Imbunatatirea infrastructurii stradale reprezinta un element important pentru toti membrii societatii. Cu ajutorul unor sosele si trotuare bine puse la punct, siguranta tuturor este protejata, iar confortul ajunge si el la un nivel superior. Totodata, pot fi necesare lucrari la nivelul carosabilului sau trotuarelor si pentru a fi efectuate reparatii sau modificari asupra elementelor din subteran. Orice astfel de interventie trebuie sa fie facuta de catre specialisti bine pregatiti, cu ajutorul unor unelte potrivite.
Pe langa echipamentele utilizate pentru efectuarea de sapaturi sau reparatii, este important sa se aleaga in mod inspirat si uneltele prin care sa fie semnalizata existenta lucrarilor. Din acest punct de vedere, modelele de balize rutiere existente pe piata sunt extrem de utile. Acestea protejeaza siguranta lucratorilor, precum si pe cea a participantilor la trafic. Afla din acest articol ce trebuie sa stii despre balize, precum si de unde le poti cumpara pe cele mai bune!
Balize rutiere: ce inseamna si de cate tipuri sunt
Balizele sunt elemente produse din materiale plastice, cu ajutorul carora se delimiteaza in mod vizibil zonele la nivelul carora se desfasoara lucrari prin care se cauta imbunatatirea infrastructurii stradale. Balizele sunt formate din mai multe elemente, fiecare avand un rol important din punct de vedere al stabilitatii sau vizibilitatii. Iata care sunt acestea!
Suportul de fixare – acesta dispune de sistem special de prindere si este fabricat din cauciuc termoplastic. Suportul garanteaza stabilitatea balizei si rezistenta la vant si chiar la contactul cu anumite obiecte.
Panou din PVC plastifiat – de culoare portocalie, panoul este cea mai mare componenta si cea care are rolul de a garanta vizibilitatea balizelor. Culoarea portocalie este ideala pentru o vizibilitate cat mai buna.
Folie reflectorizanta – pe ambele fete ale panoului din PVC, se aplica folie din clasa 1, reflectorizanta. Aceasta are rolul de imbunatati nivelul de vizibilitate pentru ca participantii la trafic sa poata observa balizele si pe timp de noapte.
Pentru ca balizele sa poata fi bine fixate in jurul spatiilor in care au loc lucrari, exista posibilitatea ca suportul sa fie lipit cu adeziv special sau chiar prins in suruburi. De regula, cea de-a doua varianta este utilizata pentru delimitari permanente sau pentru lucrari de lunga durata. Exista doua variante de balize, din punct de vedere al dimensiunilor:
Minibalize – acestea sunt utilizate pentru proiectele de mica amploare. Dimensiunile lor sunt restranse, ceea ce le transforma in solutii bune pentru lucrarile desfasurate pe trotuar. O astfel de baliza are latimea de 13 cm si inaltimea de 30 cm.
Balize clasice – acestea se folosesc pentru a marca zone pe care se desfasoara lucrari complexe, gratie dimensiunilor mai mari pe care le au. Concret, aceste balize rutiere au o latime de 20 sau 25 cm si o inaltime de 80 sau 100 cm.
Pe Vesta-MagazinOnline.ro poti gasi modele de balize rutiere de diferite dimensiuni, dar si alte semnalizatoare rutiere, ideale pentru proectele de amenajare stradala. Acestea sunt produse din materiale de calitate, care le garanteaza stabilitatea, dar care protejeaza si participantii la trafic, in cazul unor contacte nedorite. In plus, balizele sunt disponibile la preturi avantajoase si pot fi comandate online!