0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Televiziunea este o sursa complexa de informare si divertisment. Inainte de aparitia retelelor sociale si dezvoltarea accelerata a mediului online, privitul la televizor era principala metoda de relaxare a oamenilor dupa o zi grea de munca. Stiri, meciuri, muzica, emisiuni sau date meteo, toate se gaseau la o simpla apasare pe butonul telecomenzii. An de an am asistat la lupta pentru audienta intre principalele canale TV.

Privind in jur se observa o departare a publicului fata de televizor, chiar daca unele audiente raman ridicate.

Internetul a rapit din publicul fidel televiziunii

Traim in era digitala, iar mediul online este acum sursa de informare, invatare si divertisment. Multi oameni se informeaza dupa Internet cu privire la subiectele de care sunt interesati. Aparitia platformelor de streaming precum Netflix sau HBO Max care au venit cu un continut variat au rapit o parte din publicul televiziunii clasice. Consumatorul nu mai depinde de grila programelor TV, ci isi formeaza singur una in functie de preferintele pe care le are.

„Ati mintit poporul cu televizorul”

Mai exista sinceritate, adevar si informatie netrunchiata in ziua de azi? Nu prea. Dezinformarea si fake news-ul sunt la tot pasul, iar multe canale TV afiliate unor oameni influenti aleg sa manipuleze masele de oameni pentru a le servi interesele. Cele mai multe dintre stirile prezentate la TV au un continut negativ: catastrofe, razboi, accidente, crime, saracie, crize. In plus, au fost prea multe situatii cand s-au promovat personaje toxice, ceea ce a creat valuri de nemultumiri si revolta.

Informatiile de pe micul ecran sunt procesate si prezentate in asa fel incat sa impuna unele valori catre public. Televiziunea comunica prin sunet si imagine care sunt percepute de emisfera dreapta a creierului, emisfera ce controleaza subconstientul.

Televiziunea online, oricand si de oriunde

In unele case televizorul a ajuns doar un obiect de decor. Oamenii au descoperit platforme unde pot urmari live orice canal TV pe telefon, tableta sau laptop. Posturile TV romanesti live pot fi accesate gratuit, fara abonament sau alte dispozitive auxiliare. Continutul programelor TV online este redat in oglinda cu cel de la televizor, iar singura conditie este sa ai o conexiune buna la Internet.

Lipsa timpului

Sa fim seriosi si realisti. Timpul s-a comprimat, iar cele 24 de ore dintr-o zi parca nu ne mai ajung. Muncim din ce in ce mai mult, pierdem mult timp in trafic, stam la cozi in supermarket si le acordam prea putina atentie celor dragi noua. Cand sa ne mai uitam si la televizor?

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat