o specializare postuniversitară în Neuroștiințe. În prezent este studentă la programul de neuroștiință. Absolvent al Medicinei Integrative ROOT Cause.

Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu este specializată în Neuroendocrinologie și Homeopatie Holistica, precum și în Homeopatie Clasică unista și are experiență în herbologie, naturopatie și fitoterapie, cu accent pe pediatrie și medicină integrativa a femeilor. A absolvit programul de nutriție științifică și dezvoltare a copilului la Stanford și programul de management al sănătății la Yale. A studiat programul de Medicina Funcțională & Integrativa – Dr. Aviva Romm, SUA și programul Neurochange Solutions & INNER science, de Dr. Joe Dispenza.

Mai multe detalii pe: thehomeopathicjourney.com/ro

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat