0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Afla reglementarile despre consultanta legea nis

La 12 ianuarie 2019, Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel ridicat comun de securitate pentru retele si sistemele informationale transforma pe deplin Directiva UE 1148/2016 a Parlamentului European si a Consiliului privind masurile de securitate la nivel inalt pentru UE; legea a intrat in vigoare in ceea ce priveste securitatea retelelor si a sistemelor informationale.

consultanta legea nis

Scopul legii este crearea unui „climat” de cooperare nationala si europeana, la care trebuie sa participe autoritatile competente din Romania responsabile cu gestionarea securitatii retelelor si sistemelor informationale, organizatii care presteaza servicii considerate „esentiale” de legiuitor.

Fiecare companie din sectoarele enumerate mai jos trebuie sa apeleze la consultanta legea NIS si sa aplice legea prezenta.

Pentru cine se adreseaza?

Conform prevederilor Directivei INS, actul normativ stabileste functiile si punctul unic de contact al unei autoritati nationale, o echipa de raspuns la incidente de securitate cibernetica (adica o echipa nationala CSIRT) in cadrul mandatului CERT-RO. In acelasi timp, se are in vedere primirea notificarilor de incidente, coordonarea raspunsului la nivel national si cooperarea cu alte agentii si autoritati responsabile in domeniu.

Sectoarele de activitate si tipurile de servicii acoperite de directiva NIS sunt urmatoarele: transporturi, sectorul energetic, bancar, infrastructura pietei financiare, sanatate, alimentarea si distributia apei potabile si infrastructura digitala.

Ce impact va avea aceasta lege?

In linii mari, toate companiile care ofera servicii esentiale populatiei trebuie sa minimizeze riscul si sa ia masuri interne de management si tehnice pentru a reduce riscul cibernetic. Asta inseamna ca vor trebui sa bugeteze si sa investeasca in aceasta directie, deoarece de multe ori acest aspect nu este un aspect important pentru managementul operatorilor de servicii esentiale.

Apeleaza si tu la Training Professionals pentru servicii precum consultanta legea Nis, consultanta GDPR, certificare sisteme de management si multe altele!

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat