0 0
Read Time:2 Minute, 43 Second

Conditiile meteorologice ale sezonului rece pot declansa crize de psoriazis atunci cand nici nu te astepti. Insa, din fericire, exista mai multe modalitati prin care poti combate efectele neplacute provocate de fluctuatile de temperatura.

Printre principalele recomandari vei regasi intotdeauna folosirea unui unguent psoriazis (emolient), bai calde, hidratarea, vestimentatie adecvata si folosirea unui umidificator.

Foloseste produse hidratante

Emolientii sub forma de unguent pentru psoriazis sunt bazati pe ingrediente care calmeaza uscaciunea si iritatia. Acest produs este denumit si bariera, deoarece formeaza o pelicula pe stratul exterior al pielii. Emolientii sunt cunoscuti pentru proprietatile lor de:

  • Prevenire a pierderii umidititatii din piele;
  • Atragere a umiditatii in piele;
  • Inmuiere a pielii descuamate, care se exfoliaza;
  • Calmare a pielii iritate sau uscate.

Cu cat aplici un unguent pentru psoriazis intr-un strat mai gros, cu atat va reusi sa protejezi pielea mai bine, mentinand-o intens hidratata.

Alege sa faci bai in locul dusurilor

Un alt sfat important este sa alegi baile lungi, linistitoare, in detrimentul dusurilor rapide.

Dusurile cu apa fierbinte, facute pe fuga, deshidrateaza destul de mult pielea. O alegere mult mai buna pentru pielea ta sensibila este o cada cu apa calda, dar nu fierbinte, in care sa pui fulgi de ovaz macinat fin sau saruri speciale pentru calmarea simptomelor psoriazisului.

Baile calde calmeaza senzatia de mancarime, inmoaie pielea moarta si te ajuta sa te relaxezi. Dar nu uita, intotdeauna aplica un unguent psoriazis pentru a pastra umiditatea in piele. 

Alege-ti cu atentie vestimentatia

Vremea rece si vantul pot fi factori declansatori care pot agrava simptomele psoriazisului.

Imbraca-te in straturi, astfel incat sa poti controla temperatura corporala si sa nu te supraincalzesti, deoarece transpiratia poate agrava placile de psoriazis. Imbracamintea stramta poate agrava si ea simptomele, la fel ca si materialul din care hainele sunt facute. Opteaza pentru tesaturi din bumbac in locul lanii, denimului sau al altor materiale ce ti-ar putea irita pielea.

Nu uita niciodata caciula, fularul si manusile, pentru ca extremitatile sa fie protejate de vant si frig.

Mentine-te hidratat

Consumul de apa ajuta psoriazisul? In general, da. Consumul de apa si mentinerea unei hidratari adecvate pot ajuta la reducerea numarului si severitatii eruptiilor.

Pielea este prima linie de aparare impotriva factorilor externi. Atunci cand este hidratata corespunzator, permite organismului sa se detoxifice in mod natural.

Utilizeaza un umidificator

Vremea rece ne obliga sa pornim incalzirea pentru spatiile interioare, ceea ce poate usca aerul, astfel provocand efectele neplacute ale psoriazisului. Pentru a evita acest lucru, s-ar putea sa gasesti util un umidificator care sa ridice nivelul umiditatii din incapare.

Asigura-te ca urmezi instructiunile de intretinere si curatare ale umidificatorului pentru a impiedica raspandirea diferitelor bacterii in aer.

Cere ajutor de specialitate

In cele din urma, daca simptomele psoriazisului incep sa se inrautateasca considerabil in timpul iernii si iti este dificil sa gestionezi situatia, nu ezita sa discuti cu un medic specialist, deoarece acesta iti poate propune un plan de tratament adecvat. Acesta poate include cresterea dozajului de medicamente sau schimbarea planului de tratament.

Daca suferi de o forma usoara sau medie a acestei boli, un unguent psoriazis te poate ajuta sa gestionezi corect simptomele. Pe TISFarmaceutic.ro gasesti o gama variata de produse dedicate ingrijirii pielii afectate de deshidratare si descuamare!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat